Kinderverkrachter (van Hannah) zwaar mishandeld & het lugubere familiegeheim van Frans Bauer

29 Mar

EdeontvoeringUpdate 21.00 uur:

"De 28-jarige Leo S. die vorige week veroordeeld is tot zeven jaar cel en tbs omdat hij samen met Kai M. de zevenjarige Hanna heeft ontvoerd en verkracht op een camping in Brielle is afgelopen weekend in P.I. de Dordtse poorten op afdeling F in zijn cel bijna doodgeslagen en bewerkt met een mes door mede gedetineerden die er achter waren gekomen wie hij daadwerkelijk was en waar hij voor vast zat.

Leo S. heeft waarschijnlijk hersenletsel opgelopen en ligt momenteel in een observatiecel. Op afdeling F is een groot onderzoek geweest en alle gedetineerden op de afdeling zijn langdurig verhoord en er is om hun medewerking gevraagd maar tot op heden heeft dit niets opgeleverd."

Meldt een bron ‘van binnenuit’. Ik heb zo ‘t idee dat er weinig mensen zijn die medelijden hebben met Leo S. Vorig bericht over deze zaak staat hier

                                                            *

FransbauertanteIn een woning aan de Molenstraat in het Brabantse Fijnaart zijn vandaag een zwaargewonde man en het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden. Het gaat om de tante van de bekende zanger Frans Bauer. Aan de Molenstraat is het woonwagenkamp gevestigd waar de ouders van de bekende volkszanger wonen. In dat woonwagenkamp heeft een gewelddadig incident voorgedaan. Wat zich precies in de woning heeft afgespeeld is nog niet duidelijk.

Het is niet de eerste keer dat Frans Bauer met dodelijk geweld in zijn familiekring wordt geconfronteerd. In 2002 stak zijn neef Bert de mooie Barbra de Jong dood met 32 steken. Dit is de reportage die ik toen maakte.

"De razend populaire volkszanger Frans Bauer is een echte familieman en heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een xe2x80x98kamperxe2x80x99 is. Maar als blijkt dat een neef van hem een gruwelijke moord heeft gepleegd, proberen hij en zijn familieleden toch wel het zwarte schaap onder de pet te houden. Alleszins begrijpelijk, maar het misdrijf is er niet minder om: autosloper Bert van E.(33) was ziekelijk jaloers en slachtte het voorwerp van zijn xe2x80x98liefdexe2x80x99 af met 32 messteken.

BarbradejongwebOp maandag 16 september 2002 doet een schipper in de Zuid-Willemsvaart een lugubere vondst: in de buurt van Sluis 16, bij Weert, drijft het lijk van een jonge vrouw. Het slachtoffer is de 29-jarige Barbra de Jong uit Weert, die in de voorgaande week op donderdagavond niet was thuisgekomen na haar fitness-training. De manier waarop ze is vermoord, duidt op een crime passionnel: een moord uit liefde, of eigenlijk: haat. Met 32 messteken is ze afgeslacht, als een beest.

Welk monster heeft dit op zijn geweten? De politie zoekt uiteraard meteen in de kennissenkring van de mooie jonge blondine en dan komen er al snel drie mannen in beeld: haar partner Ronald B., huisvriend Bert van E. en de nieuwe liefde van Barbra, een man die ze in een cafxc3xa9 in Weert had leren kennen.

Barbra werkte als assistent-account op een advocatenkantoor maar zo gelukkig als ze was in het werk, zo ongelukkig was ze in de liefde. Ze stond op het punt haar relatie met Ronald B. te bexc3xabindigen en daarover praatte en smsxe2x80x99te ze regelmatig met een goede vriend van Ronald, de autosloper Bert van E. Bij hem kon ze haar hart uitstorten over haar relatie met Ronald en dat ze het niet meer zag zitten. Bert van E. bood een luisterend oor en zonder dat Barbra het wist was hij sinds enige tijd smoorverliefd geworden op de knappe levenslustige blondine. Hij had een vrouw en een kind, maar was bereid alles op te geven voor Barbra. Toen Barbra hem vertelde dat ze verliefd was geworden op een andere man xe2x80″en helaas dus niet op hem xe2x80″ stortte zijn wereld in elkaar. Hij zocht zelfs de nieuwe vriend op en bedreigde de man: hij moest van Barba afblijven, Barbra was voor hem!

Op donderdag 12 september barst de bom. Barbra gaat die avond naar haar fitnesstraining in sportschool Impuls in Weert, daarna heeft ze een afspraak met Bert van E. Dat het een onaangenaam gesprek zou worden, staat bij voorbaat al vast: Barbra gaat hem vragen waar hij zich mee bemoeit. Maar wat er precies tussen die twee besproken is, zal vermoedelijk nooit meer bekend worden. Bert van E. is de enige die er iets over zou kunnen vertellen en hij ontkent alles. Als een echte crimineel beroept zich vanaf het begin dat hij werd aangehouden xe2x80″enkele dagen na de vondst van Barbraxe2x80x99s lichaam xe2x80″ op zijn zwijgrecht.

Nadat Bert van E. was aangehouden, keerde de politie zijn woning op een voormalig kamp aan de Huygenshof in Weert binnenstebuiten. Ook de autosloperij die hij samen met zijn broer had, werd minutieus onderzocht. Er worden telefoons getapt, mobieltjes uitgelezen en bijna 800 smsxe2x80x99jes, die Bert en Barbra de laatste maanden hadden uitgewisseld, werden achterhaald. Op de sloperij worden onder een zeil een paar pas goed schoongemaakte messen ontdekt.

Diverse getuigen verklaren dat zij de autosloper een dag na de moord zijn gele Mercedes grondig zagen reinigen, daarna liet hij het oude vehikel persen bij een autosloper in Belgixc3xab. Tegen de politie vertelde hij dat de auto gestolen was. Maar het wrak kon worden achterhaald en op het stuur werden dnaxe2x80‘sporen gevonden van zowel Barbra als Bert: met zijn bebloede handen moet Bert naar huis zijn gereden, nadat hij Barbra vermoedelijk in de auto had doodgestoken.

In november, ruim twee maanden na de moord, maken de politie en de Limburgse tvxe2x80‘zender L1 een reconstructie van de moord. De 31-jarige figurante Joyce Heeskens uit Meijel speelt de rol van Barbra. Omdat ze blond is, op Barbra lijkt en toneel speelt in een amateurgezelschap. In de reconstructie wordt ondermeer Barbraxe2x80x99s laatste fietstocht door Weert in beeld gebracht, een tocht op Barbraxe2x80x99s zwarte, krakende omafiets met loszittend zadel. In soortgelijke kleding als Barbra die fatale avond droeg: een zwarte stretchbroek, een zwart truitje, een blauwe spijkerjas en rode schoenen.

Sluis16webDe fietstocht begint op de avond van Barbraxe2x80x99s verdwijning, als ze na een avondje sporten rond negen uur voor het laatst wordt gezien bij sportschool Impuls. Ze rijdt eerst naar haar woning aan de Graanpoort in Molenakker, waar ze haar fiets neerzet. Vriend Ronald B. komt pas xe2x80x99s nachts om half twee thuis en hij is uiteraard de eerste verdachte, maar hij heeft een alibi: hij heeft de hele avond in een casino gezeten.

Kort daarna komt Bert van E. in beeld en blijkt dat
Barbra een afspraak met hem had, maar omdat hij categorisch ontkent, blijft de politie zoeken naar getuigen, bij voorkeur mensen die Barbra en Bert die avond samen hebben gezien: hoe meer bewijs hoe beter.

In 2003 wordt Bert van E. veroordeeld tot 12 jaar celstraf. Hij gaat in hoger beroep en uiteindelijk wordt hij in juni 2005 definitief veroordeeld. De strafmaat blijft hetzelfde: 12 jaar. In de praktijk betekent dit dat hij over enkele jaren al met proefverlof kan gaan en in 2010 op vrije voeten komt.

De moord op Barbra heeft in Limburg wel veel aandacht getrokken, maar daarbuiten nauwelijks, omdat al vrij snel duidelijk werd hoe de vork in de steel zat. Onopgeloste misdrijven blijven veel langer in het nieuws. Maar in juli 2005 lekt uit dat xe2x80x98de Limburgse autosloper Bert van E.xe2x80x99 een volle neef is van volkszanger Frans Bauer uit Fijnaart. Zijn moeder en de moeder van Bert zijn zussen.

In de populaire soap over de Bauertjes is deze zwarte bladzij uit de familiegeschiedenis altijd zorgvuldig geheim gehouden: over de neef werd niet gepraat en er werd goed opgelet dat er geen enkele verwijzing kwam die slapende honden wakker zou kunnen maken. Maar een jaloerse kennis of een familielid dat het niet kon verkroppen dat Bert of Barbra werden weggemoffeld verbrak het stilzwijgen en vertelde het verhaal aan een roddelblad.

Voor de ouders van Barbra is het ergste nog dat moordenaar Bert straks weer op vrije voeten komt, zonder ooit een greintje spijt te hebben betuigd. Hij kan door met zijn leven, zij zijn hun dochter voorgoed kwijt."

No Responses to “Kinderverkrachter (van Hannah) zwaar mishandeld & het lugubere familiegeheim van Frans Bauer”

 1. moi March 29, 2010 at 11:55 pm #

  “Het dodelijke slachtoffer is de zus van de moeder van Frans Bauer, die in de naastgelegen woonwagen woont.”

  Aldus De Pers

  Zou dat dan weer dezelfde zus van de moeder zijn waar het verhaal over gaat (de moeder van neef Bert. van E. dus)??

 2. Siem March 30, 2010 at 12:06 am #

  Wat een raar tendentieus stuk zeg. Prive kan er nog wat van leren.

  Ben benieuwd of dit, deze reactie, geplaatst wordt. Ik begrijp de inhoudspeilingen en conclusies van dit stuk totaal niet.

  Of is het dat de naam Frans Bauer scoort?

  Mijn favoriet is het niet, maar dan nog. Raar topic, leunend op ‘beroemdheden’.

 3. Danielle March 30, 2010 at 8:04 am #

  respect voor de mannen die Leo S. een lesje hebben geleerd!!Zij hebben gedaan wat heel veel mensen zouden willen doen.Super ook dat ze elkaar dekken,mooie vorm van saamhorigheid achter de muren!

 4. Mick March 30, 2010 at 10:01 am #

  Nu Kay Mallo nog… Je weet dat je het laagste van het laagste bent in de lik, dus niet huilie huilie gaan doen….

 5. Mattoma March 30, 2010 at 10:07 am #

  Is het erger om een volwassen iemand te verkrachten dan een kind?

  Hoe dan ook, verkrachters mogen van mij helemaal naar de kolere getrapt worden. Geen probleem, moordenaars, oplichters en dieven trouwens ook..

 6. chris March 30, 2010 at 12:28 pm #

  Ontstellend, die reacties hier. Alsof we met zijn allen nog in de Middeleeuwen leven. Laten we vooral respect gaan hebben voor mensen die iemand anders in elkaar slaan….Over normen en waarden en verloedering gesproken.

 7. Jason March 30, 2010 at 12:48 pm #

  ”Leo S. heeft waarschijnlijk hersenletsel opgelopen…”
  Had ie dat nog niet dan?!

 8. Jay March 30, 2010 at 4:23 pm #

  Ontstellend he, Chris…… Jij moet nou toch eens een tijdje ophouden de heilige maria uit te hangen want ik wordt daar kotsmisselijk van. Hoezo de middeleeuwen? Als je in die tijd een paar klappen kreeg kwam je nog aardig weg dacht ik zo…

  Maar moeten we dan medelijden met zo iemand hebben???? Of hoe zou jij graag zien hoe de mensen hier reageren?? Leg me dat eens uit??? Soms denk ik echt dat je van een andere planeet afkomt of totaal niet begrijpt wat er leeft tussen mensen.

  Ik keur het allemaal niet goed hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar ik kan me heel goed vinden in hetgeen er gebeurd is en dat hier op deze manier wordt gereageerd.

 9. Jacqueline March 30, 2010 at 5:21 pm #

  @ chris | 30 maart 2010 om 12:28

  De wijze waarop heden ten dagen mensen veroordeeld en gehuisvest worden stamt volgens mij ook uit de middeleeuwen.
  Daar hoor ik je niet over.

  Er is maar 1 plek waar gerechtigheid plaatsvindt als het gaat om kindermoord, kinderverkrachting, kindermisbruik, geweld jegens bejaarden en dierenmishandeling.

  In de bajes!

  En ja, voor die jongens kan ik respect tonen!

  Niet voor die laffe onderdanige lapzwansen die in de vrije wereld met hun grote mond iedereen en alles de hel in lullen.

  Noch heb ik respect voor zielen die leugens vertellen of zaken omdraaien middels hun mediakanalen.

 10. Marina March 30, 2010 at 5:39 pm #

  Chris, alleen jouw reactie is schokkend.
  Leo S. is degene die geen waarden en normen kent.
  Ik zal voor jou nog even benadrukken dat Leo S. zijn slachtoffertje lichamelijk en geestelijk erg zwaar heeft mishandeld.
  Voor ontvoering staat toch meer dan 7 jaar cel?

 11. thuisfront March 30, 2010 at 6:27 pm #

  Oa mijn man was het die deze leo onderhanden heeft genomen….
  bravo
  t thuisfront

 12. A March 30, 2010 at 6:49 pm #

  Ik ben in 2002 bedreigd door een neef… Etc.

  Beste Albertg,

  Zou je even contact met mij kunnen opnemen via misdaadjournalist@hotmail.com ?

  Hendrik Jan

 13. Broer March 30, 2010 at 8:09 pm #

  Bert van E in 2010 vrij? Dat is dus nu….waren het de ouders van Bert?

  Mischien een verband tussen de schietpartij en zijn vrijlating?

  Beste Broer,

  Dat lijkt me wel heel erg speculatief en bovendien kloppen de achternamen niet.

  Hendrik Jan

 14. Danielle March 30, 2010 at 8:42 pm #

  @ t thuisfront: dan kan je hierom alvast reuzetrots wezen op je man!!
  ook respect voor jou!!

 15. ed March 30, 2010 at 8:54 pm #

  Wat Leo Smit betreft, natuurlijk is wat er gebeurt is niet goed, maar ik kan er niet echt wakker van liggen. Ze hadden geen medelijden met Hannah en ze hebben nog geluk gehad dat de rechter het feit dat ze al een graf hadden gegraven niet zag als een vooropgezet plan om haar te vermoorden.

  Tja, dan kan dit gebeuren in de gevangenis, het hoort nite, maar het hoort er wel bij.

  Verbaast me trouwens dat ze Smit al niet direct op de beschermde afdeling hebben gezet, zoals wel vaker met zedendelinquenten gebeurt.

  Ik neem aan dat het onderzoek in de gevangenis alleen maar pro-forma is. Niemand zal zijn mond er over opendoen, niet alleen omdat de meesten de pest hebben aan kinderverkrachters, maar ook omdat het een ongeschreven code is dat je in de gevangenis je medegedetineerden niet verlinkt. Als je dat trouwens wel doet, kun je zelf ook klappen krijgen

 16. ed March 30, 2010 at 8:56 pm #

  De dode tante is Doortje de Krom-van Doom. Zij is dus niet de moeder van Bert van E.

 17. sam March 30, 2010 at 9:01 pm #

  @Chris,

  Dat je een blog beheert dat het podium voor de liefhebbers zoals Leo S is betekend natuurlijk niet dat heel Nederland jouw normen en waarden gewoon moet vinden.
  Wij vinden dat dit soort liefhebbers best wel met regelmaat mogen worden mishandeld, jij koestert deze liefhebbers, dat is jouw goed recht.
  Maar ga niet muggenziften over normen en waarden als die bij jezelf ontbreken.

 18. Gert March 30, 2010 at 9:07 pm #

  Chris,

  Ik ben het 100% met je eens. Zo te zien zijn er nogal wat posters die de tijd van de eigenrichting, de spreekwoordelijke Middeleeuwen, nog niet achter zich gelaten hebben.

  Triest.

 19. Siem March 30, 2010 at 9:32 pm #

  Mensen die vanaf de zijlijn toejuichen dat een gedetineerde door medegedetineerden de hersens wordt ingeslagen en met een mes wordt bewerkt, zijn zelf een groot gevaar voor de maatschappij.

  Om dan ook nog het woord ‘respect’ voor een dergelijke actie te gebruiken is zieker dan ziek.

 20. Ada March 31, 2010 at 2:51 am #

  Goh, heb net Opsporing Verzocht gekeken en moest echt aan een speciaal iemand denken… Joanne Wilson.

 21. ed March 31, 2010 at 9:03 am #

  Toch nog maar even wat over leo Smit. Hoewel ik als ouder misschien denk “goed zo”en er zeker geen slapeloze nachten van heb dat hij in elkaar is geslagen, is het vanuit sociaal-maatschappelijk oogpunt verwerpelijk. Smit is veroordeeld tot 7 jaar en TBS. Dat is de straf die de maatschappij eist als ‘genoegdoening’. De straf is niet: “7 jaar en TBS met hersenletsel”.

  Als 7 jaar en tbs blijkbaar niet genoeg straf is, dan had hij tot meer veroordeeld moeten worden. Persoonlijk vind ik ook wel dat het wel wat meer gemogen had, omdat TBS geen zekerheid geeft over lang opgesloten zitten.

  Desondanks zullen veel mensen dit zien als een soort ‘boontje komt om zijn loontje’ ondanks het in hun ogen ‘slappe vonnis’. Zelfs dat is noig begrijpelijk, maar het is aan justitie om mensen in de gevangenis te beschermen.

  Stel dat Cees Bosboom – de ten onrechte veroordeelde voor de Schiedammerparkmoord- ook een hersenletsel was geslagen in de tijd dat iedereen nog dacht dat hij schuldig was?

  Wat betreft de gevangenen die hem in elkaar hebben geslagen, dat zijn echt niet de houders van onze normen. Zij doen dit omdat iemand als Leo Smit een zwakke partij is: iedereen haat kinderverkrachters, inclusief de bewakers, die daarom vaak een oogje dichtknijpen en er zal dan ook bijna nooit iemand voor gestraft worden.

  Maar onder de ‘inmates’ en mogelijk onder de aanvallers op een pedoseksueel zit volk dat zelf niet veel beter is. Die hebben misschien geen meisje van 7 verkracht, maar een vrouw van 18 verkracht, zwaar mishandeld en op gruwelijke wijze vermoord. Desondanks werpen die zich plotseling op als moraalridders die ‘die pedo wel effe mores zullen leren’.

  Nogmaals, wellicht vanuit menselijk oogpunt allemaal begrijpelijk dat er velen zijn met de afstraffing van Smit, maar erken dan ook dat je in feite het stadium van lijfstraffen en oog om oog tand om tand nog niet bent ontgroeid: Wij hebben echter gekozen voor een maatschappij waarin dat niet meer acceptabel is. Als we dat anders willen, oefen dan politieke druk uit om pedoseksuelen gewoon weer wettelijk, publiekelijk te radbraken.

  Wellicht kunnen we ook weer foltering invoeren om het bewijs te krijgen.

 22. ed March 31, 2010 at 9:12 am #

  Ok toch nog maar weer even iets over Leo Smit, naar aanleiding van een opmerking van Marina: “op ontvoering staat toch meer dan 7 jaar”

  Klopt, ben ik helemaal met je eens (hoewell het natuurlijk om een maximumstraf gaat die hoger is voor ontvoering)

  Ik vind het dan ook vreemd dat in een aantal gevallen (of dat in deze zaak ook zo is weet ik niet) van verkrachting geen ontvoering of gijzeling ten laste wordt gelegd. Neem nu de ‘vuistverkrachter’ bond zijn ex-vriendin uren lang aan bed vast (vrijheidsberoving) met als doel om seksuele handelingen te ondergaan (dat maakt het gijzeling), verkrachte haar met zijn vuisten, anaal en vaginaal, zodat het bloed en de poep tot aan het plafond zat. Ze is zwaar verminkt en moet nu door het leven met een stoma.

  Toch kreeg deze ‘held’ maar 4 jaar (de rechter vond dat een extra zware straf). Als je dat vergelijkt met de ondernemer die voor het uurtje gijzelen van een wethouder in Almelo (naar ik meen) 9 jaar krijgt, dan liggen voor mij de verhoudingen scheef. Je vraagt je onwillekeurig af wat de straf geweest zou zijn als de ondernemer de wethouder tijdens de gijzeling ook maar verkracht zou hebben. Zou het dan misschien ook maar 4 jaar geworden zijn?

  Leo Smit wordt in elkaar geslagen en misschien is dat ‘verdiend’ (hoewel niet goed), maar de vuistverkrachter niet. Mogelijk staat die zelfs al weer op vrije voeten, hij is in ieder geval al wel op verlof.

 23. Neusje March 31, 2010 at 9:40 am #

  Ada 2:51
  Inderdaad Joanne Wilson, meende dat daar ooit iemand voor was veroordeeld.
  Blijkt niet zo te zijn.

  http://www.peterrdevries.nl/dossier/
  joannewilson/

 24. Ambiance March 31, 2010 at 4:13 pm #

  Ik dacht ook dat daar iemand voor was veroordeeld maar Louis H is ervan vrijgesproken.

  Ik zal er ook niet wakker van liggen dat iemand die een kind ontvoerd, verkracht en van plan was te vermoorden nu zelf het slachtoffer is geworden. Om het nou toe te juichen..nou nee.

 25. Ada March 31, 2010 at 10:58 pm #

  In alle drie de gevallen was de moordenaar zo slim om de lichaamsdelen in het water te dumpen, DNA beklijft niet in die omgeving. Van Joanne Wilson is alleen de romp en xc3xa9xc3xa9n van haar benen teruggevonden, bij de andere twee zaken misten het hoofd en de handen.

  Melissa Halstead woonde in Amsterdam en is in Rotterdam teruggevonden in een gracht. Er is geen genie voor nodig om te constateren dat het prachtige model van weleer in Amsterdam ten prooi is gevallen aan heroine. De foto’s bij Opsporing verzocht spreken voor zich. Ook de Engelse prostituee was verslaafd. Of Joanne Wilson dezelfde hobby had is mij niet bekend. Wel is bekend dat zij voor haar dood een date had met jongeheer Hagemann. Daarna is zij niet meer levend gezien. Maar dat zal wel toeval zijn..

 26. Jacqueline March 31, 2010 at 11:04 pm #

  @Ambiance

  Tja, en weet je wat zo raar is in beide zaken lagen dezelfde verklaringen die in de zaak Joanne Wilson niet deugde maar wel voor waar werden aangenomen in de zaak Bolhaar.

  Het OM wilde de zaak Joanne Wilson om wat voor rede dan ook laten vallen en de advocaten maakte daarin de cruciale fout door toe te stemmen.

  De zaak Joanne Wilson had men gelijk mee kunnen nemen met die andere 2 zaken. De zaak Joanne Wilson is niet opgelost en niet minder belangrijk. Zeker gezien de periode waarin die moorden gepleegd zijn en de wijze waarop.

 27. Jacqueline April 1, 2010 at 12:03 am #

  @Ada

  Louis had geen date, dat haal jij uit de paperassen. Kom eens langs dan kun je werkelijk lezen hoe of er op los gespeculeerd is.

  Het OM laat echt geen zaak vallen als er eer te behalen valt. Het voorstel om de zaak Wilson te laten vallen is niet voor niets geweest.

  Drugs was destijds hot. Meer zeg ik niet.

 28. Jacqueline April 1, 2010 at 12:11 am #

  @Ada

  Ik vergat nog te vermelden dat Joanne na haar zogenaamde date met jongeheer Hagemann weliswaar niet meer gezien is maar wel gehoord. Er bleek namelijk dat er een aantal weken later nadat zij door haar vriend was opgegeven als vermist, telefonisch contact te zijn geweest met haar moeder.

  Diezelfde vriend heeft ook haar paspoort afgegeven op het politiebureau.

  Daarom kon het sprookje met het paspoort achter het behang geen stand houden 😉

  Gek he, dat er mensen uit alle hoeken en gaten komen die willen bijdragen aan een veroordeling.

  Laten we vragen of de zaak Joanne Wilson meegenomen kan worden in die andere moordzaken, misschien dat die ene John meer weet.

 29. Ada April 1, 2010 at 12:50 am #

  @ jacqueline..

  Het zal vast iets subtieler gelegen hebben dan jij de lezers hier wilt doen geloven?

 30. Sam April 1, 2010 at 10:31 am #

  @Ed, Cees Bosboom is tijdens zijn detentie meerdere malen mishandeld en drie maal in iets scherps gevallen. Hij moest daardoor een groot gedeelte van zijn detentie afgezonderd worden van anderen.Een zware hersenschudding valt ook onder hersenletsel.Ze kunnen niet meteen zien of je blijvend hersenletsel hebt, of je schedel moet zijn verbrijzeld en je hersenvlies gescheurd. Dan is het vaak met zekerheid blijvend letsel vast te stellen.

 31. ed April 1, 2010 at 2:15 pm #

  @Sam, ik kende niet alle details maar wist wel dat hij het ‘moeilijk’ gehad heeft. Dank voor de info!
  Reden te meer dat de gevangenis mensen beschermd na veroordeling.

  Nou weet ik wel dat er bij Leo Smit geen twijfel was over zijn schuld en -heel eerlijk menselijk gezegd- ik lig niet zo wakker van zijn pak slaag, maar het is en blijft verkeerd.

 32. ed April 1, 2010 at 2:26 pm #

  Wat Joanne Wilson betreft, ik ken niet alle details, maar ik weet wel dat als er in de pers iets staat, dat dat vaak overdreven, kort door de bocht en bezijden de waarheid is. Dat geldt ook voor PRDV’s site.

  Louis is niet voor die zaak vervolgd. Als de politie een gaatje voor vervolging had gezien, dan hadden ze dat wel gedaan. De beschuldigingen komen allemaal bij xc3xa9xc3xa9n getuige vandaan en er is niets zo onbetrouwbaar als een getuige.

  Het is nu eenmaal de gewoonte van de politie om te zien of ze openstaande moordzaken ‘op iemand kunnen prikken’. Zo worden de 20 liquidaties in de Amsterdamse onderwereld van de afgelopen jaren dan weer aan die, dan weer aan de volgende toegeschreven.

  Als Natalee Holloway in Amsterdam verdwenen was, dan had er ongetwijfeld ook iemand de naam Louis genoemd, en als Marlies van der Kouwe niet op Bonaire maar op Aruba was verdwenen dan had Joran het natuurlijk gedaan.

  Hoe meer geruchten er gaan over of iemand bepaalde misdrijven zou hebben gedaan, des te meer mensen bereidt zijn het te geloven. Zo krijg je een soort van stapelbewijs waar ook Lucia de B op veroordeeld is: “Tja, in die zaak van Joanna Wilson hebben ze niks kunnen bewijzen maar het is wel heel toevallig dat Louis’s naam ook daar weer werd genoemd”

  Zo kun je ook Hans Wiegel aan de schandpaal nagelen: “Alletwee zijn echtgenotes zijn overleden, en dan ook nog alletwee bij een autoongeluk, en het waren nog zussen ook, da’s wel hxc3xa9xc3xa9xc3xa9l toevallig”

 33. Jacqueline April 1, 2010 at 6:17 pm #

  @Ed

  Ho Ed, het OM wilde met alle geweld doorgaan hoor. Het moest dan maar doodslag worden en plots stelde zij voor om de zaak te laten vervallen waarop de rechter vrijspraak gaf. Hele vreemde wenteling.

  Resume:

  Joanne zou niet meer gehoord of gezien.

  Blijkt na diepgaand onderzoek zij twee weken na haar vermissing nog wel gezien was zo ook dat zij nog telefonisch contact met haar moeder heeft had.

  Verders zou haar vriend Stephen met Louis naar haar gezocht zou hebben. Bleek bij nader onderzoek wederom niets van te kloppen.

  En Peter R blijft maar volharden in het feit dat Louis in 1985 werd ontboden op het politieburo. Dat bleek dan ook een luchtkasteel. Louis is nooit ontboden geweest om in 1985 op het politiebureau te verschijnen.

  Stephen is er naderhand wel vandoor gegaan met een ex-vrindin van Louis. Afgereisd naar Noorwegen.

  Hoe toevallig allemaal. Misschien moet Peter R daar maar eens met zijn verborgen camera achteraan gaan. En als Peter dan toch van reizen houdt laat hij dan ook even afreizen naar Israel. Ik heb een leuke opdracht voor hem.

 34. Siem April 1, 2010 at 9:33 pm #

  Over Opsporing Verzocht en Crimewatch…

  Ik ben het volledig eens met Ada en haar scherpte: de link die zij legde naar Joanne Wilson en de manier waarop ook zij werd gevonden, de overeenkomsten.

  @ Jacqueline,

  Wat denk jij van de brief die de stiefvader van Corien Bolhaar voor zijn overlijden heeft geschreven, omdat hij niets meer had te verliezen. Ken je die niet of doe je of je die niet kent?

  Citaat: Het om het leven brengen van drugs-prostituees. Zeven stuks.

  Drie keer raden naar de relaties die daarin staan.

 35. Ada April 1, 2010 at 10:08 pm #

  http://www.peterrdevries.nl/nieuws/timmerman-john-sweeney-zette-zaag-niet-alleen-in-hout/

  Red John zit dus al jaren vast… *????*

 36. Ada April 1, 2010 at 10:13 pm #

  “Stephen is er naderhand wel vandoor gegaan met een ex-vrindin van Louis. Afgereisd naar Noorwegen.”

  Boeiend toch weer, al die onderlinge connecties… S** and drugs and Rock ‘n Roll.

 37. Siem April 1, 2010 at 10:39 pm #

  Ed Ed, quote:

  Zo kun je ook Hans Wiegel aan de schandpaal nagelen: “Alletwee zijn echtgenotes zijn overleden, en dan ook nog alletwee bij een autoongeluk, en het waren nog zussen ook, da’s wel hxc3xa9xc3xa9xc3xa9l toevallig”

  – Jointje of 3 achter de kiezen?

 38. Mia April 2, 2010 at 7:40 am #

  De Telegraaf berichtte in november 2001 al over John Sweeney.

  http://krant.telegraaf.nl/krant/archief/
  20011107/teksten/bin.sweeney.melissa.
  slachtoffer.html

  Hier diverse oude links van BBC-news (zie o.a. ook de rechterkader)
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/
  1626164.stm

 39. Jacqueline April 2, 2010 at 10:57 am #

  @Siem

  “Citaat: Het om het leven brengen van drugs-prostituees. Zeven stuks”

  Goh, dat zijn er nogal wat Siem en wie heeft dat gedaan?

  Vind je het zelf nou niet een raar verhaal Siem? Een stiefvader van Corinne die Louis amper kende en een briefje gaat schrijven.

  Volgens mij ben je in de war Siem en verheug je jezelf op iets wat helaas niet bestaat, Louis zat in 1989 namelijk al vast 🙂

  En met vrouwen zoals jij en Ada krijg je de meest idiote verhalen te lezen.

 40. Jacqueline April 2, 2010 at 11:06 am #

  @Ada

  “Boeiend toch weer, al die onderlinge connecties… S** and drugs and Rock ‘n Roll.”

  En jij houdt daar natuurlijk helemaal niet van?

  Aan de andere kant moet die opmerking je ook wel weer aan het denken gezet hebben.

  “Onderlinge connecties” betekent nog niet dat er iemand tussen zit die zomaar even aangewezen kan worden alszijnde de dader.

  Wat mij opvalt is dat het die-hard groepje anti-louwes weer wat leven is ingeblazen 😉

  Even terug naar een deel van de topic:

  Hoe zouden jullie gereageerd hebben als Louwes in de gevangenis mishandeld zou zijn geweest? Of Wim Dankbaar en Maurice de Hond?

  Ik ben benieuwd.

 41. Peromi April 2, 2010 at 1:10 pm #

  Handig de opmerking van ‘t thuisfront…….Als ze de zaak mbt de mishandeling in de bajes willen oplossen, hoeven ze alleen maar het IP adres te traceren van de familie van ‘t thuisfront…Wat heeft het zwijgen van de medegevangen dan voor zin?? je zal bedankt worden door de zwijgzame medegedetineerden voor het verraden van de dadergroep….

 42. ed April 2, 2010 at 2:04 pm #

  @Siem, nee, ik rook niet en zeker geen cannabis. (Hoewel ik op ideele gronden vxc3xb3xc3xb3r vrijgeving daarvan ben)
  Ik probeer slechts aan te geven dat toeval soms gewoon toeval is en dat je daar niet altijd iets achter hoeft te zoeken.

 43. Siem April 2, 2010 at 7:08 pm #

  @Jacqueline diversen

  De enige overeenkomst die werd aangegeven is het, ook, ‘gestript’ lichaam van Joanne Wilson.

  Het was een scherpe opmerking van Ada dat in de uitzending van Opsporing Verzocht er 1 soortgelijk ‘geval’ niet benoemd werd.

  En dan gaat het nog niet eens over het ongeidentificeerde en soortgelijk gestript slachtoffer 4, dat in de gracht werd gevonden.

 44. Ada April 3, 2010 at 12:53 am #

  @ Jacqueline…

  Fascinerend dat jij altijd off topic begint te zeuren en te bashen als je feitelijk geen antwoorden hebt…

  Ik heb begin deze week, nav de uitzending van Opsporing Verzocht, de zaak Joanne Wilson opnieuw genoemd. Dat is alles, en met de feiten die algemeen bekend zijn.
  Waarom staat het zweet nu op je bovenlip?

 45. Jacqueline April 3, 2010 at 12:03 pm #

  @Ada

  Ik zou het alleen maar toejuichen als de zaak Joanne weer aangekaart wordt.

  Wat ben je toch een raar mens Ada.

  Fijne paasdagen.

 46. ed April 3, 2010 at 2:52 pm #

  @Jacqueline
  “Ho Ed, het OM wilde met alle geweld doorgaan hoor. Het moest dan maar doodslag worden en plots stelde zij voor om de zaak te laten vervallen waarop de rechter vrijspraak gaf. Hele vreemde wenteling.”

  Bedoel je nu de zaak Joanne Wilson of de zaak tegen Wiegel?

  Mijn punt was dat Louis nooit voor de rechter heeft gestaan ivm de dood van Joanne Wilson. Het feit dat hij Wilson kende is geen bewijs voor schuld. Echter, als je al dan niet terecht bekend staat als een superboef (Holleeder) of al dan niet terecht veroordeeld bent voor een gruwelijk feit (Louis) dan wordt er al gauw gedacht: “Hij zal dat en dat ook wel gedaan hebben”

  Overigens maakt Wagenaar daar in zijn nieuwe boek ‘Broddelwerk’ een opmerking over: Hoe erger de verdachte wordt afgeschilderd, des te meer rechters geneigd zijn met minder bewijs genoegen te nemen.

 47. v.d. Ende, Naaldwijk April 3, 2010 at 6:20 pm #

  Volgens mij ben je in de war Siem en verheug je jezelf op iets wat helaas niet bestaat, Louis zat in 1989 namelijk al vast :-)….

  Ik zou haast zeggen: lekker laten zitten dan !!!

 48. Jacqueline April 3, 2010 at 8:20 pm #

  @Ed

  De zaak Wilson is wel degelijk voor de rechter geweest.

  Wagenaar heeft gelijk daarom zijn er meer veroordelingen gevallen door de input van de media dan door onderzoeken naar waarheidsvinding.

  Jij ook fijne paasdagen.

 49. Siem April 3, 2010 at 9:23 pm #

  @v.d.Ende 18.20

  Ik haakte slechts in op de 2 zaken die bij Opsporing Verzocht gelinkt werden n.a.v. de opmerking van Ada. Dat er dus 4 soortgelijke zaken zijn. Niets om waar dan ook ‘verheugd’ over te zijn of feitelijke conclusies uit te trekken.

  Ik ben wel verbaasd dat die 2 andere zaken niet meegenomen zijn, daar zal ‘men’ wel een reden voor hebben. Of zitten slapen, kan ook.

  Thats all.

 50. Ada April 4, 2010 at 12:55 am #

  @ Jacqueline…

  “@Ed

  De zaak Wilson is wel degelijk voor de rechter geweest.

  Wagenaar heeft gelijk daarom zijn er meer veroordelingen gevallen door de input van de media dan door onderzoeken naar waarheidsvinding.

  Jij ook fijne paasdagen”

  Jij ook een lekker eitje toegewenst. En verder schijn je niet door te hebben dat ook DIT BLOG deel uit maakt van de media, net zoals dat sneue geval van jou. Er is nog geen hond veroordeelt op geneuzel ingegeven door de media, altijd op kale maar aantoonbare feiten. De publieke opinie echter, ja, die wordt gevoed door de media. En dan is er voor mensen met een iq van boven de 80 nog altijd de mogelijkheid zelf na te denken. De Hond gokte onder de 80-grens plus uitbehandelde ‘ongevaarlijke’ Riagg patienten. Dat vat de huidige Louwes aanhang goed samen. Gokken jij en Louis ook op die mensen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: