Zaterdag 27-03: Niks Loos op Luchthaven

27 Mar

Schiphol1web Naar aanleiding van een melding van een van mijn correspondenten, die om hem moverende redenen op Schiphol was, schreef ik woensdag een berichtje over bijzondere drukte op de luchthaven. "Tegen elf uur vanmorgen was er een hele kudde marechaussees (dat stond tenminste op hun rug) in actie. Zestig? Tachtig? En dat allemaal druk bezig, dicht bij elkaar. Alles wat de route ‘Aankomst’ nam, werd aangehouden, en terwijl ik langs reed zag ik meerdere auto’s helemaal leeggehaald worden. Richting ‘Vertrek’ kon gewoon doorrijden."

Nergens iets van te vinden in de kranten. Was Alberto Stegeman weer met een fles melk onderweg? Zelf had ik wegens buitensporige drukte geen tijd mij hierin te verdiepen, maar gelukkig zijn er veel meedenkers, een student journalistiek uit Tilburg kweet zich van mijn taak en belde met de

marechaussee. "Ze zeiden dat het een preventieve controle was. Er is een aantal messen en een ploertendoder gevonden en er zijn enkele processen verbaal uitgeschreven voor de staat van de auto’s. Een magere vangst volgens de persvoorlichter. Daarom ook niet gemeld. Ze werkten er met vijftig man aan."

Raadsel opgelost. Zouden ze het nou jammer vinden dat er niks gevonden is? Eigenlijk is dit een heel goed teken: er zijn dus ook dagen dat er in Nederland niemand met een raketwerper of pakken drugs op weg is naar de Vertrekhal. Een geruststellende gedachte. Er wordt over ons gewaakt. Vroeger zeiden ze: ‘God ziet alles’. Nu is het onze overheid die voor ons zorgt.

No Responses to “Zaterdag 27-03: Niks Loos op Luchthaven”

 1. Johan March 27, 2010 at 12:59 pm #

  Is het je niet opgevallen tijdens de uitzending van Stegenman “op bezoek bij de Koningin” er geen beelden zijn van de bom toen zij met die witte auto op het trrein waren?
  Dat is logisch, want volgens mij mag je ook niet dreigen met een nepbom. Is hetzelfde wanneer je een echt lijkende pistool op zak zou hebben.
  Akkoord, zij zijn toen op het terrein gekomen, maar ik weet zeker dat zij niet het risico wilden lopen om gepakt te worden met een nepbom in de auto.
  Als zij gepakt zouden zijn, zou het alleen voor “huisvredebreuk” zijn.

 2. v.d. Ende, Naaldwijk March 27, 2010 at 6:49 pm #

  Vroeger zeiden ze: ‘God ziet alles’…..

  Ik dacht dat het Sinterklaas was die alles zag?
  Dat zei mijn moeder vroeger altijd.

 3. Ruud March 28, 2010 at 9:23 pm #

  Bij ons op het dorp plaatste de dominee een bord in zijn boomgaard met de tekst ‘God ziet alles’ toen de appels rijp werden en hij diefstal hiervan wou beperken. De schooljeugd schreef hieronder ‘… maar hij verraadt ons niet’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: