Donderdag 26 mei: Weer Barstigheden om Fred & Maria

26 May

Maria-teeven IJs en weder dienende en mij niet verslapende ben ik vanmorgen tussen acht en negen te gast bij radiozender Funx, in de studio in Rotterdam. Ik had nog wat andere berichten. maar het internet in het hotel is niveau slak, de iphone laat het ook afweteen, dankzij web-log, dat de mobiele functies nu geheel en al heeft uitgeschakeld. Zulks in het kader van: hoe achterlijk kunnen we het bedenken, hoe dom kunnen wij zijn, hoe ver kunnen wij gaan. Is op zich ook een felicitatie waard.

De rest moet dus maar even wachten.

Nog wel een korte opmerking voor degenen die gexc3xafnteresseerd zijn in de Mosterd-story. Maria heeft aangifte gedaan van wat zij later de groepsverkrachting is gaan noemen. Dat wordt steeds gekker: de drie jongens/mannen die daarbij betrokken zouden zijn geweest, in de woning in de Indische buurt, zijn geen van driexc3xabn in beeld. Er zijn geen namen, alleen vage omschrijvingen.

Het lijkt of de Zwolse  politie werkelijk geen enkele moeite heeft gedaan ook maar iets aan feiten te achterhalen. 'Jayson' zegt bijvoorbeeld dat hij het telefoonnummer van Maria in zijn mobiel heeft opgeslagen. Maar hij kende haar naam niet. Je zou denken: dan vraag je als rechercheur: onder welke naam heb je dat dan opgeslagen? Nee hoor. Althans: dat blijkt nergens uit.

 

Het lijkt erop dat de Zwolse politie van het begin af aan zich er met alle jantjes van leiden heeft proberen vanaf te maken en er daarna met alle petten naar heeft gegooid. Maar wel heel veel tijd en energie heeft gestoken in een 'loverboyproject'. Terwijl er in de verste verte geen echte loverboy te bekennen viel. Liever lullen dan poetsen.

In dat kader: in het zuiden lachen ze zich een kriek om Fred Teeven. Dat Ron Niqvist freefightgala's organiseerde vanuit de gevangenis stond – bij wijze van spreken – wekelijks in BN/De Stem, er was niemand die nxc3xadet wist dat Niqvist daarachter zat. Maakte ook niemand een geheim van. Maar als zo'n verhaal in verkiezingstijd ineens in een landelijke krant staat, springen de bokken op de haverkisten en gaat Fred Kamervragen stellen.

Politiek, je blijft ermee lachen (zolang je er maar niet naar hoeft te kijken of te luisteren).

No Responses to “Donderdag 26 mei: Weer Barstigheden om Fred & Maria”

  1. Jason May 27, 2010 at 1:05 am #

    Jammer van dat gekloot met web-log. Sinds een tijdje weet ik dat ik ook niet meer via mobiel kan reageren (zullen sommigen wel blij mee zijn want dat scheelt weer een paar reacties). Dacht eerst dat het aan de telefoon lag, die begaf het rond die tijd toevallig ook.

    ‘Liever lullen dan poetsen’? Volgens mij hebben ze, toen het er op aan kwam ‘de plaat gepoetst’! Of ze hadden zin in een Hema-worst met mosterd.

    Mag ik trouwens opmerken dat een politiek debat tegenwoordig niet wezenlijk veel verschilt met een freefight-gala?
    Waarbij ik me te(e)ven(s) afvraag wat maatschappelijk onverantwoorder is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: