Ontsnapt ondanks vingerscan

29 Dec

Ontsnappingalphen

Update 9.15 uur:

Het heeft even geduurd voordat de ontsnapping ondanks vingerscan op Eerste Kerstdag de andere media haalde. Het Algemeen Dagblad bracht het gisteren met bronvermelding, bij NRC Handelsblad (avondkrant) lezen ze de kranten niet, of ze vonden het niet belangrijk genoeg (terwijl ze wel een berichtje hadden over een ontsnapping uit een Belgische gevangenis). Hoe dan ook, de Telegraaf heeft het bericht nu ook en weet te melden dat het om een broer van de gedetineerde ging. Justitie is nog steeds niet bereid nadere bijzonderheden te verstrekken, bijvoorbeeld over de vingerscan.

Naar aanleiding van de berichten over de aanslag in het vliegtuig naar Detroit is er nu veel te doen over de naaktscan. Zal best een nuttig hulpmiddel zijn, maar creatieve terroristen zijn altijd listiger dan je met de meest geavanceerde apparatuur kan bedenken. De menselijke factor blijft het belangrijkst.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: