Zaterdag 16-01-2010: Hoe erg is 'Satan Baran' eigenlijk?

16 Jan

Sabantelegraaf2In maart reageerde Koen Hakvoort op deze site, met wat kritische kanttekeningen bij het optreden van Maria Mosterd (‘Echte mannen eten geen kaas’) in de media. Dat was voor mij de aanleiding mij in het onderwerp te verdiepen. De afgelopen week heeft Hakvoort weer naar de televisie zitten kijken en kranten gelezen. Zijn bijdrage plaats ik hier (kan ik zelf met het boek over Maria aan de slag, dat scheelt weer).

"Het doet me deugd te lezen dat Saban B. het souteneurschap heeft neergelegd en nu gewoon een disco runt. Soms is een tijdje voorarrest kennelijk al voldoende om iemand weer op het rechte pad te brengen. De Telegraaf schuwt weer eens de overdrijving niet met deze hysterische krantenkop; overdrijven is ook verleidelijk want als het om mensenhandel gaat, wordt alles geloofd en voor iemand  als John van den Heuvel is schrijven eigenlijk ook hetzelfde als overdrijven.

Saban is in ieder geval gewaarschuwd en kan weer elders onderduiken mocht dat in zijn visie nodig zijn. Een echt lieve jongen zal hij wel niet zijn maar uit het feit dat de politie hem jaren zijn gang liet gaan mag je afleiden dat de feiten op diverse manieren gewogen kunnen worden.

Niet alleen de media overdrijven als het om mensenhandel gaat maar ook het Openbaar Ministerie lust er pap van, en dat is ook verleidelijk als je uit de hoek van de politiek en de media geen relativering te vrezen hebt. Zo in de media en op rechtspraak.nl grasduinend heb ik de indruk dat de zaken steeds lichter worden maar dat de strafeisen inmiddels al een keer over de kop zijn gegaan. Vandaar dat ik standaard van minstens vijftig procent overdrijving uitga. Af en toe wordt de voortvarendheid van het OM de rechters te gortig.

Hakvoortjan1_2In de Gelderlander ("Vrouw-speelt-volgens-eigen-zeggen-helemaal-vrijwillig-voor-hoer") nog een bedenkelijk staaltje overijverigheid, waarschijnlijk op basis van een anonieme tip, waarbij alles uit de kast wordt getrokken en naar iemand die niet tot bruikbaar slachtoffer gepromoveerd wil worden, niet geluisterd wordt.

Moeder Mosterd was bij Moraalridders mooi opgemaakt maar had zo weinig inhoudelijks te melden dat ze de welwillende EO-man niet meer echt voor zich wist in te nemen. Zonder onderbouwing de registraties van de school verdacht maken, stellen dat er nog veel meer loverboys zijn dan de gemiddelde Nederlander denkt en er op scholen hierom meer voorgelicht moet worden, blijkbaar zelfs voor de media voorlopig te weinig lucht om het mosterdverhaal  opnieuw leven in te blazen. Het is wat, zoxe2x80x99n mediaverslaving die een moeder ertoe brengt haar tienerdochter op TV te laten verklaren dat deze als dertienjarige twintig mannen op xc3xa9xc3xa9n dag placht af te werken. Over de vlucht naar voren van een hoger beroep had ze nog geen besluit genomen.

LuciemoraalriddersVeel interessanter en alarmerender was het verhaal van de gast vxc3xb3xc3xb3r haar, dominee Goldschmeding. Deze verdedigt in zijn preken op Bijbelse gronden de opvoedende tik. Inderdaad op nogal  provocerende wijze maar dat mag en als opvoeder lijkt de man OK. Maar zoals bekend is de opvoedende tik in de ban gedaan met als gevolg dat hier in Nederland de meest luidruchtige, verwende en narcistische kinderen ter wereld rondlopen.

De man werd o.a. afgebrand bij Pauw en Witteman door de gastheren zelf en een paar  gasten, mede met het oog op de kijkcijfers,  de zetelaantallen en de beeldvorming bij andersoortige gelovigen, met een vuur en een passie alsof zij de pollepel uit hun jeugd opnieuw aan den lijve voelden. Zonder steun van de media en alleen met Gods hulp die als het tegenzit ook tuchtigend kan uitpakken, werd de dominee aangeschoten wild voor totalitaire engerds binnen de jeugdzorg, politie en het OM.

Dus de kinderen onderzocht, de school bevraagd, de gemeenteleden aan de hand van kentekens en kinddossiers onder de loep genomen om te controleren of het gif van de Bijbels gexc3xafnspireerde opvoedende tik zich al verder verspreid had en tenslotte een idiote rechterlijke uitspraak die de tik zoxe2x80x99n beetje gelijk stelt aan structurele kindermishandeling en waarmee het gezin onder toezicht geplaatst werd. Staatsinmenging in het gezin, van de slechtste soort naar onvervalste Nederlandse Bolderkarsnit. Kijk en huiver. Brrxe2x80xa6

MariateevenGelukkig keek ik nog eens naar de foto (rechts) die een trouwe correspondentievriend mij toestuurde, werd met een warm gevoel vervuld en  besefte dat er ondanks alles in Nederland altijd mensen zullen zijn die wars van effectbejag permanent met waarheidsvinding bezig zijn, en kon toen na de uitzending rustig slapen."

Aldus Koen Hakvoort.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: