Dode Rotterdammer: Tweede op 'moordlijst 2010'? Raadsels in actuele zaken

4 Jan

Wilsongomes

Update 9.15 uur:

In een woning aan de Catharina Beersmansstraat in Rotterdam is zondag een 50-jarige dode man gevonden. Het staat nog niet vast of er sprake is van een misdrijf. Is het dat wel, dan is dit – zoals het er nu naar uitziet – de tweede dode op de lijst van  ‘moord- en doodslag in 2010’. Voor wie dat de afgelopen dagen heeft gemist: die van 2009 staat nu online en is nagenoeg compleet.

De eerste dode in het nieuwe jaar – de 26-jarige Rotterdammer Wilson Gomes, die in de nieuwjaarsnacht op de Coolsingel na een onschuldige vraag aan een 29-jarige man uit Maassluis een klap kreeg – lijkt net als vorig jaar (het treinongeluk bij Rotterdam) meer slachtoffer van een ongeluk dan van een bewuste poging tot doodslag. Het valt wel onder zinloos geweld en de dader zal zijn straf niet ontlopen, maar het lijkt erop dat Gomes met zijn hoofd ongelukkig op de stoep terechtkwam. Wel dood door schuld, geen moord.

Bij het samenstellen van een ‘jaarlijst’ kom je vanzelf ‘statistische vragen’ tegen. Joanne Noordink werd in 2008 vermist, in 2009 bleek ze te zijn vermoord. In april 2009 vermist en vrijwel zeker vermoord: hobbyfotograaf Henk Peters uit Doorwerth. Maar hij is nog niet gevonden.

HenkvanravenhorstwebNet voor de jaarwisseling (dinsdagavond 29 december) verdwenen en zeer waarschijnlijk slachtoffer van een dodelijk misdrijf: autohandelaar Henk van Ravenhorst (48) uit het Gelderse Beekbergen. De politie heeft nu een 36-jarige man in Apeldoorn aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Wellicht volgt er vandaag nader bericht.

En verder nog veel vraagtekens rond twee mysterieuze moorden op de valreep van 2009, op Antonio Ferrigno in Rijswijk en ‘John’ in Alkmaar. De eerste schat ik voorlopig in als een relatiedrama, de tweede als: willekeurig slachtoffer van een psychoot of een afrekening. Merkwaardig dat er zo geheimzinnig wordt gedaan over de achternaam van ‘John’.

No Responses to “Dode Rotterdammer: Tweede op 'moordlijst 2010'? Raadsels in actuele zaken”

 1. wim January 4, 2010 at 12:55 pm #

  hoe zo ‘zeer waarschijnlijk slachtoffer van een dodelijk misdrijf’?
  leg uit.
  dat is toch zo niet te zeggen. je kunt toch niet op je indrukken afgaan?
  Ben je journalist of roddelaar.

  Beste Wim,

  Er is bloed van het slachtoffer in zijn auto gevonden, de politie gaat uit van een ernstig misdrijf. Staat in de kranten.

  Hendrik Jan

 2. Arie January 4, 2010 at 7:02 pm #

  Hendrik Jan,

  Mijn bloed kookt als ik jou zie schrijven:
  lijkt net als vorig jaar (het treinongeluk bij Rotterdam).

  Bas van der Weijden is de dood ingejaagd door figuren die jij en links Nederland adoreert.

  Je moest je schamen!

 3. Abdel January 4, 2010 at 7:17 pm #

  Beste Arie,

  Door wie is Wilson doodgeslagen dan? Gek he dat vorig jaar bij de dood van Bas duidelijk kenbaar werd gemaakt dat het een Marokkaan was, en dat nu bij de dood van Wilson door niemand over de afkomst van de verdachte (dader) wordt gerept? Ik vind het niet vreemd, want jouw PVV en Telegraaf meten met twee maten.

 4. Arie January 4, 2010 at 8:02 pm #

  Beste Abdel,

  Ik kan hier niet vrijuit praten. Wanneer ik commentaar heb over Marokkanen of Hendrik Jan himself wat hem niet aanstaat dan worden mijn reacties geblokkeerd.

  De waarheid mag niet worden gezegd. Marokkanen zijn de laatste jaren veelvuldig negatief in het nieuws.
  Elke Marokkaan (op een uitzondering na) haten westerlingen en Joden en vertrekken alleen uit hun eigen land om te profiteren en/of dat ze crimineel zijn.

  Marokkanen die in Marokko wonen en never nooit hun land zullen verlaten, bevestigen dat.

  Nederland is al kapot. Kapot gemaakt door de linkse garde. En het wordt alleen nog maar erger.

  Bas van der Weijden is door een groep laffe Marokkanen (minstens 20 personen waarvan er 16 nooit zijn gepakt) de dood ingejaagd.

  Wie de dader is van de “moord” op Wilson weet ik niet.
  Dat zal Hendrik Jan wel weten want die denkt dat hij alles weet en overal van op de hoogte is.

  Wanneer het een blanke betreft mogen ze hem voor het vuurpeloton zetten. Blank, zwart, paars of geel.

 5. Abdel January 4, 2010 at 11:00 pm #

  Arie,

  Ik geloof niet dat Hendrik Jan jouw berichten blokkeert omdat deze hem niet aanstaan, maar dat terzijde. De waarheid mag wel gezegd worden xc3xa9n wordt gezegd. Pauw en Witteman, de Telegraaf, columnisten op Elsevier, PVV..het is je toch niet ontgaan?

  Ik erken ook zeker dat er een groot probleem is met Marokkaanse jongeren die veelvuldig de lijsten met negatieve statistieken aanvoeren. Dat is te wijten aan de Marokkaanse ouders, maar ook aan het jarenlange, lakse optreden van de overheid. Ik zie ook hoe negatief is het is, vooral omdat ik een zo een wijk woon, maar ik geloof ook dat het tij kan worden gekeerd getuige de vele Marokkaanse studenten op Hogescholen en Universiteiten, Marokkaanse ondernemers, Marokkaanse voetballers, Marokkaanse politici etc. Alleen we zijn er nog niet. Met de houding – generaliserend – die jij hebt Arie zullen we echter nog verder van huis raken. Als je echt denkt dat Marokkanen haat koesteren jegens Westerlingen en Joden dan sla je de plank totaal mis. Joden hebben jarenlang vreemdzaam geleefd in Marokko. Zelfs toen Hitler Marokko vroeg om Joden uit te leveren, werden de Joden door de Koning en het volk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de vele Nederlandse gemeente ambtenaren die de Duitsers doorgaven waar de Joden verbleven, beschermd. Maar ook heden ten dage leven Westerlingen vreemdzaam met Marokkanen. Zie bijvoorbeeld het aantal Fransen en Engelsen die in Marakkech wonen.
  Ik begrijp je gevoel van onbehagen, alleen jouw houding zal niet productief zijn. En zal dus zeker niet bijdragen aan oplossingen.

  Wat betreft de moord op Wilson, wou ik gewoon aangeven hoe er met twee maten wordt gemeten. Ik vind namelijk dat de pers (AD, Elsevier, Telegraaf) veel minder aandacht heeft voor deze moord – voor zover daar sprake van is – dan voor, bijvoorbeeld, de moord op Bas van der Weijden. Bepaalde kranten en politici reageren selectief op gebeurtenissen, omdat bepaalde gebeurtenissen niet in hun ideologische straatje passen. En dat, beste Arie, is een gevaarlijk verschijnsel.

 6. Philip January 5, 2010 at 2:19 am #

  Alkmaar-Noord, daar kan dat gebeuren HJ. Ik ben ook graag gewapend als ik daar kom. En zo zijn er meer. Ik gok op een simpele ruzie met grote gevolgen.

 7. arie January 5, 2010 at 8:15 am #

  Beste Abdel,

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/nowlivemirror.html

  Een treffend voorbeeld van de lafheid van Marokkanen. Bijna altijd in groepjes. Zo staan ze bekend. De enige Marokkaan die alleen op iemand anders af durft te stappen is Badr Hari. Triest maar waar. Lafheid ten top.
  Maar dat zal jij ook wel weer ontkennen.

 8. Jacqueline January 5, 2010 at 9:57 am #

  @Arie

  Daar hebben we Arie met zijn marakech geleuter.

  Je kunt het ook eens van een andere kant bekijken. De marokkanen, maar ook andere nationaliteiten vormen inderdaad groepjes.
  Naar mijn weten deden de Nederlanders dat vroeger ook en had men te maken met wijkgevechten e.d.

  Hendrik Jan heeft vaak geschreven over een aantal top-criminelen.
  Dat waren jongens die vroeger met elkaar verbonden waren in een wijkgroep.
  Bijvoorbeeld: Kinkerbuurt ook wel KB genoemd.

  Als de naam KB viel dan wist men dat men niet met peanuts te maken had.

  En dat gold ook voor noord “de rimboe”

  Maar goed, uitgaande van de marokkanen.
  Is het geen lekker gevoel als je op je medemens kunt rekenen Arie?

  Waar zijn al die stoere Nederlandse mannen gebleven? Waar is die eenheid?

  En Badr Hari komt ook niet in zijn uppie hoor. Heb je wel eens een gevecht bijgewoond waarbij de pestpluris uitbrak?

  Neem nu Culemborg.
  Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt maar het is eigenlijk ook wel weer een normale reactie. Ze nemen het voor elkaar op. Gooi ze allemaal maar op een voetbalveld en laat ze het maar uitknokken met elkaar.

  Dat zul je bij die laffe kaaskoppen van vandaag de dag niet snel meer tegenkomen.

  De kickboxscholen van vandaag de dag hebben een hele grote vinger in de pap als het gaat om de agressie op straat aan te pakken.
  Daar komen de meeste vechtjassen vandaan!

 9. ed January 5, 2010 at 10:19 am #

  @Abdel
  de rol van de AMrokkanen in de 2e wereldoorlog, zal, net als de rol van welke nationaliteit dan ook in de tweede wereldoorlog zal altijd wel bijval of afval vinden afhankelijk van wie je spreekt.
  Of er in de berichtgeving ten aanzien van misdaden met twee maten gemeten wordt? wellicht, soms ten voordele van Marokkanen, soms ten nadele, maar feit is wxc3xa9l dat om een boel redenen het ene ernstige misdrijf (zoals moord) veel en veel meer sensatie oproept dan het andere: Joran van der Sloot is maandenlang wereldnieuws, terwijl een misdrijf niet eens vaststaat, terwijl we andere moorden in de krant afgedaan worden met 5 regels op pagina 3.
  Weet niet of Marokkaanse daders nou echt voor het voetlicht gezet worden. Wat ik wel weet is dat bijvoorbeeld in de volkskrant het woord Marokkaan bij verdachten of daders wordt weggehouden of soms zelfs achteraf verwijderd, terwijl uit andere nieuwsbronnen blijkt dat het wel om Marokkanen gaat.

  Komt nog bij, wat is er tegen dat soort vermeldingen? Kranten vermelden ook: Pool, Italiaan, Rus, Duitser, Zwitser, Fransman, Chinees, Molukker bij misdrijven. Sterker nog, als een arts, advocaat of notaris verdacht wordt van moord staat zijn beroep er ook sensationeel bij terwijl dat niet gebeurd bij zeg maar een kantoorklerk. “Student schuldig aan” wordt ook nogal eens vermeld, nooit “Arbeider schuldig aan”

  Ook leeftijden en geslacht worden vermeld en zelfs de woonplaats van de verdachte. ook allemaal overbodig.

  Goed, we kunnen natuurlijk naar nieuws gaan a la: “Gisteren heeft ergens in nederland een misdrijf plaatsgevonden waarbij twee personen, een dader en een slachtoffer betrokken zijn”

  Tja, meer info maakt het nieuws leeswaardig en als het Marokkanen betreft, nou ja, dan is dat maar zo en mag dat best vermeld worden. Ik hoor ook artsen, notarissen, leraren en studenten niet klagen dat hun beroep altijd wordt vermeld terwijl dat bij een ander niet zo is.
  Het angstvallig verzwijgen van iemands nationaliteit, maar wel zeggen “de 18 jarige Muhammed Y” of “de 19 jarige Yildiz C” is natuurlijk alleen maar schijn politieke correctheid, net als: “de arabisch sprekende dader met getinte huidskleur en een jas met een bontkraagje vluchtte op zijn scooter”

  Laten we dan gewoon dwingend afspreken dat tot aan een veroordeling helemaal niets gezegd wordt over een verdachte

 10. ed January 5, 2010 at 10:30 am #

  @Jacquelien, ik zag gisteren nog de wanhoop van die man wiens dochter een steen naar zijn hoofd kreeg en ik kan me eigenlijk best voorstellen dat in dit geval de molukkers de overheid niet meer vertrouwen, de burgemeester een flapdrol wordt genoemd en ze zichzelf gaan verdedigen.
  Maar wat zie je dan bij een vandaag? Dat middels xc3xa9xc3xa9n anonieme getuige die xc3xa9xc3xa9n incident heeft gezien, de schuld bij de Molukkers wordt gelegd, terwijl een of andere ex burgemeester het dan weer heeft over ‘optreden tegen eigenrichting’. Wat een gelul van die man. Eigenrichting is een symptoom. Het is de taak van de overheid om de noodzaak daarvoor overbodig te maken door slachtoffers het idee te geven dat ze geholpen en beschermd worden. Daar heeft Culemborg gefaald. Zelfs Clairy Polak sprak de zinsnede ‘inschakelen van de ketenregisseur’ met enig sarcasme uit.

  Het rare is inderdaad dat een man als Sytze van der Velde uit elke gemeente geweerd mag worden -burgemeesters zijn zelfs bereid naar de rechter te stappen- terwijl er aan problemen met ‘tuig’ in de buurt niets gedaan mag/kan worden. Ik woon toch liever in een rustige buurt naast Sytze van der Velde dan in Terwijde in Culemborg zxc3xb3nder Sytze van der Velde.

 11. Bassie January 5, 2010 at 7:08 pm #

  Wat maakt het uit welke afkomst een dader heeft.Het is de schuld van een ieder die de afgelopen decennia zijn stem heeft uitgebracht.
  De helft van de stemgerechtigden die gaan uiteindelijk stemmen.
  Dat zijn er nog geen vijf miljoen. Die gasten klagen allemaal jaar in jaar uit dat de politiek niet goed werkt en zij wel weer op een andere gek gaan stemmen.
  Mensen die stemmen die zijn het probleem, een echte en oprechte Nederlander wil zich niet meten met de politiek sinds 1950.
  Door niet te stemmen, kan je tenminste nog met opgeheven hoofd rondlopen in dit land.
  Het probleem is de stemmers die het keer op keer verkeerd hebben gedaan. De oorzaak is bekend, die moeten ze pakken niet zielige gelegenheid hooligans, die rellen omdat het kan, daarom.

 12. Cornelis January 6, 2010 at 10:24 am #

  @ Jacquelien,
  Als mijn blonde, getrouwde dochter, met haar kinderwagen langs een groepje Nederlandse bouwvakkers loopt, wordt er gefloten, of geroepen, meestal zoiets als “mogge, lekker ding, ik zie al dat ik te laat ben !” Als ze langs het metrostation loopt, en de aldaar rondhangende “heren” overwegend van Marokkaanse- of Antilliaanse afkomst, wordt er ook geroepen. Overwegend kreten of opmerkingen waarop ze niet reageerd omdat ze er ver boven staat. Als reactie op het niet reageren wordt ze dan uitgescholden voor kankerhoer !!
  Mijn dochter werkt bij justitie, als ze uit de metro stapt in haar uniform, dan zegt het zelfde groepje vullis helemaal niks.
  De bouwvakkers geven gewoon hetzelfde “compliment” als anders. Misschien zegt dat iets over “lafheid” ?

 13. Marina January 6, 2010 at 12:42 pm #

  Cornelis, ik vind dit een mooi voorbeeld. Het zegt iets over cultuurverschil, en dat botst wellicht met de westerse cultuur.
  Dat zou je eigenlijk niet hoeven te verwachten van een jongere generatie nederlands-marokkaan.

  Ik ben niet blond maar ben ook, door niet te reageren, wel eens in het openbaar bespuugd. Misschien is je ogen neerslaan een betere optie.
  Blijkbaar toon je door niet te reageren, geen respect, maar in het openbaar uitgescholden te worden voor kankerhoer vind ik ook beneden alle peil.

  Ik heb de neiging wel eens te denken dat je zo’n behandeling krijgt omdat je niet gesluierd en zonder man rondloopt en nee, ik ben geen PVV-aanhanger.
  Ik ben zelf geinteresseerd in verschillendene culturen, heb zelf spaanse voorouders. Maar bovengenoemde voorbeeld is typisch een cultuurverschil en stoort mij wel, terwijl dat niets met discriminatie van doen heeft.

  Dus H.J. plaats deze maar.

 14. Jacqueline January 6, 2010 at 1:33 pm #

  @Cornelis

  Vanaf nu allemaal in uniform.

  Bedankt voor de tip Cornelis

 15. Marina January 6, 2010 at 3:50 pm #

  Dan is het ook eenvoudig te verklaren dat moslimvrouwen, gesluierd of in een burka (=uniform) zich op straat begeven, dat niet vervelend vinden maar veilig.

  Het zijn mannen die deze onderdrukking bepalen en zelf alles uitvreten wat Allah verboden heeft.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: