Zaterdag 16-01-2010: Hoe erg is 'Satan Baran' eigenlijk?

16 Jan

Sabantelegraaf2In maart reageerde Koen Hakvoort op deze site, met wat kritische kanttekeningen bij het optreden van Maria Mosterd (‘Echte mannen eten geen kaas’) in de media. Dat was voor mij de aanleiding mij in het onderwerp te verdiepen. De afgelopen week heeft Hakvoort weer naar de televisie zitten kijken en kranten gelezen. Zijn bijdrage plaats ik hier (kan ik zelf met het boek over Maria aan de slag, dat scheelt weer).

"Het doet me deugd te lezen dat Saban B. het souteneurschap heeft neergelegd en nu gewoon een disco runt. Soms is een tijdje voorarrest kennelijk al voldoende om iemand weer op het rechte pad te brengen. De Telegraaf schuwt weer eens de overdrijving niet met deze hysterische krantenkop; overdrijven is ook verleidelijk want als het om mensenhandel gaat, wordt alles geloofd en voor iemand  als John van den Heuvel is schrijven eigenlijk ook hetzelfde als overdrijven.

Saban is in ieder geval gewaarschuwd en kan weer elders onderduiken mocht dat in zijn visie nodig zijn. Een echt lieve jongen zal hij wel niet zijn maar uit het feit dat de politie hem jaren zijn gang liet gaan mag je afleiden dat de feiten op diverse manieren gewogen kunnen worden.

Niet alleen de media overdrijven als het om mensenhandel gaat maar ook het Openbaar Ministerie lust er pap van, en dat is ook verleidelijk als je uit de hoek van de politiek en de media geen relativering te vrezen hebt. Zo in de media en op rechtspraak.nl grasduinend heb ik de indruk dat de zaken steeds lichter worden maar dat de strafeisen inmiddels al een keer over de kop zijn gegaan. Vandaar dat ik standaard van minstens vijftig procent overdrijving uitga. Af en toe wordt de voortvarendheid van het OM de rechters te gortig.

Hakvoortjan1_2In de Gelderlander ("Vrouw-speelt-volgens-eigen-zeggen-helemaal-vrijwillig-voor-hoer") nog een bedenkelijk staaltje overijverigheid, waarschijnlijk op basis van een anonieme tip, waarbij alles uit de kast wordt getrokken en naar iemand die niet tot bruikbaar slachtoffer gepromoveerd wil worden, niet geluisterd wordt.

Moeder Mosterd was bij Moraalridders mooi opgemaakt maar had zo weinig inhoudelijks te melden dat ze de welwillende EO-man niet meer echt voor zich wist in te nemen. Zonder onderbouwing de registraties van de school verdacht maken, stellen dat er nog veel meer loverboys zijn dan de gemiddelde Nederlander denkt en er op scholen hierom meer voorgelicht moet worden, blijkbaar zelfs voor de media voorlopig te weinig lucht om het mosterdverhaal  opnieuw leven in te blazen. Het is wat, zoxe2x80x99n mediaverslaving die een moeder ertoe brengt haar tienerdochter op TV te laten verklaren dat deze als dertienjarige twintig mannen op xc3xa9xc3xa9n dag placht af te werken. Over de vlucht naar voren van een hoger beroep had ze nog geen besluit genomen.

LuciemoraalriddersVeel interessanter en alarmerender was het verhaal van de gast vxc3xb3xc3xb3r haar, dominee Goldschmeding. Deze verdedigt in zijn preken op Bijbelse gronden de opvoedende tik. Inderdaad op nogal  provocerende wijze maar dat mag en als opvoeder lijkt de man OK. Maar zoals bekend is de opvoedende tik in de ban gedaan met als gevolg dat hier in Nederland de meest luidruchtige, verwende en narcistische kinderen ter wereld rondlopen.

De man werd o.a. afgebrand bij Pauw en Witteman door de gastheren zelf en een paar  gasten, mede met het oog op de kijkcijfers,  de zetelaantallen en de beeldvorming bij andersoortige gelovigen, met een vuur en een passie alsof zij de pollepel uit hun jeugd opnieuw aan den lijve voelden. Zonder steun van de media en alleen met Gods hulp die als het tegenzit ook tuchtigend kan uitpakken, werd de dominee aangeschoten wild voor totalitaire engerds binnen de jeugdzorg, politie en het OM.

Dus de kinderen onderzocht, de school bevraagd, de gemeenteleden aan de hand van kentekens en kinddossiers onder de loep genomen om te controleren of het gif van de Bijbels gexc3xafnspireerde opvoedende tik zich al verder verspreid had en tenslotte een idiote rechterlijke uitspraak die de tik zoxe2x80x99n beetje gelijk stelt aan structurele kindermishandeling en waarmee het gezin onder toezicht geplaatst werd. Staatsinmenging in het gezin, van de slechtste soort naar onvervalste Nederlandse Bolderkarsnit. Kijk en huiver. Brrxe2x80xa6

MariateevenGelukkig keek ik nog eens naar de foto (rechts) die een trouwe correspondentievriend mij toestuurde, werd met een warm gevoel vervuld en  besefte dat er ondanks alles in Nederland altijd mensen zullen zijn die wars van effectbejag permanent met waarheidsvinding bezig zijn, en kon toen na de uitzending rustig slapen."

Aldus Koen Hakvoort.

No Responses to “Zaterdag 16-01-2010: Hoe erg is 'Satan Baran' eigenlijk?”

 1. ray January 16, 2010 at 9:51 am #

  eeehhh…. wat wil je nou zeggen met dit hele verhaal dan ?

 2. Moppie January 16, 2010 at 2:04 pm #

  @ hakvoort Laatste alinea is sarcastisch bedoeld neem ik aan?……

 3. Jacquelien January 16, 2010 at 3:15 pm #

  HJK, heb jij gisteren soms paddestoeltjes gegeten of verscheen de heilige Maria op je slaapkamermuur?

  1 + 1 = 2

  V + T = criminelen ten top

  Zo, ga jij maar eens de Da Vinci Code proberen op te lossen.

  Hint: over overdrijven gesproken daar zijn V + T meesters in!

  Kom op het HJK, niet zo onsportief naar de collega van je vriend doen.

  Beste Jacquelien,

  Ik ben redelijk goed in puzzels, maar deze snap ik niet.

  Hendrik Jan

 4. chris January 16, 2010 at 4:42 pm #

  Mensenhandel ligt vaak tamelijk gecompliceerd. In verreweg de meeste gevallen weten de vrouwen wel dat ze naar Nederland komen om in de prostitutie te werken. Punt is alleen dat ze eenmaal hier (naar eigen zeggen) volledig onder controle komen te staan van de handelaren en zelf geen enkele zeggenschap meer hebben. Niet over de werktijden, niet over het geld en noem het allemaal maar op.

  Het is overigens een misverstand om te denken dat dit niet strafbaar is. Voor mensenhandel is de primaire vrijwilligheid van de dame in kwestie niet van belang. Het gaat er niet om of ze zelf in eerste instantie het werk wilde doen. Het draait om de beperkte keuzevrijheid in verband met de slechte economische omstandigheden in het moederland en de slechte werk-omstandigheden eenmaal in Nederland.

 5. S January 16, 2010 at 5:46 pm #

  de schrijver van dit stukje is zwaar gefrustreert volgens mij. vervelend om te lezen.
  overdrijven is idd een vak, jij lijkt erin afgestudeert

 6. Obiter Dictum January 17, 2010 at 4:20 pm #

  Prachtig stuk van Koen Hakvoort !
  Het relativeert de hype-achtige en gillerige berichtgeving van alledag maar weer eens.
  En op een ludieke manier geschreven.
  Misschien een idee voor een regelmatige column voor Koen ?

 7. ed January 17, 2010 at 7:22 pm #

  Het Sierra dossier waarnaar jij verwees is echt wel een staaltje van arrogantie van het OM.

  Ondanks opdracht van de rechter de stukken gewoon niet overdragen en dan nog beweren dat de niet ontvankelijkheid niet terecht is.

  Het is sowieso te dol dat het OM uitmaakt welke stukken er aan de zaak worden toegevoegd: OvJ’s zijn al lang al geen magistraten meer maar aanklagers.

 8. ed January 17, 2010 at 7:26 pm #

  Raar: In de zaak van de dominee die zijn kinderen wel eens een corrigerende tik gaf, zijn de kinderbescherming en de rechter voortvarend: binnen de kortste keren wordt het gezin onder toezicht gesteld, slechts een klein stapje weg van afpakken van de kinderen. Waar het echter gaat om stelselmatige mishandeling van kinderen in de diverse koranscholen in Nederland wordt er omzichtiger gehandeld: er moet vooral eerst veel ‘gepraat’ worden.

 9. Joyce January 17, 2010 at 8:30 pm #

  Beste meneer Hakvoort, als jij het slaan met een dikke stok en dan net zo lang tot het kind zich overgeeft een corrigerende tik vindt, denk ik dat er iets niet helemaal lekker zit in jouw bovenkamer. Maar dat dacht ik toch al, dus wat maakt het uit…

 10. M. January 17, 2010 at 8:59 pm #

  ^^ overdrijven? Noem jij dit overdrijven?

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/5794349/__Bende_Baran_heeft_geen_spijt__.html

  wou je beweren dat dit slachtoffer ook denkt dat er overdreven wordt? Dat de telegraaf het verschrikkelijk opblaast ala, maar haal die bananen uit je ogen. Het probleem Mensenhandel/Loverboy zit dieper denkt en het wordt tijd dat iedereen wakker gemaakt wordt. the captan is levensgevaarlijk. Deh.

 11. Mokum January 18, 2010 at 5:03 am #

  Een pooier is een pooier .
  Gewoon een laag stuk vreten .

  Ben het echter wel eens dat er altijd overdreven wordt .

 12. Jacqueline January 18, 2010 at 11:30 am #

  @Mokum

  Wat betekent “pooier” eigenlijk?

 13. K.Hakvoort January 20, 2010 at 2:25 pm #

  Het schoot me pas na het schrijven van bovenstaand stukje te binnen dat ik weliswaar na de uitzending van Moraalridders snel in slaap viel maar vervolgens zwaar droomde. Ik deze droom bevond ik mij in een huiskamer waarvan door gesloten gordijnen zwak daglicht doordrong. Ik zat op een bank naast een vrouw. In een hoek van de kamer speelden op de vloer twee kinderen schaak, een derde, een kleuter nog, keek geamuseerd toe en giechelde telkens als er een stuk verschoven werd.

  De vrouw draaide zich naar mij om en in haar herkende ik Moeder Mosterd. Ze nam me een paar seconden indringend op en zei :xe2x80x9dJij denkt ons te kennen, maar je..xe2x80x9d . Vervolgens zette ze een koperen pijpje aan haar mond, hield er enkele seconden een aansteker bij, terwijl ze er krachtig aan zoog. De ingezogen lucht hield ze een aantal seconden vast, ondertussen haar hoofd schuddend en in een zekere ademnood en met wat krakerige stem hervattend: xe2x80x9cxe2x80xa6maar je vergist je totaalxe2x80x9d, en blies toen de rook uit. Het enige dat ik kon opmerken was:xe2x80x9dLucie, hou toch op die troep te roken!xe2x80x9d. Ze legde het pijpje neer en zei:xe2x80x9d Moet je eens zien wat ik voor jou gedaan heb. Ze schoof haar rok omhoog. Ik keek gebiologeerd naar haar blote rechterdij. xe2x80x9cTadaaxe2x80x9d, zei Lucie, schoof een zwart, kanten slipje opzij; een tatoeage op haar rechter bil werd zichtbaar..xe2x80x9dMet mijn naam?!xe2x80x9d, stamelde ik nadat ik de sierlijke letters op haar bil ontcijferd had. Lucie greep mijn hand met beide handen vast, en keek me verrukt, lang en indringend aan. xe2x80x9cJa, voor jou!xe2x80x9d verzuchtte ze en pakte toen weer haar pijpje.

  Opeens werden bonkende voetstappen van meerdere personen op een trap hoorbaar. Terwijl de deur openzwaaide hoorde ik een bekende stem zeggen: xe2x80x9cDus hier hebben we dat gevalletje van mensenhandelxe2x80xa6xe2x80x9d. In de deuropening stond Fred Teeven, over diens rechterschouder keek John van den Heuvel nieuwsgierig de kamer in. xe2x80x9cEens even kijken hoe de verdachte heetxe2x80x9d, mompelde Fred terwijl hij ongevraagd mijn papieren uit mijn over een stoelleuning hangend colbertje haalde. John was ondertussen op Lucie afgebanjerd, greep haar vast en draaide haar op haar linkerzij terwijl zij verstoord xe2x80x9cmmmmxe2x80x9d neuriede maar ondanks de onprettige positieverandering geconcentreerd aan haar pijpje bleef lurken. John had haar bil ontbloot en attendeerde Fred op de tatoeage die ik zojuist bewonderd had. xe2x80x9cKijk Fred, hier is de tatoeage met zijn naam!xe2x80x9d. Fred keek op uit mijn rijbewijs en tuurde met verrukte glinsteroogjes naar Luciexe2x80x99s bil. xe2x80x9cVerrek, John, je hebt helemaal gelijk; dezelfde naamxe2x80x9d. Vervolgens richtte hij zich tot mij:xe2x80x9dNou vriend, je bent erbij, dus zomaar even van de IT de mensenhandel ingedoken. Nou,daar weten wij wel raad mee.xe2x80x9d

  Gelukkig was Lucie weer bij haar positieven:xe2x80x9dMxc3xa8nsenhandellll?!!, nu bent u echt aan het overdrijven, meneer Teevenxe2x80x9d. Fred liet zich echter niet van de wijs brengen en hernam:xe2x80x9dGeen domme dingen zeggen, mevrouw Mosterd. Frisse jongen ben jij, het slachtoffer ook nog zodanig psychisch onder druk zetten dat ze niet tegen jou durft te verklaren.xe2x80x9dxe2x80x9dPrecies zoals Saban Baran deed, Fredxe2x80x9d, zei John terwijl hij weer naast Teeven ging staan.xe2x80x9dMeekomenxe2x80x9d, bevalen beide mannen mij maar ik bleef zitten en wilde wat verstandigs zeggen maar meer dan de woorden xe2x80x9cDit is toch geen bewijsxe2x80x9d kwam niet over mijn lippen. Beide mannen begonnen aan mij te sjorren om me uit de bank omhoog te krijgen. Doordat ik mij vertwijfeld aan de armleuning vastklampte verschoof de bank. Lucie mopperde.
  Plotseling verscheen achter het opsporingsduo een pollepel ter grootte van een roeispaan, die eerst zachtjes tegen het achterhoofd van John van den Heuvel tikte, en toen deze achterom keek met volle kracht tegen zijn neus klapte. Met een pijnkreet en zijn boksersneus nog veel platter dan gewoonlijk zeeg John ineen. Lucie barstte in schaterlachen uit en gierde naar hem wijzend:xe2x80x9dOh, John, je neus!xe2x80x9d Nu zag ik pas dat de grote pollepel door de twee schaakspelende kinderen vastgehouden werd die met een enorme zwaai voor een tweede keer uithaalden, in de zwaai een vaas bloemen op tafel meenamen, en uiteindelijk met oorverdovende pets op Teevenxe2x80x99s achterwerk sloegen. Met een kreet en een vloek viel het gewaardeerde parlementslid tussen Lucy en mij in. Ondertussen was de kleuter naar de deur gelopen, bij de deurkruk waarvan hij met zijn linkerhandje kon reiken. Hij opende de deur, draaide zich om en riep tegen mij:xe2x80x9dKoen, ga!!!xe2x80x9d. Ik stond snel op, griste mijn colbertje van de stoel en zag dat het kind zijn rechterarm in een mitella droeg. Nog een blik op Lucie die naar mij knipoogde terwijl ze haar pijpje op het kale hoofd van een kreunende John leeg klopte.

  Het kostte mij minuten om van de trap af te dalen. Boven was Teeven kennelijk al weer bij zijn positieven gekomen want ik hoorde hem roepen: xe2x80x9cKinderen, nu moeten jullie eens heel goed luisteren, een corrigerende tik verjaart nooit. Hier met die pollepel!xe2x80x9d. Eindelijk was ik buiten en begon door een volkomen lege straat te rennen. Na honderd meter passeerde ik een deur waaruit een man naar buiten kwam: warempel Andries Knevel. xe2x80x9cMeneer Knevel, zou ik met u mee kunnen rijden?xe2x80x9d, hijgde ik. Hij keek me kort aan en vloekte, en stapte snel in een grote SUV die uit het niets leek gekomen. Op het portierraam kloppend herhaalde ik het verzoek. Knevel was achter het stuur echter druk bezig op een smartphone, voor mij duidelijk zichtbaar tikte hij behendig de tekst: xe2x80x9c@Tijs, xe2x80x98Simson rukte zich makkelijker losxe2x80x99, overdreven. Zou er niet voor omrijden. Tot vanavond. AndriesGKnevelxe2x80x9d. Zonder acht op mij te slaan startte hij de auto en stoof snel accelerend weg, mij beduusd achterlatend.

  Aandachtig keek ik naar de gevel van het huis. Een gordijn werd geopend door een vrouw in wie ik moeiteloos Lucie herkende ondanks dat haar haar nu geblondeerd was. Ze keek zielsgelukkig naar buiten maar leek mij niet te (willen) zien. Ik had echter geen tijd meer haar aandacht te trekken want Teeven en van den Heuvel kwamen vloekend en tierend mijn kant oprennen.xe2x80x9dMensenhandelaar!Mensenhandelaar!xe2x80x9d Dus verder moest ik hollen. Overal werden gordijnen opzijgeschoven en ramen geopend waaruit bewoners geamuseerd naar buiten keken.

  Uiteindelijk zag ik een zijstraat een kerkgebouw waarvan de deur wijd openstond. Ik holde naar binnen en zag dat dominee Goldschmeding op de kansel stond. Met de klap van de zware toegangsdeur die ik achter mij dicht smeet werd ik wakker, zag dat het vijf uur was, besloot nooit meer naar xe2x80x9cMoraalriddersxe2x80x9d te kijken en kon toen snel droomloos verder slapen.

 14. Diane January 20, 2010 at 2:56 pm #

  Bij Moraalridders ging het nog helemaal goed met Maria, maar vandaag lees ik in het gastenboek van Maria een schrijfsel van Lucie Mosterd :

  Lucie Mosterd Geplaatst op: 20-01-2010

  Beste allemaal. Jullie hebben gemerkt dat Maria niet meer op jullie berichten reageert. Ze is met haar nieuwe vriend en haar kindje in het buitenland en ik heb momenteel geen contact met haar. Na overleg met een paar anderen heb ik besloten te stoppen met dit gastenboek. Het wordt te vaak misbruikt door mensen die onze kleine foutjes enorm opblazen. Het ga jullie goed! ++

  Het lijkt op de schrijfstijl van Lucie. Conclusie : Maria en haar moeder hebben geen kontakt meer met elkaar. Vreemd, daar vertelde ze op TV niks over !!

  Beste Diane,

  Die conclusie lijkt me voorbarig, het kan best dat Maria een tijdje ergens naar toe gaat waar ze wat minder goed te bereiken is.

  Hendrik Jan

 15. Pierre January 20, 2010 at 3:47 pm #

  Waar heeft de meneer (Fred Teeven?) zijn hand op de foto bij Maria Mosterd? (Boven)

 16. Diane January 20, 2010 at 6:39 pm #

  Nou Hendrik Jan, zou kunnen, maar ik heb nu zo ongeveer overal mijn twijfels bij bij moeder en dochter Mosterd. Lucie klonk nogal ongeloofwaardig bij Moraalridders.

 17. Anonymous January 24, 2010 at 12:24 pm #

  De zaak Mosterd is de zaak Saban B niet.
  In de zaak van saban bewijzen die foto”s van de slachtoffer(s)al genoeg.
  Je kunt toch niet alles in twijfel gaan trekken.

  @Hjk,

  Waarom worden mijn reacties niet geplaatst?

  Beste auteur zonder naam,

  ik weet niet welke reacties je bedoelt.

  Hendrik Jan

 18. K.Hakvoort January 27, 2010 at 1:19 am #

  Gisteren bereikte mij het bericht dat de van mensenhandel verdachte vriend van de vrouw “die niet tot bruikbaar slachtoffer gepromoveerd wil worden” (zie hierboven) vrijgesproken is. In de media is hieraan geen ruchtbaarheid gegeven, ook niet door de krant die de rechtszitting versloeg. Relativering van mensenhandel verkoopt nu eenmaal slechter dan het gebruikelijke opkloppen en dramatiseren ervan. Misschien ook een vriendendienstje van een verslaggever richting magistraat om een blamage niet nog pijnlijker te maken.
  Het zogenaamde slachtoffer heeft i.v.m. haar werk een belastingschuld. Het OM bood haar met de nodige druk aan deze belastingsschuld naar haar zogenaamde pooier over te zetten mits zij haar slachtofferschap zou erkennen. De vrouw weigerde echter op deze deal in te gaan.
  De met een anonieme verdachtmaking begonnen geschiedenis eindigde ermee dat “slachtoffer” en “dader” samen de vrijspraak vierden.

 19. ed January 27, 2010 at 9:30 am #

  @Hakvoort
  Ik heb ook al gezocht naar de uitspraak in de zaak van het ‘bruikbare slachtoffer’ maar inderdaad, nergens te vinden.
  Ik wil vrouwenhandel en gedwongen prostitutie zeker niet bagatelliseren en het komt in veel landen vaak op grote en schrijnende schaal voor, maar ik krijg de indruk dat justitie in Nederland inzake loverboys wel een heel raar pad bewandeld. Het volgende voorbeeld (waar gebeurd).

  Justitie arresteert 2 marokkanen voor ‘loverboy praktijken’ De ene marrokkaan heeft inderdaad een meisje voor hem werken, de andere marokkaan is iemand die met de zaak niks te maken heeft maar bij wie hij tijdelijk een kamer heeft gehuurd.
  Gaandeweg het onderzoek blijkt dat het meisje al voor dat ze de marokkaan leerde kennen in de prostitutie zat. Ze heeft zich ook zelf aangemeld bij de bus op het utrechtse zandpad. Als de Marokkaan gearresteerd wordt gaat zij gewoon door met werken en meldt zich zelf bij Jan Bik. Vervolgens dient zij een aanklacht in dat haar marokkaanse pooier haar voor zijn arerstatie ook nog verkracht heeft. Dat verhaal blijkt aantoonbaar niet te kloppen en zij biecht het ook op als leugen bij het OM. Desondanks blijft het OM haar getuigenis als ‘zeer betrouwbaar’ classificeren. Hoewel er geen hard bewijs is dat zij al haar geld aan de marokkaan af moest staan of dat hij haar ergens toe dwong, wordt hij toch veroordeeld, de ander wordt -na enkele maanden voorarrest- vrijgesproken.

 20. Diane January 27, 2010 at 9:41 am #

  Beste naamloos persoon.
  Dat de zaak Mosterd de zaak Saban B niet is, is mij volslagen duidelijk, ik lees nl. ook kranten.
  Beide zaken zijn hierboven echter omschreven, dus kun je op beide zaken reageren.
  Ik volg al lang de zaak ‘Mosterd’, en ik trek deze zaak zeer in twijfel, dat kan, als je iets kritisch leest/volgt.
  Ik wacht in ieder geval vol spanning het boek af dat Hendrik Jan aan het schrijven is over de familie Mosterd. Ik hoop hierin wat duidelijkheid te vinden, zeker wat betreft het niet aangeven van die ‘Manou’. Want dat deze figuur nog vrij rondloopt vind ik nog veel erger dan de school aanklagen, want die hebben toch al aangetoond dat ze bewijs hebben dat Maria amper gespijbeld heeft. Dat de zedenpolitie (Zwolle in dit geval) in een zwart daglicht wordt gesteld lijkt mij onterecht, en als dat aangetoond wordt kan zij (de politie dus) misschien ook een reageren.

 21. Jacqueline January 27, 2010 at 12:47 pm #

  @Ed

  Tja Ed, bij Jan Bik kwamen geen onbekenden. Die Jan Bik hield wel zelf ook van jonge werkneemsters. Er zullen vast wel mannen op bezoek zijn geweest die zichzelf nadien in een zeer chantabele positie hebben gemanouvreerd.

  Bij Saban speelt naar mijn mening meer dan alleen maar een fout van het hof inzake verlof.

  Wat ik dan kwalijk vind is dat Saban het flink verknald heeft voor anderen die wel met alle goede bedoelingen verlof aanvragen.

 22. DTV January 28, 2010 at 11:52 am #

  @Jacq.

  Dit betekent een pooier maar als het een vrouw is, dan wordt zij een Madam genoemd.

  Een pooier, ook souteneur (uit het Frans) of pimp (uit het Engels), is een man die anderen als prostituxc3xa9e laat werken. Een pooier beschermt zijn prostituees tegen lastige en agressieve klanten. Soms bestaat er een liefdesrelatie.

  In de praktijk is er vaak sprake van een parasitaire relatie: De prostituxc3xa9e verdient het geld, en draagt het af aan de pooier. De pooier zorgt er vaak voor dat het meisje afhankelijk van hem is en blijft.

  Dus eigenlijk zo iets als de O.M. en de Regering en heel veel Media!!!

 23. ed January 28, 2010 at 4:12 pm #

  @Jacquelien
  Hou me ten goede, ik vind dat gedwongen prostitutie zwaar aangepakt moet worden, maar ik ben geen moraalridder die overal loverboys ziet.

  De zaak Saban is inderdaad wat vreemd, aan de ene kant kan ik me niet voorstellen dat mensen zo dom kunnen zijn, maar aan de andere kant kan ik me ook niet goed voorstellen wat een andere rededn zou zijn. Tja, hij heeft het voor anderen verpest, maar hoe vervelend ook, eerlijk gezegd kan ik hem dat niet kwalijk nemen, hij kreeg een kans en die heeft hij gepakt. Beter een disco in Turkije runnen dan vele jaren het gevang in. Vraag me alleen af waar zijn vrouw en kind nu zijn. Ook in Turkije?

 24. M. January 28, 2010 at 7:47 pm #

  Sorry hoor Ed, maar die moraalridder ben ik wel. Ze duiken overal op. De jongens zijn beter georganiseerd dan iedereen denkt. Het fenomeen -loverboy- is ontstaan eind jaren negentig en de grondlegger is Okan O.. kennen we die nog. Jarenlang werd jongens als hij geen strobreed in de weg gelegd.Ze weten de weg richting onderwereld maar al te goed.

  Saban is echter geen loverboy. Gewoon een wrede pooier die jaren lang zijn gang kon gaan. Niet eens een mens als je het mij vraagt.

 25. Ada January 29, 2010 at 12:33 am #

  Okan Oktay, de man die Marion van Buren en zijn dochtertje heeft omgebracht? Ook dat was geen loverboy, hooguit een narcistische klootzak…

 26. Ada January 29, 2010 at 12:34 am #

  enne Hakvoort, ga niet over de top met je hersenspinsels!

 27. ed January 29, 2010 at 10:50 am #

  @M
  Wellicht dat je het woord moraalridder niet goed kent of mijn tekst niet goed gelezen heb.

  Dus even simplificeren: Vrouwenhandel, gedwongen prostitutie = fout –> hard aanpakken

  Geen vrouwenhandel, vrijwillige prostitutie= recht van vrouw=niet fout –> toegestaan

  Waar moraalridders de fout ingaan is dat zij het tweede geval ook fout vinden. Maar als een vrouw geheel en al vrijwillig in de prostitutie gaat is dat haar verworven recht. Iemand die haar dat wil ontzeggen op basis van zijn eigen normen/moraal is niets anders dan een bekrompen vrouwonvriendelijke idioot.

  Trouwens, maar al te vaak zijn er mensen die voor vrouwen wel even uit willen maken wat goed voro ze is en die vinden dat vrouwen toch vooral ‘beschermd’ moeten worden tegen ‘uitbuitende’ zaken zoals miss verkiezingen, optreden in pronofilms op basis van het feit dat dit ‘vrouwonvriendelijk is. In feite zijn dat mensen die dus zeggen dat vrouwen zwakke wezentjes zijn die niet voor zichzelf op kunnen komen en vooral tegen hun eigen foute beslissingen in bescherming genomen moeten worden. In feite zijn dat lui die niet anders zijn dan degenen die vrouwen dwingen tot bijvoorbeeld prostitutie of pornofilms.

  Dwang tot prostitutie, dan wel enige vorm van slavernij is fout en het maakt niet uit of dit voor vrouwen of mannen is, maar het vrijwillig deelnemen aan seksuele activiteiten, hetzij uit liefhebberij, door handelingsbekwame vrouwen dan wel mannen, hetzij uit beroep, moet gerespecteerd worden en niet vervolgd worden op basis van de willekeurige morele normen van de machthebbers.

  M, het is ook niet aan jou om te vinden dat bijvoorbeeld de prostituee uit Arnhem geloof ik, die daar vrijwillig voor gekozen heeft als slachtoffer neer te zetten en haar vriend als dader, zoals het OM deed, puur en alleen omdat ze overal loverboys zien

 28. @ January 29, 2010 at 11:51 am #

  @Diane,

  Ik geloof de Fam Mosterd ook niet.
  Het lijkt mij een zwaar overdreven verhaal waarin Maria met haar fantasie op de loop gaat.

  Bij Saban B hoef je alleen maar naar de foto’s van de slachtoffers te kijken om te weten dat het geen fantasie is.

 29. Anonymous January 29, 2010 at 7:14 pm #

  beweerde dat blondje op de foto bij Saban dat ook niet Ed? Sinds wanneer spreekt iedereen de waarheid op de rechtbank. Aanleiding was een onderzoek en geen aangifte. Goede zaak dat dat wordt uitgezocht zoals het hoort.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: