Woensdag 17-02: Sno, de aap komt uit de mouw & hotelmoordenaar Cumali: vast niet vast

17 Feb

 

“Verder was er nxc3xb3g een ander interessant telefoontje. Nadat ik vorige maand samen met collega Bert Huisjes de ontsnapte vrouwenhandelaar Saban Baran in Turkije opspoorde, kreeg ik meer tips binnen over voortvluchtige criminelen. Exc3xa9n daarvan was zeer concreet en leidde ertoe dat we afgelopen week in een achteraf kamertje oog in oog zaten met xc3xa9xc3xa9n van de meest gezochte personen van Nederland. Over de inhoud van het gesprek met deze voortvluchtige mijnheer kan ik u nog niet te veel verklappen. Wel dat de ontmoeting mijn agenda van de aankomende week weer behoorlijk in de war zal schoppen.”

Schreef John van den Heuvel maandag in zijn column in De Telegraaf. Vandaag komt de aap uit de mouw: het gaat om Maikel S. die zelf zegt ‘overdonderd’ te zijn dat hij tot een van de meest gezochte misdadigers werd benoemd. Hij wordt gezocht voor de moord op Ishmael Gumbs, alias rapper Weezy, op 21 september in Amsterdam. S. gaat zich vanmorgen melden bij de politie. Justitie meende dat hij in Suriname zat, maar hij woonde gewoon in Amsterdam. Volgens S. was het zelfverdediging.

Over Saban horen we trouwens – behalve in dit bericht – niet veel meer. Hij zal ongetwijfeld destijds in Turkije zijn geweest, maar in tegenstelling tot Sno lwas hij niet in voor een goed gesprek met de verslaggevers. In Turkije lijkt meer werk aan de winkel: gisteren veroordeelde het Hof in Arnhem de 25-jarige Cumali A. in hoger beroep tot tien jaar voor de moord op de 18-jarige Denise Kavuncu, op 17 juni 2004 in het Enschedese Dish Hotel. Cumali en de getrouwde Denise hadden een geheime liefdesrelatie. De Turk verdween op de avond van haar dood. Hij werd bij verstek vrijgesproken in Almelo, na een eis van 14 jaar cel. De rechtbank vond dat er onvoldoende bewijs was, het Hof oordeelt anders. De kans dat Cumali voor ‘de lijn-Sno’ kiest lijkt niet al te groot, hij zit vast liever in de disco van Saban.

Cumali kwam uit Steenwijk. Het was zowel een cultuur- als liefdesdrama. “Als xc3xadk haar niet kan hebben, zal niemand haar hebben,” had hij ooit gezegd over zijn grote liefde Denise, die 18 was toen ze stierf. Zij was half Turks-half Duits en getrouwd, hij was uitgehuwelijkt, het was een onmogelijke relatie. Hun laatste rendez-vous werd Denise fataal. Vermoedelijk wilde zij een einde maken aan hun relatie. Ze hadden seks, rookten samen, dronken icetea en toen maakte hij een einde aan haar.

*

TantaalkaartjeGisteren hadden we ‘t op de valreep nog even over dat geheimzinnige materiaal dat wel eens de oplossing zou kunnen zijn voor – bijvoorbeeld-  de elektrische auto. Onze Zuid-Amerikaanse ingenieur annex correspondent had het eerder daarover gehad. Gisteren stond er een artikel in NRC over Tantaal (tantalium), ik dacht dat hij dat misschien bedoelde, maar dat is het toch niet. Volgens hem gaat het om een soort metaal, het klinkt als ‘vallidium’. Op een accu van dit materiaal, ter grootte van een schoenendoos, zou een auto een maand lang kunnen rijden. “Als je de naam weet, hoor ik het graag, dat is een goede investering. Ik zou er zo voor 5000 dollar in beleggen.”

Kan natuurlijk ook een technisch ‘broodje aap’ zijn, maar soms nadert de werkelijkheid ‘het broodje’ akelig dicht.  Zo zijn er in het Gooi ‘mysterieuze inbraken’ in auto’s, waarbij de dieven het vooral op de airbags hebben gemunt. Maar aan de auto’s is verder geen braakschade: het lijkt erop dat de dieven het signaal van de afstandsbediening op een of andere manier hebben opgepikt.

 

No Responses to “Woensdag 17-02: Sno, de aap komt uit de mouw & hotelmoordenaar Cumali: vast niet vast”

 1. kees February 17, 2010 at 7:54 pm #

  Die frequenties oppikken is niet nieuw,toen we met z`n allen nog naar de scanner luisterden bestond dat al.Gewoon met een freq.teller.Alleen je moest wel een beetje in de buurt zijn.

 2. Jason February 18, 2010 at 2:50 am #

  Ik heb met verbazing het interview met Sno gezien en hoewel ik niet bevooroordeeld was of ben, geloof ik geen fractie van zijn verhaal.
  Hij zegt bijvoorbeeld dat Gumbs een vuurwapen had en behalve dat ik me niet herinner of dat eerder ter sprake is geweest vind ik het raar dat Gumbs er blijkbaar niet in is geslaagd het te gebruiken. Dan is de vraag; waar is dat wapen nu? Als het destijds gevonden is had men direct al een vermoeden van een uit de hand gelopen ruzie kunnen uitspreken. Ook lijkt het me sterk dat je in het heetst van de strijd, waarbij je schijnbaar moet vrezen voor je leven doordat je opponent een vuurwapen heeft, gaat graaien in het buiktasje van een vriend die toevxc3¡llig achter je staat en toevxc3¡llig daar een
  (door(?))geladen vuurwapen in bewaart.
  Vraag ik me ook nog even af waarom die vriend daar dan niet mee heeft (af)gedreigd of ingegrepen zodra duidelijk was dat Gumbs een vuurwapen had.
  Eerlijk gezegd denk ik dat een half jaar net te kort was, of de druk te groot, of een combinatie daarvan, om een plausibel verhaal in elkaar te draaien.
  Ondanks dat Gumbs dit verhaal noch kan bevestigen noch kan ontkennen denk ik niet dat het het juiste verhaal is.
  Normaal gesproken kan ik me niet zo druk maken om dit soort op zichzelf staande zaken maar doordat ik vakantie had op de dag van de moord is het blijven hangen en laatst heb ik ook de docu over Gumbs gezien waardoor de interesse werd aangewakkerd.
  Het interessante nxc3xba is; hoe gaat de verklaring van Sno stand houden?
  Wordt vervolgd…

 3. @ndrxc3xa9 February 18, 2010 at 11:39 pm #

  moet niet zijn “most wanted vindt telegraaf”

 4. B-dog February 19, 2010 at 9:52 pm #

  @ Jason

  Er is een verhaal dat Sno met twee pistolen in zijn hand wegliep.

  Meestal hoor je hier wel wat meer:
  http://www.mamjo.com/forum/index.php?PHPSESSID=c0ed39286ec065af77f7c50a4baa0592&topic=272346.0

  In de tweede comment heeft iemand het meteen al over 2 schoten trouwens…… je mapangpangggg 😉

 5. Jason February 20, 2010 at 10:22 am #

  @B-Dog

  Bedankt voor je reactie. Is dat verhaal dan ook bevestigd door politie/justitie?
  Kijk…wat ik dan raar vind, is dat dat wapen van Gumbs niet gevonden is. Als Sno het heeft meegenomen zou dat de verdwijning op zich verklaren maar waarom zou hij het meegenomen hebben?
  Het wapen zou immers in zijn voordeel kunnen werken.
  Stel dat hij het in een ondoordacht moment inderdaad heeft meegenomen maar later gaat de hele kwestie aan hem vreten, zo is wel gebleken, dan zou hij nog steeds het wapen van Gumbs over kunnen dragen. Tenslotte staan diens vingerafdrukken er op en i.c.m. die van Sno zelf zou dat Sno’s verklaring kunnen ondersteunen.
  Met het verhaal wat er nu ligt komt ie volgens mij niet weg.

  Die opmerking komt me inderdaad bekend voor, misschien destijds op AT5 gezien.
  De opmerking strookt trouwens niet met het feit dat Sno heeft gezegd dat het wel vier keer is afgegaan.
  Dat is dus twee keer pangpanggg 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: