Dode Rotterdammer: Tweede op 'moordlijst 2010'? Raadsels in actuele zaken

4 Jan

Wilsongomes

Update 9.15 uur:

In een woning aan de Catharina Beersmansstraat in Rotterdam is zondag een 50-jarige dode man gevonden. Het staat nog niet vast of er sprake is van een misdrijf. Is het dat wel, dan is dit – zoals het er nu naar uitziet – de tweede dode op de lijst van  ‘moord- en doodslag in 2010’. Voor wie dat de afgelopen dagen heeft gemist: die van 2009 staat nu online en is nagenoeg compleet.

De eerste dode in het nieuwe jaar – de 26-jarige Rotterdammer Wilson Gomes, die in de nieuwjaarsnacht op de Coolsingel na een onschuldige vraag aan een 29-jarige man uit Maassluis een klap kreeg – lijkt net als vorig jaar (het treinongeluk bij Rotterdam) meer slachtoffer van een ongeluk dan van een bewuste poging tot doodslag. Het valt wel onder zinloos geweld en de dader zal zijn straf niet ontlopen, maar het lijkt erop dat Gomes met zijn hoofd ongelukkig op de stoep terechtkwam. Wel dood door schuld, geen moord.

Bij het samenstellen van een ‘jaarlijst’ kom je vanzelf ‘statistische vragen’ tegen. Joanne Noordink werd in 2008 vermist, in 2009 bleek ze te zijn vermoord. In april 2009 vermist en vrijwel zeker vermoord: hobbyfotograaf Henk Peters uit Doorwerth. Maar hij is nog niet gevonden.

HenkvanravenhorstwebNet voor de jaarwisseling (dinsdagavond 29 december) verdwenen en zeer waarschijnlijk slachtoffer van een dodelijk misdrijf: autohandelaar Henk van Ravenhorst (48) uit het Gelderse Beekbergen. De politie heeft nu een 36-jarige man in Apeldoorn aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Wellicht volgt er vandaag nader bericht.

En verder nog veel vraagtekens rond twee mysterieuze moorden op de valreep van 2009, op Antonio Ferrigno in Rijswijk en ‘John’ in Alkmaar. De eerste schat ik voorlopig in als een relatiedrama, de tweede als: willekeurig slachtoffer van een psychoot of een afrekening. Merkwaardig dat er zo geheimzinnig wordt gedaan over de achternaam van ‘John’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: