Donderdag 7-1-2010: Q5-koorts in de Bunker & het ratje van Maria Mosterd

7 Jan

Vandaag begint het circus in de Bunker weer. Kroongetuige Peter la Serpe mag weer opdraven, maar veel interessanter is of de nieuwe anonieme bedreigde getuige Q5 ook ter sprake komt. Er is in het verleden druk gespeculeerd over de vraag wie het is. Inmiddels is het (althans bij mij) bekend, maar dat is niet zo boeiend. Wordt aan de hand van de stukken duidelijk wie het is en komt dat naar buiten? Helaas kan ik er zelf niet bij zijn en ook de ‘correspondenten’ hebben wat anders te doen, ik neem aan dat Eric van crimesite de boel in de gaten houdt.

                                                         *

Mosterddwdd1Het is enigszins verleidelijk nu uitvoerig in te gaan op de discussie rond Maria Mosterd en de Thorbecke Scholengemeenschap. Zoals ik gisteren aangaf ben ik al geruime tijd bezig met een onderzoek en komt daar in mei een boek over uit. Het is weinig zinvol daar nu op vooruit te lopen.

Er zijn twee digen die ik er wel vast over kwijt wil. Gisteren ‘verloren’ Maria en Lucie hun proces tegen de school die naar hun mening Maria beter had moeten beschermen tegen pooier- dan wel loverboys. In een aantal reacties worden moeder en dochter afgeschilderd als geldwolven, omdat ze een schadevergoeding eisten.

Het gaat er even niet om hoe terecht of onterecht de aanklacht was, maar het ging de klaagsters in elk geval niet om het geld, maar om het signaal.

Verder valt op dat er meningen worden verkondigd door mensen die niet de moeite hebben genomen de boeken te lezen. Ik hoor van alle kanten dat de door velen als gruwelijk ervaren scxc3xa8ne met de rat uit een film komt en dat Maria dat dus heeft verzonnen. Dit soort misverstanden krijg je als je niet weet waar je ‘t over hebt: in het boek zelf wordt erbij gezegd dat het om een voorval uit een film gaat. Of Maria werkelijk getuige is geweest van het imiteren van zo’n scxc3xa8ne is een ander verhaal. Overigens vind ik het met die ‘gruwelijkheid’ nog wel meevallen. Als je een drugsschuld hebt bij Antillianen mag je blij zijn als je er vanaf komt met een ratje dat een paar krasjes op je buik maakt.

Advertisement

No Responses to “Donderdag 7-1-2010: Q5-koorts in de Bunker & het ratje van Maria Mosterd”

 1. W January 7, 2010 at 9:06 am #

  Beste HJ,

  Ik zal het zo eens uitzoeken maar Maria heeft dat verhaal met die rat ook zelf op tv verteld, en daar is absoluut niet bij gezegd dat het maar een scene uit een film was, volgens mij heeft ze verteld dat ze er zelf bij was…. kom er nog op terug…

  Beste W.,

  Daar valt helemaal niks aan uit te zoeken. In het boek vertelt ze ook dat ze er zelf bij was, maar ook dat het een scene uit een film is (wat ik ook al schreef). Beetje zorgvuldig lezen kan soms geen kwaad.

  Hendrik Jan

 2. peter January 7, 2010 at 9:10 am #

  @HJK

  Deel jouw wetenschap over de identiteit van getuige Q5 met de lezers van jouw blog en doe je niet zo onnozel voor door te opperen dat het voor hen niet zo boeiend is om te weten dat jij weet wie deze getuige is.

  Beste Peter,

  Ik beweer niet dat het voor de lezers niet boeiend is, maar het gaat er natuurlijk om of degenen die er belang bij hebben de identiteit kunnen vaststellen. Ik heb beloofd dat ik mijn informatie niet zou publiceren (anders had ik het niet te horen gekregen). Helaas.

  Hendrik Jan

 3. Bjorn January 7, 2010 at 11:26 am #

  HJ,

  Ik wil een zitting bijwonen van het liquidatieproces. Op de site van het OM vind ik echter nergens data van zittingen. U biedt help?

  Mvg,
  Bjorn

 4. Ben January 7, 2010 at 12:02 pm #

  Hahaha dit is een lachertje! Zeg dan ook niet dat je het weet. Mensen laten betalen voor je verhalen, oke! Maar nu ook de mensen die dagelijks je site bezoeken en trouw je verhalen lezen het bos in sturen?

  Ik weet het, maar mag het niet zeggen!!!

  Beetje amateuristisch (denk dat je gewoon bang bent dat je het verkeerd heb aan het eind van de rit)

 5. Johnny January 7, 2010 at 1:03 pm #

  ik had gereageerd, maar zie mijn reactie niet.

  Beste Johnny,

  Dat klopt, ik heb al aangekondigd dat ik niet op de zaak vooruit wil lopen, dus is het weinig zinvol hier nu een discussie over te voeren.

  Hendrik Jan

 6. Gert January 7, 2010 at 1:23 pm #

  @ Bjorn

  Beter zoeken ;-). Kijk op:

  http://www.om.nl/actueel/strafzaken/amsterdams/overzicht_passage/

  en daarna doorklikken.

  Zo te zien is 25 januari de eerstvolgende zittingsdag.

 7. Labrador January 7, 2010 at 9:43 pm #

  @ Ben en Peter

  Ik heb de identiteit van Q5 doorgegeven aan HJK onder de strikte voorwaarde dat hij deze voor zich zou houden totdat justitie zelf naar buiten komt met de identiteit van Q5.
  Verwijten aan zijn adres zijn derhalve niet op z’n plaats.

 8. Ben January 8, 2010 at 4:44 pm #

  Justitie zal er zelf niet mee naar buitn treden neem ik aan Labrador!

  Waarom is het voor jou belangrijk dat zijn identiteit gewaarborgt blijft????

  Als misdaadjournalist vind ik dat je het niet kan maken om de mensen die dagelijks je site bezoeken en betalen voor je verhalen, zo het bos in te sturen.

  Zeg dan helemaal niks en maak je zelf niet belangrijker dan je bent.

  Als Q5 echt iemand van betekenis was geweest had zijn ID al op straat gelegen en hij zelf waaeschijnlijk ook.

 9. Labrador January 9, 2010 at 10:45 pm #

  @ Ben

  Justitie komt tzt zelf met de naam naar buiten, tot die tijd moet je geduld hebben.
  Als je een aantal weken teruggaat op dit blog zul je een artikel vinden over Q5 waar in de “reacties” te lezen valt waarom het voor mij belangrijk is dat HJK de identiteit niet bekend maakt voor justitie dit doet.

 10. Jo January 12, 2010 at 6:45 pm #

  Beste HJ,

  Ik weer niet wat de rede is dat je mijn stukje niet plaatst maar dat is je goed recht:) Ik kijk uit naar je boek maar ook de niet gelovigen van “Maria Mosterd” mogen toch hierover berichten.

  Beste Jo,

  Sorry dat ik ook deze reactie wat inkort, maar het lijkt me niet zinvol op het boek vooruit te lopen en hier nu al die discussie te voeren, dat doe ik liever straks.

  Hendrik Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: