De kerfstokken van Dino, Fouad en Estin

5 Jan

Dinosoerel2   

Update 22.00 uur:

Interessant lijstje, die Most Wanted. Mooie duidelijke fotoxe2x80x99s van Dino Soerel. Als je een heel gemene fantasie zou hebben zou je haast denken dat de hele actie op touw is gezet voor hem en om deze fotoxe2x80x99s eindelijk eens te kunnen publiceren. Dat past in elk geval in het bizarre proces tegen hem, waar verder niemand zich druk over maakt: ondergesneeuwd in december.

Zou er iemand zijn die zich nu ineens geroepen voelt Dino aan te geven? De lijst kent verder weinig verrassingen: Maikel S., verdacht van de moord op rapper Gumbs, stond al langer gesignaleerd. xe2x80x98Iedereenxe2x80x99 weet ook waar hij uithangt, maar ook daar voelt kennelijk niemand zich geroepen de politie te bellen.

Hetzelfde geldt voor Fouad El Marzouki, die zich zonder enige twijfel schuilhoudt in de achterbuurt El Ibaraqan van het Noord-Marokkaanse Nador. De Marokkaanse politie wil hem best aanhouden, maar dan moeten ze wel even een fatsoenlijk verzoek uit Nederland krijgen. Fouad is wel de xe2x80x98ergstexe2x80x99 van het stel: op 6 februari 2003 slachtte hij in Nijmegen twee bejaarden vrouwen af, xe2x80x98de Mientjesxe2x80x99, elk met zoxe2x80x99n 35 messteken.

Fouadelmarzoukisite

Fouad had in 2002 in het Nijmeegse uitgaansleven Renxc3xa9 Aarts leren kennen. De twee raakten bevriend en werden minnaars, Fouad trok bij de veel oudere Renxc3xa9 in. Vier maanden later vermoordde hij de moeder van Renxc3xa9 (Mientje Aarts) en haar overbuurvrouw Mientje Thijssen, een rijke weduwe. Vermoedelijk was Fouad daar op zoek naar geld toen Mientje Aarts hem verraste. Fouad vluchtte naar zijn geboortestad, waar John van den Heuvel hem een paar jaar geleden opzocht. Fouad liet zich niet zien, zijn vader reageerde agressief. Het probleem is dat de Nederlandse justitie wel mooie brieven naar Marokko stuurt, maar in die landen is persoonlijk contact belangrijker en die moeite heeft men kennelijk nog steeds niet genomen.

Estinhabibovicsite

Estin Habibovic is waarschijnlijk een van de drie gemaskerde mannen die in december 2008 een gewapende overval hebben gepleegd op een woning aan de Heerstraat Noord in Stein, een pand dat grenst aan een vestiging van supermarktketen Jan Linders. Via de voordeur drongen ze de bovenwoning binnen, waar zich op dat moment twee mannen en een vrouw bevonden die werden bedreigd met een vuurwapen.

Evertsijahailatuasite_2

Ephraim-met-de-moeilijke-achternaam kennen wij natuurlijk als Evert, de Molukker die deel uit zou maken van de ‘tattoo-killers’ en die gezocht wordt voor de liquidatie van Marlon Dalfour (zie verder hier)

Op dit moment (22.30 uur) lijkt de site met al dit fraais overbelast: ik kom er in elk geval even niet meer op. Gelukkig heb ik alles al binnen. De anderen die op de lijst staan zeggen mij niet veel.

4 Responses to “De kerfstokken van Dino, Fouad en Estin”

 1. chris January 5, 2010 at 11:51 pm #

  Slechte zaak, deze lijst. Je geeft advocaten een mooi instrument om met succes strafvermindering te vragen.

 2. Rastafari January 6, 2010 at 10:11 am #

  Wel weer koren op de molen van de PVV.
  Weinig autochtonen op de lijst……….

 3. Gert February 14, 2010 at 5:52 pm #

  Hendrik Jan,

  Volgens De Telegraaf is Fouad El Marzouki vrijdag in Marokko aangehouden. Zie:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/6030183/__Verdachte_moord_Mientjes_gepakt__.html?p=1,1

  Veilige reis terug!

 4. Erik Terwaal January 23, 2013 at 10:45 am #

  En meneer Habibovic is aangehouden bij een inbraak in Wenen. Hoppa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: