Woensdag 26 mei: Jesse's Ferrari, Pesten & Games

26 May

Jesse-Ferrari-1

Wat heeft Jesse Remmers met zijn Ferrari te maken met pesten op school, racegames en seriemoordenaars? Dat wordt nog een lastige…

Met deze Ferrari reed Jesse Remmers van Zuid-Spanje naar Leeuwarden, in 17 uur, onder meer voor een bezoekje aan Peter La Serpe. Dat had hij om allerlei redenen beter niet kunnen doen. En dan heb ik het niet over de bekeuring die hij op de Route du Soleil kreeg, wegens te hard rijden (vxc3xa9xc3xa9l te hard). Of omdat de Ferrari niet verzekerd was (hij dacht dat de verzekeringsmaatschappij de vermeende fraudegegevens niet had uitgewisseld). Goed, hebben we 't later nog wel een keer over. Maar zo vrij als hij was op deze foto, zal hij nooit meer zijn. Wat je ook van Jessy kunt zeggen: rijden kon-ie. In het echt en op de computer: hij was een fanaat in computergames. Komen we zometeen op.

*

Jessica-streep

Vanavond om half negen, bij de KRO op Nederland 3: 'Over de streep'. Van 'onze' Jessica Villerius. Bekend van 'Manou, de documentaire'. Van Dutroux. Van 'Vel over probleem'. Van Glen Helder. Nu over 'pesten'. Ze haalde de Amerikaanse Challenge Day-methode naar Nederland.

Vraag het een psychiater, een hulpverlener, een rechter, een advocaat, een politieman, of – als het niet anders kan – een journalist. Als er weer eens een vreselijke moord is gepleegd. Had iemand dit kunnen voorkomen? Nee, meestal niet. Het had veel eerder gesignaleerd moeten worden, er is in de jeugd van de daders vaak al zoveel fout gegaan dat je achteraf soms iets kunt begrijpen (niet alles). Voorkomen is beter dan genezen. Daar gaat dit over. Ken je de mensen die bij je in de klas zitten? Wat weet je van hun achtergrond, van hun problemen? Meer weten is meer begrijpen.

Ik heb nog even wat opgezocht over een seriemoordenaar die vroeger werd gepest. Uit mijn sporadisch nog in de betere antiekzaken verkrijgbare 'Moord in Nederland', waarvoor ik ook een blik over de grens wierp.

Robert-Hansen-slachtoffers

"In het begin van de jaren tachtig is er in Anchorage, Alaska, het mysterie van de verdwenen danseressen. Het is in die contreien voor tippelaarsters veel te koud om op straat te lopen, vandaar dat ze als danseres in topless bars hun klanten oppikken. Tussen 1980 en 1983 worden de lijken her en verspreid aangetroffen. In juni 1983 komt een 17-jarige prostituxc3xa9e in paniek op een politiewagen afstormen, met een handboei om haar pols. Ze vertelt dat ze is opgepikt door een roodharige, kleine, lelijke man met een pokdalig gezicht, die vreselijk stotterde. Hij noemde zich John.

Uit haar beschrijving maakt de politie op dat het hier moet gaan om een vooraanstaand burger, de keurig getrouwde directeur van een bakkersketen, Robert Hansen. Bij de huiszoeking treft de politie tal van souvenirs aan van verdwenen danseressen, voor het merendeel goedkope prullaria. Plus een plattegrond met twintig kruisjes. Bij twee van die kruisjes waren de lijken van vrouwen gevonden.

Hansen geeft uiteindelijk toe dat die kruisjes de graven van vermoorde prostituxc3xa9es aangeven. Maar hij vermoordde lang niet alle vrouwen die hij had meegenomen naar zijn jachtterrein.

Robert-hansen Het enige dat hij van de vrouwen verlangde was orale seks. Wie dat weigerde, werd onder bedreiging met het jachtgeweer gedwongen zich uit te kleden. Ze kreeg een kleine voorsprong en daarna begon de jacht. 'Het doden was bijzaak, de kick zat in het jagen,' verklaarde Hansen voor de rechtbank. Een paar achtergrondgegevens: op school werd Hansen gepest, vanwege zijn puistjes en zijn stotteren."

Meer 'Over de streep' is hier

*

Jesse-new-york

In de gevangenis kun je wel computergames spelen, maar niet deze waar we 't nu over gaan hebben, die ontsproten is aan het brein van een andere Jesse R.: Jesse Ridder, uit Amsterdam. We komen elkaar weleens tegen in het Amsterdamse. Om het heel simpel te zeggen: het gaat om autoracen op internet, met andere internetters, via verschillende websites, waardoor het interessant is voor adverteerders (Coca Cola zag er meteen iets in). Voor dit 'spelletje' kregen hij en 'creatief directeur' Frank Schippers (midden, de dame links is van de prijsuitreiking) van het Amsterdamse reclamebureau NRG3 onlangs in New York de 'gouden pencil' van de 'ONE SHOW Interactive Awards 2010.' Het zegt mij eerlijk gezegd niet heel veel, maar onder kenners is dit 'huge' (joetsj).

En waarom zou die andere Jesse R. dit niet kunnen spelen? Omdat ze in de gevangenis niet online mogen. Zo is dit cirkeltje ook weer rond. Meer over de 'Need for Speed SHIFT Banner Tournament' staat hier op racegame

No Responses to “Woensdag 26 mei: Jesse's Ferrari, Pesten & Games”

 1. Aagje May 26, 2010 at 10:30 am #

  Beste HJ,

  Mooie foto van die Ferrari in de panorama. Misschien een gekke vraag, maar hoe komen dat soort foto’s in het bezit van journalisten? Worden die gelekt door de politie om de het volk via de media te bespelen? Of??

 2. B-dog May 26, 2010 at 10:35 am #

  Jesse heeft overigens wel een laptop op z’n cel. Daar staat het hele passage-dossier op. In de rechtszaal zit ie vaak wat te spelen met het laptoppie. Je zou er een moord voor doen, die laptop. Allelei docs en gerelateerde foto’s staan erop, o.a mugshots van allerlei betrokkenen.
  Vraag me af of je eigenlijk wel (race-)games mag invoeren in de EBI.

 3. Jason May 26, 2010 at 11:24 am #

  @ B-dog

  Waarom niet? Porno dvd’s mochten ook.

  Zou ie eigenlijk ook copies hebben van een paar tekeningen..?

 4. Jesse R. May 26, 2010 at 11:33 am #

  Heel leuk HJ! Je heet niet voor niets Jesse R. he 🙂

 5. B-dog May 26, 2010 at 8:03 pm #

  @ Jason

  Maar laptops niet. Wat heb je dan aan een racegame? Zo dacht ik.
  Maar geloof trouwens wel dat tegenwoordig Playstation, Nintendo en Xbox toegestaan zijn in de bajes. Dus ja, dan zal het wel mogen.

 6. De Sherrif May 27, 2010 at 8:28 am #

  Helaas is de Ferrari zwaar beschadigd geraakt bij een aanhouding van Jesse door het Arrestatieteam. Dus niet alleen Jesse zien we nooit meer “zo” op een foto staan maar ook de Ferrari niet 😦
  Hoe is het eigenlijk met Greg Remmers de vader van Jesse, is die van de aardbodem verdwenen? Of is er geen interesse in dit kopstuk van de NL criminaliteit?

 7. Johan May 28, 2010 at 1:34 pm #

  Net op uitzending gemist naar “over de streep” gekeken. Aangrijpend en mooi programma. Ik hoop dat meer scholen gaan meedoen.

  En wat ik me zat af te vragen: waarom alleen scholen? Hoe werkt zo’n programma in een gevangenis?

 8. Koos Koets May 29, 2010 at 5:51 pm #

  Een andere gevangenis racer was Charles Zwolsman, ik zat zo rond 1997 in Heerhugowaard, daar had hij een zeer prijzig computersysteem laten invoeren naar ik begreep.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: