Zaterdag 2-1-2010: De eerste moord van 2010; verdwenen autohandelaar 'nog gezien' en 'de vergeten moorden' van 2009

2 Jan

WilsongomesDe eerste moord (doodslag?) van het nieuwe jaar, toen het koud tweexc3xabnhalf uur oud was. De 26-jarige Wilson Gomes uit Rotterdam werd op de Coolsingel doodgeschopt nadat hij aan een voorbijganger had gevraagd of er ergens in de stad nog een leuk feestje was. De dader is een 29-jarige man uit Maassluis. Het Kaapverdiaanse slachtoffer kreeg na zijn vraag direct een aantal gerichte trappen en klappen tegen zijn hoofd en kwam ongelukkig op de stoeprand terecht.

                                         *

HenkvanravenhorstwebAutohandelaar Henk van Ravenhorst uit Beekbergen is sinds dinsdagavond vermist en er wordt ernstig rekening gehouden met een misdrijf. Hij kwam niet opdagen bij een afspraak en dat was niks voor hem. Wel komen er inmiddels verklaringen binnen van mensen die menen hem woensdag nog te hebben gezien, op verschillende plekken, maar het staat niet vast dat dit klopt: getuigen vergissen zich nog wel eens, vooral in tijdstippen. De donkerblauwe Mercedes Sprinter van Van Ravenhorst, met aanhangwagen, werd "onder verdachte omstandigheden" bij zijn woning aan de Arnhemseweg aangetroffen.

De naam ‘Van Ravenhorst’ is onder crimewatchers nogal bekend: Bertus van Ravenhorst, uit dezelfde omgeving (Bennekom), was slachtoffer van een van de gruwelijkste moorden uit de geschiedenis: hij en zijn vrouw werden door zijn dochter Eva en haar vriendje met een bijl afgeslacht.

*

Gisteren publiceerde ik het overzicht van ‘het moordjaar 2009’ maar daar zitten nog heel wat hiaten in, ik kom nog allerlei vergeten moorden tegen. Ben het druk aan het bijspijkeren, kom ik later op terug.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: