Spijt van 'brandmoord'

26 Feb

Update 14.45 uur:

Zeistnarges1

 1. "Hallo allemaal. Ik vind het vreselijk wat er gebeurd is, maar je kan de cultuur van ons geen haat geven, want ik heb ook dezelfde cultuur." Een reactie naar aanleiding van de Zeister brandmoord waarbij Narges Achikzei om het leven kwam.

"Ket kan gebeuren met elke cultuur, of het Turks, Arabisch, Koerdisch of Nederlands is. Ik vind het heel erg voor de familie en de nabestaanden. Ik wens de familie sterkte met het verlies van hun dochter, verloofde, nicht of tante. Ik heb gehoord dat de dader(meisje) zich bij de politie heeft aangegeven.
De moordenares was ook een Afghaans meisje en zat op school bij een collega van mij die ook een cursus volgde. De moordenares had haar arm ook verbrand en kwam met verband op school. Mijn collega heeft gezien dat zij haar arm had verbrand en alles wat op Opsporing Verzocht gezegd werd, daadwerkelijk gezien bij haar. Ze was een normaal meisje, werd aan mij verteld. Een doodgewoon vrolijk meisje. Nadat Narges vermoord was kwam ze wel op school, maar ze was in xc3xa9xc3xa9n keer heel stil en rustig, haar gedachten waren ergens anders.
Blijkbaar had ze spijt van wat zij met Narges heeft gedaan. Ik kan het nog steeds niet geloven, hoe je iemand levend in brand kan steken. Geen woorden voor…"

Advertisements

No Responses to “Spijt van 'brandmoord'”

 1. Sam February 26, 2010 at 4:31 pm #

  Het is een feit dat juist deze familie zich niets aantrekt van de Nederlandse normen en waarden. Oplichting, illegalen onderdak geven etc etc.
  Dat is niet echt respect tonen naar de belastingbetaler die er voor heeft kunnen zorgen dat zij hier een veilig verblijf kunnen hebben.

  Het incident met het in brand steken van Narges is dan landelijk nieuws. Maar deze familie wenst zich op geen enkele manier aan de wet te houden. Ook Narges moest nog voorkomen voor oplichting.

  Reken eens uit wat al die onzin van deze familie ons wel niet kost.
  25 rechercheurs weken aan het onderzoeken, media die er mensen opzet.
  Deze familie kost ongeveer een miljoen per jaar.

  Criminele vluchtelingen mogen hier gewoon niet verblijven, dat kost enorm veel geld en je krijgt er alleen maar onveiligheid voor terug.

  Dat is ons probleem, we haten jullie cultuur absoluut niet, zolang je onze wetten maar respecteert.
  Respect, dat is alles wat wij vragen.

 2. Jacqueline Hagemann February 26, 2010 at 8:06 pm #

  @Sam

  Goh, wat goed zeg van jou dat je dat er even in wilt wrijven dat je hun of een cultuur niet haat zolang zij maar naar onze wetten leven.

  Sam, je hebt het over de belastingbetaler maar wat dacht je van de overheid die een verdrag heeft getekend om asielzoekers op te nemen en daar een flinke bedrag voor ontvangt?

  Of van al die gemeentelijke belastingen en heffingen die in de zakken van ambtenaren verdwijnen?

  Altijd maar gillen over belastingcenten. Je weet niet eens waar je geld echt naartoe gaat dus doe mij even een lol.

  Lees dit even door…

  [url=”http://www.overheid.nl/zowerktdeoverheid/watdoetdeoverheid/belastingen”]Waarom belasting betalen[/url]

 3. Mia February 26, 2010 at 8:12 pm #

  Sam 16:31
  “Maar deze familie wenst zich op geen enkele manier aan de wet te houden. Ook Narges moest nog voorkomen voor oplichting”.

  Heb ik niets over gelezen, zijn daar harde bewijzen voor?

 4. Jo February 27, 2010 at 10:49 am #

  Beste Jacqueline Hagemann |,

  We weten nu allemaal wel dat je man onschuldig is,maar om hier als een soort ombudsvrouw (om mannen die voor zweetvoeten zijn veroordeeld) anderen steeds de les te lezen,begint een beetje te vervelen.

  Jo

 5. Sam February 27, 2010 at 11:39 am #

  Jacqueline Hagemann

  Tja, daar sta je dan in je hempie, het mens dat altijd en eeuwig als een aka Wilders loopt te raaskalken klimt weer eens op de kast door dat een haar woorden gebruikt.

  Waar het omgaat is dat zij ons tot last zijn, terwijl wij gastvrij zijn.
  Waarom kunnen er geen Afghanen worden opgevangen bij kamp Holland?

  Iemand in brand steken in een flatgebouw waar honderden families bij elkaar wonen is een terroristische aanslag.
  Maar wat kan het Jacqueline Hagemann schelen dat er onschuldige kinderen die op dezelfde galerij wonen het slachtoffer zouden kunnen zijn geworden.

  Onveiligheidsgevoel dat is wat deze mensen ons brengen. Helemaal om niets.

  Lekker blijven muggenziften om je eigen onzin Jacqueline Hagemann. Mensen die moorden blijven jouw helden en daar kan niemand iets aan veranderen. Maar probeer eens rekening te houden met omwonenden die wel degelijk zich bedreigd voelen bij justitie.

  Mia, die dingen lees je niet, dat hoor en zie je als je toevallig in de zelfde straat een huis hebt waar deze barbaarse familie ook woont.

 6. ed February 27, 2010 at 2:04 pm #

  Begrijp ik goed dat er nu zeker een dader is geidentificeerd? Al iets bekend over het motief?

 7. Repelsteeltje February 27, 2010 at 4:25 pm #

  Je kunt deze feiten van internetoplichting wel degelijk lezen. Wanneer je een beetje creatief zoekt op internet (www.opglichtopinternet.nl) kun je heel veel lezen over aantijgingen tegen het slachtoffer.

  Toch is het zo dat het slachtoffer hiervoor nog niet voor veroordeeld was. En het is gewoon zo dat iemand onschuldig is totdat voor het gerecht het tegendeel bewezen is. Onschuldig dus!

  Ook kun je jezelf de vraag stellen hoe komt het dat dit het slachtoffer overkomen is…. Het is ook niet voor niets dat haar Ex-werkgever veel energie heeft gestoken om aan te tonen hoe fout de familie van Narges is.

  Zonder overigens direct te wijzen naar het slachtoffer want iemand op dergelijke wijze om het leven brengen is natuurlijk verwerpelijk. Tegelijkertijd kan ik me ook voorstellen dat het helemaal niet de bedoeling was om Narges om het leven te bregen. Wat ik wel duidelijk is, -En de feiten liggen er. is dat deze actie niet zomaar uit de lucht komt vallen. Daarvoor speelt er inderdaad teveel rondom deze famalie.

  Overigens weet ik uit zeer betrouwbare bron dat de verdachte inderdaad een brandwond had aan haar hand. Zij heeft zich direct na de moord eerst enkele dagen “ziek” gemeld en is daarna weer op school/werk verschenen. Tevens was haar hand verbonden, dit zou te wijten zijn aan een BBQ….

 8. repelsteeltje February 27, 2010 at 8:31 pm #

  Het Motief:

  Over het motief valt nog niet veel te zeggen denk ik. De verdachte is inderdaad van Afghaanse afkomst en een vrouw. Daarintegen is zij niet zoals het slachtoffer woonachtig in de procincie Utrecht.

  De verdacthe is woonachtig op een behoorlijke afstand van het slachtoffer. Recent was zij woonachtig in een middelgrote stad in een van de zuidelijke provincies. Ze had/heeft een vriend, een part-time baan en volgde een opleiding. Ze leek dus af te stevenen op een rooskleurige toekomst.

  Op Internet circuleren theorieen die hun basis vinden in de volgende onderwerpen :

  – Eerwraak
  – huurmoord
  – Internetfraude
  – Jaloezie/Relatie

  Ondertussen heb ik me behoorlijk verdiept in deze zaak en voor alle vier viel aanvankelijk wel wat te zeggen.

  Eerwraak:
  Met de wetenschap dat de aangehouden verdacthe een jonge vrouw is, lijkt eerwraak uitgesloten.

  Huurmoord:
  Hoewel onwaarschijnlijk, lijkt dit nog steeds tot de mogelijkheden te behoren. Handelde zij in opdracht van de ex-wergever van Narges, Ralph G.?

  Al met al lijkt me dit zeer onwaarschijnlijk. Wanneer je de bedrijven en holdings en Vof’s van de Ex werkgever onder de loep neemt komen die qua vestegingsplaats uiteindelijk angstig dicht in de buurt van de woonplaats van de verdachte. Dit zou een mogelijke link kunnen zijn met de verdachte. Maar lijkt al met al toch nog behoorlijk onwaarschijnlijk. De ex werkgever had al jaren een juridisch strijd met Narges, diens man en vader. Natuurlijk zou hij direct tot verdachte nummer 1 behoren, dit maakt het zeker onwaarschijnlijk dat deze ex werkgever er iets mee te maken heeft.

  Internetfraude:
  Misschien was de verdachte een gedupeerde Internet koper/verkopen, die ook benadeeld was door het slacthoffer via marktplaats.nl. Dit zal de tijd moeten uitwijzen, howel een sumier motief staat deze nog steeds open.

  Jaloezie/Relatie:

  Van alle theorieen lijkt dit nog wel de meest waarschijnlijke….

  Hoewel de verdachte alsmede het slachtoffer ieder een relatie hadden, bestaat de mogelijkheid dat het om jaloezie gaat. De verdacthe en de “man” (volgens moslim wetten) van het slachtoffer, lijken elkaar namelijk te kennen. (Zie eerder bericht http://www.misdaadjournalist.nl). Ook zou het slachtoffer zijn aangevallen terwijl zij telefonisch in gesprek was met haar man. Van alle theorieen, lijkt deze de meeste potentie te hebben. De verdachte zwijgt in ieder geval, beschermt zij iemand? Wie het weet mag het zeggen

 9. Augusto February 27, 2010 at 8:57 pm #

  HJK en Repelsteeltje, wat was de relatie tussen de moordenares en Narges?

 10. B.A. February 28, 2010 at 12:30 am #

  Was er niet zo’n perfide afgewezen minnaar c.q. ex-werkgever die hier en overal in allerlei gedaanten die familie met oncontroleerbare geruchten aan het zwart maken is?
  Triest figuur.

 11. Sam February 28, 2010 at 1:35 am #

  Repelsteeltje,
  Ik ben niet echt gexc3xafnteresseerd in de achtergrond van deze in en in trieste zaak. Het speelt zich toevallig af in mijn eigen straat.
  Er wonen hier redelijk veel Farsi en Dari sprekenden die ik al een paar jaartjes ken.
  Die denken te weten dat er een intern probleem is binnen de clan, dat zou zelfs tot Engeland reiken.
  De waarheid zal nooit boven water komen, de familie schijnt liever te sterven dan te praten.

  Deze familie is hier binnen gekomen, omdat er in 2003 een regeling was dat Afghanen automatisch mochten blijven, is er veel ellende binnengehaald en de IND kon er niets tegen doen.Het heeft 16 maand geduurd voordat de regeling was teruggedraaid.
  Daar heb ik grote moeite mee.
  Dit soort mensen deinst er gewoon niet voor terug om op de 12 etage van een galerijflat een terreurdaad te begaan. Bewust honderden levens op het spel zetten!
  Terwijl ze zelf op de vlucht zijn vanwege het zware geweld.
  Dan pas je echt niet binnen deze maatschappij.

 12. Bicco February 28, 2010 at 1:13 pm #

  @Repelsteeltje
  Je bent een belangrijke theorie vergeten: De oorzaak is een intern conflict binnen de familie waarbij Narges doelbewust is verminkt/vermoord omdat zij niet (meer) wilde meewerken aan het gearrangeerde huwelijk omdat zij verliefd was op een Nederlandse jongen.

  Bij eergerelateerd geweld neemt de moordenaar wraak voor een ander. In deze zaak heeft de Afghaanse verdachte (=bekende van de echtgenoot) gehandeld in opdracht van de echtgenoot om te voorkomen dat mooie Narges na de aanslag ooit nog een liefdesrelatie zou kunnen starten met een andere man (=jaloezie/eer/trots/wraak). De familie beschuldigde de Nederlandse jongen er direct van dat hij degene is die Narges in brand heeft gestoken (samen met twee Nederlandse handlangers), daarna beschuldigden zij hem er van dat hij de opdrachtgever is geweest omdat hij jaloers zou zijn geweest en nu beschuldigen zij hem er van dat hij de familie ten onrechte zwart heeft gemaakt op het internet.

  Afghanen wijzen altijd naar anderen, zij doen zelf nooit iets verkeerds en de schuld ligt altijd bij een ander. De familie ziet de Nederlandse ex-werkgever als oorzaak van de relatieproblemen en echtelijke ruzies die Narges en haar echtgenoot hadden en zij vinden dat hij daarvoor moet worden gestraft.

  In gedachten leven deze mensen nog in Afghanistan, vermoedelijk is de vrouwelijke huurmoordenares zwaar onder druk gezet om de wraakactie uit te voeren of is haar vriend op enigerlei wijze verbonden aan de clan en moesten zij hun loyaliteit bewijzen. Waarschijnlijk zijn er veel medeplichtigen die de daad vooraf hebben goedgekeurd zodat zij de verminking/dood van Narges achteraf goed kunnen billijken.

  Bij deze theorie heeft Narges veel problemen veroorzaakt en is (een deel van) de familie blij dat zij dood is.

 13. Anonymous March 1, 2010 at 11:49 am #

  gelukkig zijn er geen nederlandse moordenaars en bestaat de amsterdamse onderwereld uit afghanen !

 14. Ikke March 11, 2010 at 4:56 pm #

  Weten jullie uit welke stad de verdachte komt?

  Beste Ikke,

  Jawel.

  Hendrik Jan

 15. Repelsteeltje March 18, 2010 at 1:39 pm #

  Hoi Ikke,

  Kun je me vertellen waarom je wil weten uit welke plaats de verdachte komt? In een eerdere reactie heb ik al vermeld dat ze uit een middelgrote stad uit het zuiden des lands komt….

  Weet iemand wanneer de rechtzaak dient trouwens?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: