Woensdag 6-1-2010: Dino plastisch bewerkt & prins Bernhard wapenhandelaar

6 Jan

Dinosoerelsite_4"Ik heb al drie dagen geen neger gezien. Zijn ze er nog wel, buiten, of zitten ze gelijk vast zodra ze buiten lopen? Hihi. Hier alles goed. Zit in de trein, dat is wel gezellig, al die witte mensen om je heen."

Dit sms’je kreeg ik gistermiddag van iemand die voor het eerst sinds vele jaren weer buiten is (met een enkelbandje). De lijst ‘Most Wanted’ is ook een mooie afspiegeling van de bajesbezetting. Laten we zeggen: er zijn wat meer exoten dan gemiddeld in de maatschappij. Ik heb het idee dat justitie Renxc3xa9 Pouw er maar bij heeft gedaan om er iets meer blank in te krijgen, als ze alle voortvluchtige klanten met zijn strafblad op de lijst zetten wordt het een top-duizend.

Dino Soerel is een verhaal apart. John van den Heuvel suggereert dat hij plastische chirurgie heeft ondergaan. Lijkt mij een goede mogelijkheid. Hij is een van de weinigen op de lijst die echt moeilijk te vinden zijn. Bijna alle anderen zijn binnen een paar weken te achterhalen als je daar een paar goede mensen op zet.

Sharifkorz2Ik heb nog even zitten googelen op Sharif Korz, de naam zei mij niks, maar als je dat doet kom je terecht op de website van rapper Skorz, die in werkelijkheid ook Sharif Korz heet. Dat zal toch om dezelfde persoon gaan, als dat niet zo is zal de rapper niet blij zijn. En had justitie op z’n minst erbij moeten vermelden dat hij het niet is.

SharifkorzsiteWedden dat er nu een paar mensen zijn die zich afvragen: met een enkelbandje in de trein? Elektronisch huisarrest, dan moet je toch thuisblijven? Nee, in die periode mag je aan het werk en dat hoeft niet per se naast de deur, daar kan soms hxc3xa9xc3xa9l wat reistijd in zitten. Dat de treinen door de sneeuw wat langer onderweg zijn is voor zo iemand niet zo erg, die is wel gewend aan wachten en zitten.

Geduld moet je trouwens ook hebben om de lijst met namen te bekijken, gisteravond kon ik de site al niet meer bereiken en ook nu (08.00 uur) krijg ik hem niet. Overbelast.

                                     *

Bernhardnd_2Het nieuws over duistere complotten over koninklijke schandalen, stadshoudersbrieven, geheimzinnige conferenties en wat dies meer of minder zij speelt zich vaak een beetje af in de krochten van het internet, door mensen met soms wat te veel fantasie en te weinig behoefte aan waarheidsvinding. Daar zijn Beatrix en de Haren blij om: zo kunnen ze dat allemaal mooi afdoen als boosaardige geruchten.

Met de steeds hardnekkiger opduikende verhalen over Prins Bernhard als wapenhandelaar lijkt er iets anders aan de hand. Al is het op z’n minst opmerkelijk dat het relatief kleine Nederlands Dagblad – bepaald geen sensatiekrant – vandaag als enige opent met een bericht hierover.

Aanleiding is dat in het Nationaal Archief in Den Haag gisteren stukken openbaar gemaakt zijn. "Toen financieel expert mr. Bloemers begon te vermoeden dat Prins Bernhard de Nederlandse staat voor vijftig miljoen gulden wilde tillen, weigerde hij daaraan mee te  werken. Een speciale afdeling van de Koninklijke Marechaussee verhoorde Bloemers op 7 juni 1950, toen in Haagse kringen het vermoeden was gerezen dat de prins wel eens betrokken kon zijn bij een internationaal politiek intrige, wapenhandel en misschien zelfs een  couppoging in de zojuist verzelfstandigde kolonie Nederlands-Indixc3xab. Bloemers vertelde dat hij onderhandeld had met prof. dr. W.J. Duijff, toen voorzitter van de Prins Bernard Stichting, over een manier om gedevalueerde Indonesische bankbiljetten om te zetten in ponden of guldens. Technisch was dat mogelijk, verklaarde Bloemers, maar hij beschouwde zoxe2x80x99n transactie als ,,misdadigxe2x80x99xe2x80x99, aangezien dit de Nederlandse staat op een schadepost van 50 miljoen gulden zou komen te staan."

En:

"Uit de gisteren openbaar gemaakte archiefstukken blijkt dat alles in het werk is gesteld om Duijff in diskrediet te brengen. Een rapport van de marechaussee typeert hem als een ,,psychopaathxe2x80x99xe2x80x99. ,,Liegt als geen  ander.xe2x80x99xe2x80x99 In een ander rapport: ,,Een vooraanstaand medicus en verder een fantast met een soort misdadige aanleg.xe2x80x99xe2x80x99 Met andere woorden: Duijff zou het te hoog in de bol hebben en op eigen houtje handelen, zonder medeweten van zijn prins. Maar uit het verhoor van Bloemers blijkt dat dit niet het hele verhaal is."

Meer hierover staat hier

Zal nog wel een staartje krijgen.

Advertisement

No Responses to “Woensdag 6-1-2010: Dino plastisch bewerkt & prins Bernhard wapenhandelaar”

  1. Fleur Besters January 6, 2010 at 8:52 am #

    Hendrik-Jan, ter info: Bij Opsporing Verzocht werd inderdaad gemeld dat het om de rapper gaat, maar dat die site een tijdje geleden weer offline is gehaald. Hij zou toen in Egypte hebben gezeten.

  2. Alex January 6, 2010 at 1:29 pm #

    Uit de archief stukken blijkt dat de Prins een beetje dubbelspel heeft gespeeld met meerdere vliegtuigfabrieken. Er staat nog veel meer in zoals de archivaris min of meer liet doorschemeren dat er veel geschiedenisboekjes herschreven moeten worden. Naar mate er meer archiefstukken openbaar mogen worden gemaakt. Het boek is nooit af blijkt. Die rakker t’s best een avonturier geweest. je mist zoiets aan het hof ” die bekeringen betaalde voor burgers als hij vond dat die onterecht waren opgelegd. Het had wel iets die Bernard. ” Pietje Bell ” aan het hof, kan best eens de nieuwe Pietje Bell van deze tijd gaan worden. Er kan veel onder ” hij was een beetje dom”.

  3. hans k January 6, 2010 at 9:06 pm #

    leuk stukje over die gozer in de trein hij zal net huis zijn want het was een gaos bij de ns ik zad zelf ook in de trein en je raad het al alles rondom Haarlem had vertraging en zo ziet die gozer nog wat van Nederland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: