Dinsdag 30-03: Bauers familiegeheim, kinderverkrachter Leo S. mishandeld in cel & de praktijk van een 'csi-dokter'

30 Mar

FransbauertanteNog weinig nieuws van het Bauer-front: het is vooralsnog onduidelijk wat er met Ome Giel en tante Doortje is gebeurd. Het is de tweede keer dat er zich in deze familie een ernstig geweldsmisdrijf afspeelt: eerder was een neef betrokken bij de moord op Barbra de Jong (zie bericht van gisteren). Toen lukte het aanvankelijk nog aardig de zaak buiten de pers te houden.

                                                              *

Leo S., een van de twee mannen die betrokken was bij de ontvoering en verkrachting van de zevenjarige Hannah uit Ede, heeft het niet te gemakkelijk in zijn cel. Mede-gedetineerden tuigden hem af (zie hier). Dat het ook wel eens zijn voordelen kan hebben als je wordt opgepakt blijkt uit het volgende verhaal.

Csidokter

"Kun je zo even komen kijken bij cel 4?xe2x80x9d vraagt de verpleegkundige. xe2x80x9cDie man heeft een aantal bulten in zijn nek en volgens mij een hydrokxc3xa8le van zijn testikel.xe2x80x9d Ik kom uit mijn werkruimte in het cellencomplex en loop mee naar de man in cel 4. 

Hij komt uit Moldavie maar spreekt goed Nederlands. Ik voel aan de bulten in zijn hals nadat hij zijn shirt omhoog trekt. Verdorie, dit is goed mis! Ik schrik van wat ik voel. De bulten in de hals zijn keihard. De man is graatmager.

xe2x80x9cHoeveel ben je afgelopen de laatste tijd?xe2x80x9d vraag ik snel. Toch wel zoxe2x80x99n twintig kilo. xe2x80x9cVoel je je erg moe de laatste periode?xe2x80x9d Ja, ontzettend moe.

xe2x80x9cMag ik ook nog naar je testikel kijken?xe2x80x9d Dat is geen probleem en hij trekt een deel van zijn boxershort omhoog. Ik zie een testikel met het formaat van een kinderhand en vrees dat ik de oorzaak van de bultenreeks gevonden heb: een testistumor met uitzaaixc3xafngen in de lymfeklieren. En dat bij een man van begin dertig. Aangezien ik geen verdere onderzoeken op dit moment kan verrichten om mijn vermoeden te bevestigen, besluit ik om mijn nog onzekere diagnose even niet mee te delen.

xe2x80x9cBen je al eens naar een ziekenhuis geweest?xe2x80x9d Het kon toch niet zijn dat deze bulten al die tijd onopgemerkt aan hem voorbij waren gegaan. Jawel, hij had al drie ziekenhuizen bezocht. Hij was driemaal weggestuurd. Waarom werd je dan niet geholpen? Geen verzekering.

Pffffffffff, ongelooflijk. Ik had niet gedacht dat dat nog gebeurde in Nederland. Maar het tegendeel is het geval. Ik geef de man pijnstilling voor zijn pijnklachten in de liesstreek. Ik beloof hem aan de slag te gaan voor een adequate behandeling.

Een paar dagen later neem ik contact op met het Huis van Bewaring waar de man zich inmiddels bevindt. Aldaar is hij naar een chirurg gestuurd om de tumor weg te nemen. In de tussentijd heb ik contact gelegd met mijn oude opleidingsziekenhuis, die bereid is om hem onverzekerd alsnog te behandelen. Ondanks het feit dat zijn tumor uitgezaaid is, zijn de overlevingskansen na behandeling nog heel goed. Ik hoop op het beste.

Ik bel nog eens met het ziekenhuis. Zijn behandelaar laat me weten dat de behandeling volgende week aan zal vangen. Thuis laat ik mijn gedachten nog eens over deze patient glijden. Zijn aanhouding, die was voor iets onbenulligs, heeft hem mogelijk zijn genezing gebracht. In ieder geval zijn behandeling. Zonder die aanhouding, had ie nu waarschijnlijk niet meer geleefd. En was ie waarschijnlijk nog een paar keer bij een ziekenhuis weggestuurdxe2x80xa6"

Het is een van de columns op een nieuwe site, van een vrouwelijke ‘csi-dokter’ . Ze beschrijft de dagelijks praktijk van een forensisch arts. De andere columns gaan over

-‘een domme dief’: een bekende verslaafde die een radio had gestolen en deze – zonder het zelf door te hebben xe2x80″ had aangeboden aan de man van wie hij hem net gestolen had.

-‘een oude snoeperd’, die dood in zijn huis werd aangetroffen.

-‘paddo naakt’: over een toeriste die naakt op het politiebureau is binnengebracht.

Zie verder csidokter

No Responses to “Dinsdag 30-03: Bauers familiegeheim, kinderverkrachter Leo S. mishandeld in cel & de praktijk van een 'csi-dokter'”

  1. R uit R March 30, 2010 at 10:53 am #

    Zodra Leo S opgelapt is dezelfde behandeling toepassen!
    Super dat er nog niemand voor gepakt is en zo hoort het ook.

    P.s Staat weer op geenstijl.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: