Donderdag 14-1-2010: de actieradius en de kick van een seriemoordenaar

14 Jan

Shanahbvl

Advocaat Peter Plasman zal met afgrijzen de handelwijze van zijn Belgische collega Paul Quirynen volgen: de Belgische strafpleiter wil ‘seriemoordenaar’ Ronnie Janssen niet meer verdedigen, hij vindt het te erg wat zijn clixc3xabnt heeft gedaan. Plasman en veel andere Nederlandse advocaten staan op het standpunt dat ze elke verdachte bijstaan, wat hij ook heeft uitgespookt. Waarvoor ben je anders advocaat?

Voor ons is nu vooral interessant: hoe groot was de actieradius van Janssen en wat ‘triggerde’ hem? Uit wat tot nu toe bekend is lijkt hij het te hebben gemunt op jonge vrouwen in de leeftijd rond achttien jaar. Net volwassen. Seriemoordenaars zoals hij volgen vaak een vast patroon, met opvallende eigenaardigheden, maar dat is vaak alleen achteraf vast te stellen.

Uit de manier waarop hij Annick van Uytsel meenam blijkt dat hij een rondrijder was die een tamelijk willekeurig slachtoffer oppikte. De vraag is: hoe groot was zijn actieradius? Lag Maastricht binnen zijn territorium? Bij elke nieuw ontdekte moordenaar in de Benelux wordt Tanja Groen genoemd, die ook ‘s nachts op weg naar haar kamer in Gronsveld spoorloos verdween en van wie nooit meer iets is teruggevonden. Janssen zal zeker over haar aan de tand worden gevoeld.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: