Vrijdag 29-01: Waarom Jesse het leven van Gerrie Betlehem stal

29 Jan

JesseschermwebGistermiddag maakte ik het eerste verslagje uit de Bunker, gisteren. Dat ging vooral over de liquidaties en hoe Jesse Remmers de ‘eervolle opdracht’ kreeg Cor van Hout te liquideren. Over dat laatste staat nu een stukje in de Telegraaf, verder heb ik in de kranten nog niks teruggevonden over de zitting. Van de Telegraaf heb ik alleen Bert Huisjes gezien, al staat er boven het bericht ‘Door John van den Heuvel en Bert Huisjes’. Misschien hebben ze elkaar later afgewisseld, ik was er ‘s middags niet bij. Ik neem aan dat Paul Vugts er in het Parool wat aan doet, Eric van Crimesite was er uiteraard ook, zijn verslag staat hier

Ik loop nu wat door mijn aantekeningen, voor wie het interesseert. Meest opmerkelijke voor mij was wat er gezegd werd over de liquidatie van Gerrie Betlehem, door Jesse Remmers. La Serpe heeft gezegd dat het ging om een partij van 130 kilo drugs. Dat wordt door iedereen nu maar aangenomen als de waarheid. Er speelde ook wel een ruzie over drugs met een paar Engelsen, waarbij Gerrie belazerd was, maar dat was niet de echte reden waarom hij werd doodgeschoten, die is veel ‘persoonlijker’. Ik weet alleen niet wie daar nog meer van op de hoogte zijn, La Serpe in elk geval niet.

Het begon ‘s morgens met een rapport dat moest aantonen dat de verdachten die in het liquidatieproces terechtstaan deel uitmaken van een criminele organisatie (volgens het bekende artikel 140). Telefoongesprekken, telefoons en geldstromen waren uitvoerig geanalyseerd. Er werd veel met bijnamen gewerkt, 1 op 1 telefoons, hxc3xa9xc3xa9l veel telefoons, codes en ‘versluierd taalgebruik’.

Gerriebetlehem2webwmVerder ging het om de ‘verzorging’: als er iemand in de gevangenis zat, moest er geld komen. Voor hem. Zijn vriendin moest ook worden verzorgd. Toen Fred Ros was opgepakt wilde Dino Soerel zich wel over zijn vriendin Lydia ontfermen, maar daar moest natuurlijk wel wat tegenover staan… En daar voelde zij niks voor. Ze praatte er in de gevangenis over met Fred, maar heel serieus werd het niet genomen, het kwam eigenlijk neer op ‘dronkemanspraat’ en ‘een versiertruc’. Al is het in die wereld wel een klein taboetje met elkaars vriendinnen aan de haal te gaan.

Ook de vriendinnen werden gewaarschuwd dat ze voorzichtig moesten zijn met het taalgebruik. Zo mocht Francis, de vriendin van Jesse, nooit tijdstippen noemen door de telefoon. Het leidde soms tot hilarische misverstanden: als Jesse en kornuiten zelf afspraken maakten was dat altijd ‘plus twee uur’. Maar om elkaar goed te begrijpen moet je dan wel de hele dag ‘in code denken’, dus als je elkaar even belt voor een afspraak en je denkt er even niet aan klinkt het: ‘Zo kort?’

Een vast onderdeel was ‘het kantoor’. Daarmee werd bedoeld dat je naar een internetcafxc3xa9 moest om een mail te sturen, de huiscomputers werden niet vertrouwd. Ook een bekend gegeven, waar ik zelf ook wel eens mee van doen heb, is dat je vxc3xb3xc3xb3r een afspraak de batterij uit je mobiele telefoon haalt.

De codes kunnen ook luguber zijn. Na de liquidatie van Cees Houtman op 2 novemver 2005 stuurde Jesse Remmers een codebericht aan Ali Akgxc3xbcn, gebaseerd op ‘code Powerflush’, met alleen de cijfers 123456. De analisten concludeerden dat dit een bericht was van ‘de uitvoerder’ aan ‘de opdrachtgever’ en dat het zoveel betekende als: ‘Opdracht uitgevoerd".

Telefoons waren er veel. Heel veel. Zo werd er een uitspraak van de stiefdochter van Fred Ros opgetekend die had geroepen: "Je hebt altijd tien telefoons in huis slingeren." (het kunnen er ook twintig of dertig zijn geweest, ik heb het wat onduidelijk opgeschreven, het lijkt het meest op twintig, maar ik hou voor alle zekerheid maar het laagste aan)

Over de codewoorden (‘Broekhoest’, ‘Soepi Soepi, hete lepel sambal in mijn strotje’) staat meer op crimesite, opvallend is dat bijna alle gesprekken over geld gaan. Iedereen heeft altijd te weinig. Fred Ros klaagt: "Ik krijg iets in mijn handen gestopt, daar kunnen we nog geen dag van eten." Was iets van twee ton (of een voorschot daarop, dat werd me niet duidelijk). Het meeste geld kwam van ‘De Commissaris’ (Dino Soerel). Om bij hem in een goed blaadje te komen (of te blijven) had Fred Ros de vrouw van Dino, Esther (‘De Commissarin’) een BMW cadeau gegaan. Alleen jammer dat de motor al snel werd opgeblazen.

Fredros

Francis, de vriendin van Jesse Remmers, vertelt over ‘huisvriend’ Fred Ros, die op dat moment gevangen zit voor de wapenvondst in de villa van Katja Schuurmans (‘Katja en de zware jongens’). Fred is erg gespannen "en hij baalde dat Jesse geen geld had gestort." Bij een andere gelegenheid moet Francis honderd euro aan La Serpe overmaken "omdat zijn vriendin hem de deur heeft uitgezet."

In een afgeluisterd telefoongesprek tijdens bezoek in het huis van bewaring zegt Fred Ros tegen Siem Wulfs: "Ik kom vrij." De moeder van Fred is er ook bij, ze hebben het over Jesse. Fred zegt: "Jesse is de enige goeie van de hele familie, het is een fijne jongen, dat meen ik echt." Zijn moeder: "Hij schiet alleen iederren dood."

Ze hebben het er ook over of Fred van plan is kroongetuige te worden, maar dat is geen optie: "Als je voor iets kiest of iets belooft, daar kun je nooit omheen."

Ali Akgxc3xbcn deed veel aan ‘verzorging’, hij zegt op een gegeven moment: "Ik heb iedereen geholpen die wat nodig heeft." Zijn vrouw Claudia beaamt dat: "Elke randdebiel, tot in het absurde."

(tot zover voorlopig, misschien later meer, ik moet me eerst even met een andere liquidatie bezighouden, mijn schoorsteentje moet ook een beetje blijven roken en dit ‘Bunker-gedoe’ is allemaal ‘liefdewerk-oudpapier’)

No Responses to “Vrijdag 29-01: Waarom Jesse het leven van Gerrie Betlehem stal”

 1. Jacqueline January 29, 2010 at 10:30 am #

  @HJK

  “Waarom Jesse het leven van Gerrie Betlehem stal”

  “Meest opmerkelijke voor mij was wat er gezegd werd over de liquidatie van Gerrie Betlehem, door Jesse Remmers.”

  HJK, is het eerste al bewezen?

  En voor wat betreft het tweede citaat, wat werd er dan gezegd over de liquidatie door Jesse Remmers.

  Dat is media op zijn best, veroordelen en menen alle ins en outs te weten zonder dat er een veroordeling is uitgesproken.

  Wederom weer een snitch naar je collega schrijvers. Waarschijnlijk werken beide aan het dossier De Bunker en mogen zij daarom beide hun naam onder de titel zetten.

 2. Joop January 29, 2010 at 10:42 am #

  HJK, je schreef: ik moet me eerst even met een andere liquidatie bezighouden,mijn schoorsteentje moet ook een beetje blijven roken.

  Wat schuift zo’n liquidatie nu gemiddeld HJK?

  Beste Joop,

  Omgerekend in uren minder dan een werkster.

  Hendrik Jan

 3. freek January 29, 2010 at 10:53 am #

  HJ je bent zeker ook goed ingelicht over de reden waarom Fred Ros is overgeplaatst naar
  Vught ?? ik weet niet of je op de hoogte bent, maar er is pas in zijn cel in de Demersluis een moordplan gevonden op Simon Wulfsen ooit Sterkste man van Nederland, zijn beste vriend en vertrouwensman, dus als je goed je huiswerk doet, moest jij dit toch weten. ros heeft er nu dus weer een zaak bij… en ps jouw bus is lek….

  Beste Freek,

  Gevaarlijke opmerkingen. De reden waarom Fred is overgeplaatst is bekend, is ook al een tijdje geleden (dus niet ‘pas’). Lijkt me weer onzin. Bij Van Dijk zit je er ook echt naast.

  Hendrik Jan

 4. ray January 30, 2010 at 9:16 am #

  Ik vraag me echt serieus af wat deze gasten voor straf overhouden na hoger beroep… Ik ken Fred toevallig vrij goed en dat is geen onaardige gozer maar zie hem hier niet 1 2 3 onderuitkomen..

 5. augusto January 30, 2010 at 1:49 pm #

  Dir wordt levenslang voor die gasten.

 6. VrouweJ January 30, 2010 at 2:34 pm #

  denk ook dat het levenslang wordt voor die gasten….ze kunnen beter een deal sluiten voor het te laat is !!!!

  WIE GAAT LEVENSLANG VOOR IEMAND ANDERS ZITTEN DIE JE EEN PAAR TON HEEFT GEGEVEN…!!

 7. Mokum January 30, 2010 at 4:36 pm #

  Moordplan gevonden in zijn cel ?
  Je moet wel heel stom zijn dat in je cel op te schrijven en te bewaren .
  Mocht het wel zo zijn lijkt mij dat iemand geld heeft aangenomen en niet heeft afgedragen aan de perso(o)n(en) voor wie het bestemd was .
  Kan zo maar zijn natuurlijk …
  geld doet gekke dingen met mensen helemaal als het al erg duidelijk aan het worden is dat die personen ook nooit meer uit de lik komen .
  Ben heel benieuwd of dit een broodje aap is of misschien toch niet ?

 8. adri January 30, 2010 at 4:39 pm #

  @Freek
  Siem rijdt vrolijk rond in zijn grijze Corvette in Dordt en omstreken ,dus jou verhaal zal wel loslopen.

 9. M. January 30, 2010 at 6:50 pm #

  Ik moet het eerst nog ns zien. Voorlopig is het allemaal blabla, van een nou niet bepaald betrouwbare kroongetuige. Jesse voor Houtman en Fred als opdrachtgever voor van dr bijl. Levenslang?

 10. freek January 31, 2010 at 9:28 am #

  Ja dat kan, Siem is namelijk niet bang voor dat zooitje rioolratten uit Amsterdam !!!
  Hendrik Jan nooit meer bij de ex van van dijk aan de deur komen met je stomme vragen
  anders word je nog kleiner dan je al bent
  dat mag je heel serieus nemen…je praat over gevaarlijke opmerking in mijn vorige
  bewering, maar wat jij doet is gevaarlijk…staat de doodstraf op in Nederland….

  freek staat dichter bij dan jij denkt!!!!

 11. Freek Freggle January 31, 2010 at 3:20 pm #

  Mondje dicht Freek. Niet net doen alsof je een gangster bent. Een beetje stoere taal bezigen hier op de site. H. 0M0

 12. der rudi January 31, 2010 at 3:31 pm #

  @Freek Freggle laat freek met rust zulke gassies maken het nog een beetje spannend en vermakelijk.

 13. Jason January 31, 2010 at 6:25 pm #

  Fred Ros praat niet, Jesse Remmers praat niet en Peter La Serpe praat ook niet.
  Die lult. Precies zo en wanneer het hem uitkomt.
  Ik ben zeer benieuwd voor welke verrassing het OM morgen komt te staan. (En dan heb ik het niet over de beerput die vanavond door Zembla publiekelijk wordt opengetrokken. Dat zal intussen geen verrassing meer zijn en misschien voor het OM zelfs wel nooit geweest.
  Hoewel ik nergens meer van opkijk aangaande het OM ben ik wel benieuwd naar wat Zembla te melden heeft en vooral hoe Brouwer het weer goed gaat praten. Eerder heb ik daarover al eens gereageerd, n.a.v. Tom Poes, als ik het me goed herinner.)
  Morgen komt mr. Nico Meijering met “iets” wat Passage overhoop kan gooien.
  Kijken of dat meer inhoud heeft dan dat briesje van het
  OM.

  Oh ja, Freek…;
  Morgen weer een nieuw avontuur van
  Dikkie Dik hoor.

 14. freek January 31, 2010 at 10:01 pm #

  jason over dikkie dik gesproken, ik denk dat jij jezelf heel erg verkeerd inschat..ik weet heel goed waar ik over praat, heel dicht bij, maar blijf maar stoer praten over anderen als jezelf over niks weet te zeggen//// de verrassing komt inderdaad nog……Freek en aanhang

  Beste Freek,

  Kun je mij even een werkend mail-adres sturen via misdaadjournalist@hotmail.com?

  Hendrik Jan

 15. ray February 2, 2010 at 8:57 am #

  @ haajee

  durf je mn reactie niet te plaatsen schijterd ?

  Beste Ray,

  Als je dat niet snapt zijn er heel wat steekjes bij je los. Loze beschuldigingen, gore scheldwoorden, hoe kun je menen dat er ook maar xc3xa9xc3xa9n website is in Nederland die zulke vuilspuiterij wil plaatsen?

  Hendrik Jan

 16. ray February 2, 2010 at 4:50 pm #

  Beste Ray,

  Als je dat niet snapt zijn er heel wat steekjes bij je los. Loze beschuldigingen, gore scheldwoorden, hoe kun je menen dat er ook maar xc3xa9xc3xa9n website is in Nederland die zulke vuilspuiterij wil plaatsen?

  Hendrik Jan

  @ haajee

  Schuttingtaal en vuilspuiterij ? volgens mij zit er dan een steekje bij jezelf los maat… ten eerste is het gewoon een schijterd, ten tweede is er totaal geen valse beschuldiging, sterker nog; ik was er zelf bij… nou kan je van mij vinden dat ik een randdebiel ben en dat zal best kloppen maar wat waar is is waar, zou jij als geen ander moeten weten…

 17. adri February 4, 2010 at 11:02 pm #

  Het valt wel op dat er hier weer mensen reageren die zich voordoen als vrienden en HEEL DICHTBIJ Wannabees .
  Freek ik weet niet wie je bent of denkt wie je bent ,maar je opmerkingen slaan nergens op.
  En nu ga je al net doen of je ook al de vriend van G v D bent en dan ook nog uit zijn naam gaan dreigen.
  Ik weet zeker zoals ik ze wel ken dat deze mensen niet op jou achterlijke praatjes zitten te wachten loozer.Get a live!!!

 18. Augusto February 6, 2010 at 1:06 pm #

  M: hij staat ook terecht voor dosier Oma: poging omleggen George van Dijk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: