Trots op liquidatie Cor van Hout

28 Jan

Gerriebetlehem2webwm Update 17.00 uur:

"Ik kwam op Schiphol aanrijden. Jesse stond daar met Reggie en een Joegoslavische jongen, en zijn vader. Ze haalden twee zusjes op die in Spanje waren geweest. Jesse riep mij apart en vertelde dat hij opdracht had gekregen Cor van Hout te doen voor 500.000 gulden en dat hij ‘de power van Willem’ achter zich had en dat dit goed was voor zijn carrixc3xa8re."

Zo vertelde kroongetuige Peter La Serpe vandaag in de Bunker. Reggie is de broer van Jesse, zijn vader Greg was eerder ook al ter sprake gekomen toen het ging om ‘versluierd taalgebruik’ binnen de criminele organisatie. Greg Remmers was ‘de Ouwe’. Dino Soerel was De Commissaris, diens vrouw de Commissarin, de Turk Ali Akgxc3xbcn was ‘Ali Chemicalie’.

De advocaat van Jesse, mr. Janssen, was niet heel blij met de opmerkingen van La Serpe en probeerde hem wat van de wijs te brengen, maar La Serpe kent het dossier en zijn eigen verklaringen vxc3xa9xc3xa9l beter dan mr. Janssen, dus dat werd een vrij heilloze operatie.

La Serpe lichtte toe:

"Gevraagd worden om iemand als Cor van Hout te liquideren is een gunst. Het klinkt vreemd, maar zo werkt het wel." Of het echt een opdracht was, die je niet kunt weigeren? "Ruimte om het niet te doen is bij Jess altijd aanwezig, hij maakt zijn eigen keuzes, maar voor zijn eergevoel bij liquidaties legt hij de lat zo hoog dat als hij zegt dat hij het doet, dan doet hij het ook. Hij was er trots op. Dat kon je opmaken uit de manier waarop hij dat zei."

Mr. Janssen meent zich dan te herinneren dat La Serpe ook een keer heeft verklaard dat Jesse had gezegd het niet te doen omdat Cor van Hout zijn vriend was. La Serpe kan zich dat niet herinneren, en dat klopt: dat ging om iemand anders. La Serpe: "Ik ben voor mezelf even aan het zoeken wie Jesse nxc3xadet zou liquideren. Misschien iemand van zijn familie?" Vrienden waren volgens La Serpe niet veilig voor Jesse: "Naar mate er betaald wordt is er vriendschap."

Het ging verder over de liquidaties van Nedim Imac, Arnold Pels en Gerrie Betlehem (foto linksboven). Er waren wat vrolijke momenten: zo was La Serpe een keer ‘op zijn snufferd’ gegaan met een scooter toen hij moest observeren, daar werden wat grappen over gemaakt. En in het kader van het versluierd taalgebruik veel veelvuldig de term ‘broekhoest’. Analisten van de politie hadden geconcludeerd dat hier ‘geld’ mee werd bedoeld.

Martin Hoogland kwam niet ter sprake, zijn weduwe zat wel op de tribune. Andere nabestaanden van geliquideerden die wel werden genoemd heb ik niet gezien, maar je zal er maar bij zitten. Het gaat wel over mannen die van alles aan het regelen zijn om iemand te vermoorden. Zo was Jesse Remmers heel vaak bij Arnold Pels in de straat geweest, hij was een keer samen met Jese op de schutting geklommen om te kijken en xc3xa9xc3xa9n keer betrapte Arnold hem en had hij gevraagd: "Moet je mij hebben?" Jesse had ‘nee’ gezegd en was snel weggegaan.

Arnoldpels1

De liquidatie van Arnold (rechts) was volgens de stukken ‘een opdracht van Danny K.’ Een van de betrokkenen was een zekere Richard, van wie de identiteit verder niet bekend werd gemaakt. La Serpe kende hem niet goed, had hem een paar keer ontmoet, xc3xa9xc3xa9n keer bij de Mc Donalds in Lelystad, waar Jesse het geld had laten zien dat hij ervoor had gekregen. Richard schijnt jaren geleden tegelijk met La Serpe in Spanje te zijn geweest, maar La Serpe herinnerde zich dat niet. Of in het dossier wel duidelijk wordt om welke Richard het gaat, weet ik niet. In elk geval was hij erbij toen Jesse Arnold Pels doodschoot. Richard stond op de uitkijk en moest met een walkie-talkie en sein geven. Hoeveel hij daarvoor kreeg werd niet gezegd, La Serpe kreeg in Lelystad 500 euro ‘voor de benzine’.

Als gezegd: je zal er maar bij zitten, als het gaat over je man, vader, zoon of broer die op zo’n berekende manier om het leven is gekomen, dan vergaat het lachen je wel.

No Responses to “Trots op liquidatie Cor van Hout”

 1. broer January 29, 2010 at 5:35 pm #

  Hey HJK,

  weet jij of cor en jesse vrienden waren? Weet wel dat La Serpe Cor kende uit de bajes en een goede relatie met hem had. Maar Jesse?

  Beste Broer,

  Volgens mij waren Cor en Jesse niet echt bevriend, Jesse kende Holleeder beter. Maar ik ben er nooit bij geweest.

  Hendrik Jan

 2. erik January 30, 2010 at 10:35 am #

  ik ben benieuwd wat jesse en consorten waard zijn zonder blaffers dus met blote handen… zijn het dan ook zulke helden of kunnen die loosers alleen maarmensen sneaky neerknallen

 3. adri February 4, 2010 at 11:25 pm #

  @eric;
  Wie met het zwaard leeft…………………………………
  De vriendenploeg valt als een kaartenhuis om ,en geen van die stoere boys zal meer rustig leven ,en elkaar leterlijk en figuurlijk kapot maken .
  Daar hoef je niet jaloers op te zijn.
  Alles is bekend geworden wie wat heeft gedaan,en daar zal zeker op gereageerd woorden .
  De kaarten zijn geschut .
  Er zijn er meer na vrijlating of verlof opgeruimd .
  Holleeder en zijn boefjesbende heeft veel vijanden gemaakt ,en zal niet vergeten worden.
  De trein denderd voort.

 4. Sam February 5, 2010 at 9:57 am #

  @Eric,

  Doe je voorstel bij SBS6 om tegen de boefjes te gaan vechten met je blote knuisten.
  Met je rare schoolplein praat bereik je niets.

  Dit gaat trouwens over miljoenen en het is die jongens hun beroep om te doden. Niet om als twee boeren met elkaar op de vuist te gaan zoals dat in 1920 nog erg normaal was.

  Je had ook kunnen schrijven. Zal mij benieuwen of de beste automonteur zonder brug en gereedschap nog steeds de beste is?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: