Overzicht Moordjaar 2009 nu compleet

2 Jan

Update 16.15 uur:

Het heeft even geduurd – het is een enorme klus, eigenlijk ben ik gek dat ik dit allemaal doe – maar nu is het dan toch compleet. Met dank aan crimesite, dat meer delicten dan ik had geregistreerd, ik meld ze alleen wat uitvoeriger. Zo kom je toch nog van alles tegen. Hierbij nog even een overzichtje van wat opmerkelijke zaken uit 2009. Mijn hele overzicht staat hier

Zaterdag 10 januari:

In Rotterdam-Zuid vindt de politie een dode vrouw, gewikkeld in een deken. Aanvankelijk wordt gedacht aan een dakloze die is doodgevroren, maar de politie laat weten dat men uitgaat van een misdrijf. Er wordt niets meer van vernomen.

Zaterdag 31 januari:

Een 35-jarige man uit Utrecht wordt xe2x80x99s morgens vroeg bij zijn op de Torenstraat in Middenmeer geparkeerde auto doodgestoken nadat hij de nacht met zijn vriendin had doorgebracht. De dader is de 33-jarige ex-vriend van de vrouw, hij had in zijn kennissenkring verteld dat hij het slachtoffer de keel had doorgesneden xe2x80x98zoals je in Kenia een kip slachtxe2x80x99.

Vrijdag 13 maart:

In zijn woning aan de Chrysantstraat in Oss wordt de 85-jarige Carl Danz dood aangetroffen. Hij is slachtoffer van een misdrijf.

Dinsdag 28 april:

Op een boerderij in Lunteren overlijdt een 96-jarige vader onder verdachte omstandigheden. Zijn 61-jarige zoon wordt aangehouden, maar weer vrijgelaten.

Dinsdag 27 mei:

In de Kritzingerstraat in Den Haag wordt een 23-jarige man gedood bij een steekpartij. Het slachtoffer is xc3xa9xc3xa9n van de organisatoren van de eerste Multi-culturele Missverkiezing van Nederland. Een 32-jarige Hagenaar wordt aangehouden als verdachte.

Zondag 7 juni:

In een woning in Goes wordt voormalig Mister Universe Walter van Elderen (56) uit Breda vermoord. Hij was een huisvriend van de vrouw en twee kinderen die op het adres aan de M.D. de Grootstraat wonen. Hij lijkt slachtoffer van een afrekening.

Zaterdag 18 juli:

In haar flat aan de Oostervenne in Purmerend wordt Louise Groot (39) vermoord. De 34-jarige dader, een man uit Purmerend, legt een bekentenis af en pleegt in september in het Huis van Bewaring in Haarlem zelfmoord. Het motief is niet bekendgemaakt. En wordt dus ook niet meer bekend: de zaak is gesloten.

Donderdag 22 oktober:

In een woning aan de Van der Palmstraat in Rotterdam-West komt bij een schietpartij een 26-jarige man om het leven. Kort na het incident zijn drie mannen weggereden in een auto, de politie treft in de woning nog wel een vrouw aan die de man probeert te reanimeren. In november wordt in Lelystad een 20-jarige Tilburger aangehouden als verdachte, hij is een bekende van het slachtoffer. De politie brengt hem ook in verband met een schietpartij eerder in 2009. Vraag is: welke?

Woensdag 28 oktober:

In een woning aan de Dasstraat in Helmond wordt een 48-jarige dode man gevonden. De 47-jarige bewoner van het pand wordt aangehouden als verdachte. Het slachtoffer zou van de trap zijn gevallen, maar er wordt rekening gehouden met een misdrijf.

Maandag 2 november:

In een woning aan de Schaesbergerweg in Heerlen wordt het lichaam van een 26-jarige dode man gevonden. Het is niet duidelijk of hij door een misdrijf is omgekomen. Kan ik verder niks meer over vinden, dus het kan ook een natuurlijke dood zijn geweest.

Maandag 23 november:

In een bossage aan de Archipel in Lelystad wordt het lichaam van de 51-jarige Thomas van Lierop dood aangetroffen. Een 20-jarige inwoner van Almere wordt aangehouden als verdachte. Motief: nog een raadsel.

Zondag 6 december:

Bij een flat aan de Admiraal Byrdstraat in Geldrop wordt een 25-jarige man doodgeschoten. De daders vluchtten het bos in en werden xe2x80x99s avonds aangehouden. Het gaat om een 33-jarige man en een 35-jarige vrouw uit Gemert.

Woensdag 30 december:

In een woning aan de Noord en Zuidstraat in Arnhem wordt een 61-jarige man dood aangetroffen. De politie gaat uit van een misdrijf. Maar dat is ook nog niet duidelijk.

Aanvulling/correctie:

Crimesite maakte melding van een moord op 6 juli (In een woning aan het Meijersplein in de Rotterdamse wijk Schiebroek, waar een 24-jarige man zijn 18-jarige vriendin doodstak). Ik dacht dat dit in 2006 was gebeurd, had een bericht met een fout jaartal gezien en kon over de zaak uit 2009 verder niks vinden. Maar het klopt toch wel.

No Responses to “Overzicht Moordjaar 2009 nu compleet”

 1. ed January 2, 2010 at 9:43 pm #

  een heel karwei. Misschien nog de moord op Joke L. (50) op 11 augustus bij Bernisse.

  Beste Ed,

  Die staat er wel bij!

  Hendrik Jan

 2. Harry Bartelds January 2, 2010 at 11:51 pm #

  Hallo HJK,

  Wat volgens mij toch niet mag ontbreken op jou blog is de volgende statistiek, of is dit tegen het zere been schoppen (-;
  http://www.villamedia.nl/nieuws/bericht/rsf-76-journalisten-omgekomen-in-2009/43414/

  Harry

  Beste Harry,

  Ik heb in mijn overzicht alleen Nederlandse zaken gedaan, dit valt hier in elk geval buiten.

  Hendrik Jan

 3. marike January 3, 2010 at 1:02 am #

  en dat urker ventje? Dirk Post?

  Beste Marike,

  Wat bedoel je? Die staat erbij, met foto.

  Hendrik Jan

 4. ed January 3, 2010 at 12:45 pm #

  Klaarblijkelijk toch 2 postings van mij niet aangekomen, ik had inderdaad al gezien dat de moord op Joke L er bij stond (met 1 dag verschil) en ik noemde nog een andere moord-doodslag die er niet bijstond.
  Hoe dan ook, een boel werk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: