Zondag 17-1-2010: 'Disco-Saban' & Desi

17 Jan

Sabantelegraaf2Er klinkt hier en daar wat gemor onder collega’s, over de ‘Saban-primeur’ van De Telegraaf. Nu is het een beetje ‘not done’ om over primeurs van collega’s kritisch te doen, je krijgt al snel het verwijt dat je jaloers bent. Nu moet ik zeggen dat ik mijzelf ook iets heb laten verblinden door de grote koppen en de manier waarop justitie ermee omging.

Als je goed kijkt en leest zie je dat John van den Heuvel en Bert Huisjes Saban niet hebben gezien, niet gesproken, niet gefotografeerd, niet geconfronteerd. Dus hoezo xe2x80x98opgespoordxe2x80x99? Er zijn alleen een paar xe2x80x98vriendenxe2x80x99 die zeggen dat hij daar de discotheek heeft.

Ik geloof best dat hij daar zit en ook wel dat hij iets met die disco te maken heeft, maar Alberto Stegeman had dit toch anders aangepakt, zal ik maar zeggen.

Desinw1webIn november 2007 hadden we ‘t op deze plek over bokser Erwin (‘Desi’ Landveld), met wie in het Vught even helemaal niet goed ging. Het is al een tijdje rustig rond hem, maar nu kreeg ik een reactie van Harry Snelders. Erwin kwam uit voor de Bredase ring omdat hij bij mij en mijn vader in de Trouwlaan bokste.

Wij waren geen echte vereniging en daarom waren we genoodzaakt om via de Bredase ring te boksen. Wij zijn met Erwin (Desi), Lloyd Carty, Arno van Vught, Marco van Spaendonck en ik allemaal naar John Emmen gegaan.

Desi heeft geen 18 partijen gebokst maar 11. En was ook nog geen A-klasser maar B-klasser. Desi heeft iets verschrikkelijks gedaan maar was zeker geen slecht mens. Drank en drugs zijn doorslaggevend geweest voor de dingen die Erwin heeft gedaan. Iedereen uit die bokstijd mocht Desi erg graag. Zelfs ik, ondanks dat hij mijn vriendin afpakte.

Desinw2web

Na zijn bokscarriere ging het helaas slecht met hem. Hij mocht bijvoorbeeld Steve, zijn zoon, niet altijd zien en zulke zaken zijn hem o.a. aan het hart gegaan."

Op de bovenste foto staat Desi in de achterste rij, op de andere foto rechts.

Advertisement

No Responses to “Zondag 17-1-2010: 'Disco-Saban' & Desi”

 1. ray January 17, 2010 at 10:07 am #

  @ Haajee

  Ik denk dat Alberto Stegeman dan eindigt als broodje kebab eerlijk gezegd..

 2. n January 17, 2010 at 11:23 am #

  Desi heeft 100% zeker wel 21 partijen gebokst, waarvan 18 gewonnen.
  Het meerendeel op KO of RSC (Referee stops Contest)
  Daarmee genoot hij ook de status A-klasse,
  Hier kwam hij echter tekort, zijn harde klap alleen was niet afdoende tegen de vaak meer technisch begaafdere jongens met veelal een hoop wedstrijdervaring.

 3. unser alte January 17, 2010 at 11:43 am #

  Saban spreken was een opgave met veel haken en ogen en waarschijnlijk een afstraffing op fysiek gebied dus logisch dat Bert en John eieren voor hun geld kozen.Dit artikel was mijns inziens best de moeite waard.Natuurlijk was een gesprek met het Beest het mooist geweest maar ja je kan niet alles hebben.

 4. Lou January 17, 2010 at 2:55 pm #

  Ik was verleden dinsdag nog bij Desi ( echte naam Erwin ) nog op bezoek in P.I. Roermond. Het gaat verdomde goed met hem en hij is al jaren volop aan het sporten,vooral spinnen op dit moment.
  Nog steeds heeft hij geen contact met zijn zoon, ik heb zelden iemand gezien die niet voor een periode bij de pakken is neer gaan zitten bij een detentie van bijna 20 jaren. Desi houdt zich tot op heden verdomde goed en heeft een ijzersterk karakter wat hem tot dusver ontzettend heeft geholpen de jaren te slijten.

 5. Alex January 17, 2010 at 5:48 pm #

  Het Pers officier van het Landelijk pakket verklaarde in DWDD dat ze wel wisten dat hij een discotheek had en daar zat. Wat moeten we nog met zo’n opsporingslijst trouwens als Justitie toch al weet waar ze uithangen. Trouwens boksfoto twee middelste rij plaats twee van rechts is dat misschien Peter Spel? lijkt erop tenminste.

 6. readmylips January 18, 2010 at 7:40 am #

  Citaat John: Terwijl ik samen met collega Bert Huisjes afgelopen week in Turkije speurde naar de ontsnapte vrouwenhandelaar Saban Baran.

  HJK Stuur jij Alberto even ter controle en hij zal vast rubber ondernemer, met de inmiddels beroemde bijnaam, rubbere Robby Geus mee willen nemen, goed duo of moet ik zeggen trio?

 7. Joopie !!! January 18, 2010 at 12:01 pm #

  http://www.bonjo.nl/bonjo-contact-bureau/de-mannenafdeling.html

  Advertentie 8210. Erwin ‘Desi’ L.
  Hij is 40 jaar. Houdt van koken maar vooral van sporten. Hij is vroeger een talentvolle bokser geweest en is nog steeds in topvorm. Google zijn naam maar eens. Hij zoekt kontakt met blanke dames van 25 tot 40 om hem eens te komen bezoeken t.z.t. Desi zit in Oosterhoek Grave.

 8. Harry January 19, 2010 at 7:41 am #

  Lou zegt dat dezi in roermond zit en joopie zegt dat hij in oosterhoek grave zit. Waar zit desi nou echt ? Ik wil weten waar hij zit en zijn celnr. Dan kan ik hem schrijven.

 9. Lou January 19, 2010 at 1:47 pm #

  Harry, Desi zit al anderhalf jaar in de P.I. Roermond aan de Keulsebaan, zijn reg.nr. is 1002371 voor het geval je hem gaat schrijven. Ik zou zeggen vooral doen !!
  Desi krijgt hoegenaamd geen bezoek en ontvangt geen of weinig post.

 10. Henry Snelders January 20, 2010 at 7:22 am #

  Dank je wel Lou.

 11. Henry Snelders July 5, 2010 at 10:41 am #

  Beste Lou,
  Ik heb Desi een brief geschreven maar heb geen respons gehad. Misschien wil desi geen contact met me. Logisch want we hebben toch ook onze bonjes gaat maar misschien heeft hij het met jou over mij gehad. graag zou ik zijn reactie willen weten al zou die niet positief zijn.
  Groetjes

 12. sylvana July 15, 2010 at 2:58 am #

  ik ben sylvana, desi kent mij wel.
  ons kent ons! ik wil graag contakt met hem
  ik heb hem gemist . en ik wil graag bij hem op bezoek . en zeg hem! dat ik in topvorm ben ! i mie boy!
  hoewel ik ben nog niet droog getraind . maar wat niet is kan nog komen.
  is het grave of vught of roermond
  oude liefde roest niet

 13. Lloyd Carty January 21, 2011 at 9:06 pm #

  Desi was een geweldige vriend en een geweldige bokser. Ik ken hem als geen ander. We waren boksmaatjes. Ik ben de gene die Desi naar de boksschool heeft gelokt. Hij wilde eigenlijk op kung fu hij vond boksen “stom”. In de jaren dat Desi bokste was hij helemaal niet geweldadig. We gingen elk weekend op stap in Tilburg (Old Fashion) en nooit was er ruzie. Als bokser was hij medogenloos. Zijn eerste tegenstander vloog letterlijk en figuurlijk de ring uit na een rechste hoek van Desi. Desi won bijna al zijn partijen op KO in de 1e ronde. Hij was de Mike Tyson van Nederland en vele waren bang van hem. Ergens is het verkeerd gegaan met Desi. Geld, Drugs, gebrek aan liefde wie weet. Wat hij ook gedaan mag hebben hij blijft een vriend voor het leven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: