De muziek van Cor van Hout

27 Dec

Update 12.30 uur:

Corvanhout225In een column in het muziekblad ‘Revolver’ vroeg ik me af welke muziek er op de begrafenis van Cor van Hout is gedraaid. Ik was er zelf bij, maar heb toen geen aantekeningen gemaakt. Ik herinnerde me een nummer van Youp van ‘t Hek, ‘Niemand weet hoe laat het is’. Kwam nu deze reactie op:

"Cor vond dit een topnummer en luisterde het in de periode voor zijn dood heel regelmatig. Hij herkende zichzelf erg in de tekst. Het is ook echt een schitterend nummer, moet je maar eens luisteren, via Youtube bijvoorbeed. Verder werd er onder andere gedraaid: een aantal nummers van de Bee Gees (was Cor ook fan van) en ‘I believe I can fly’ van R. Kelly."

Ik dacht dat ‘My Way’ van Frank Sinatra er ook bij was. De nummers van de Bee Gees waren ‘To love somebody’ en ‘Massachusetts’.

No Responses to “De muziek van Cor van Hout”

 1. Jason December 27, 2009 at 1:56 pm #

  ”Ik dacht dat ”My Way” van Frank Sinatra er ook bij was”.

  Dat had ik, samen met de titels van de Bee Gees al op 21 dec. doorgegeven.
  HJ vertrouw jij je bronnen niet?

  (”vertrouwen is goed, contrxc3xb4le is beter”. Ja ik weet het.)

  Begrijp ik goed dat het nummer van Van ‘t Hek xc3xa9xc3xa9n van de vijf ballads is of was dat weer een ander nummer?

 2. S. December 27, 2009 at 3:21 pm #

  Met een aan zekerheid grensende waarschijnlijkheid zat ‘My Way’ er niet bij.
  Er zat nog een typisch amerikaans nummer bij, in de stijl van Black, Michael MacDonald, Marc Cohn.
  Ben trouwens benieuwd wat Flippie van Flappie vond.

 3. DTV December 27, 2009 at 3:53 pm #

  HJK,
  Een mailtje of telefoontje naar Peter R was voldoende geweest, die ouwe trouwe lobbes weet A alles en B hij zong uit volle borst mee of was hij toen aan het mompellen?

 4. Jason December 28, 2009 at 8:56 am #

  Volgens destijds aanwezige ingewijden zat “My Way” er wel degelijk bij. Het zou een zeer toepasselijk nummer geweest zijn. Volgens die persoon het enige maar daarover kan je uiteraard van mening verschillen. Ik zal eens in mijn archief kijken of ik het terug kan vinden.

  @DTV
  Dat hebben Jacqueline en ik de 21ste ook al geopperd maar HJ had zijn reden dat niet te doen.
  Toch vind ik het nog steeds de moeite waard om in elk geval te verifixc3xabren of de genoemde titels kloppen.
  Niet geschoten is altijd mis.

 5. Jan December 29, 2009 at 9:11 pm #

  Ik was er persoonlijk aanwezig ivm mijn werk.
  Het mooiste nummer wat tijdens de plechtigheid werd gespeeld was Butterfly Kisses van Bob Carlisle

 6. N December 29, 2009 at 11:09 pm #

  Ha Hendrik Jan,

  Ik zal je nog 1 x op weg helpen en dan ga ik echt weer eens wat zinnigs doen met mijn leven:

  My Way zat er zeker NIET bij. Butterfly Kisses inderdaad wel. Nu hebben we ze: Youp van ‘t Hek, R. Kelly, Bob Carlisle en twee keer Bee Gees.

  Overigens was ”Staying Alive” altijd Cors favoriete nummer van de Bee Gees, maar ja, da’s een beetje raar he, om dat op zijn begrafenis te draaien. Cor zei altijd dat Staying Alive over hem ging, omdat hij toen inmiddels al twee aanslagen had overleefd.
  Sinds januari 2003 weten we echter dat dit nummer helemaal niet over Cor ging… helaas.

 7. adrianus December 30, 2009 at 11:04 am #

  De muziek bij cor was als bij zovelen ,maar de muziek bij Peter Smit zijn begravenis was echt zoals hij was een waar spectakel dat niemand zal vergeten die hem zijn laatste eer bracht.

 8. Jason December 30, 2009 at 1:45 pm #

  @N

  Hoe weet jij zo zeker dat “My Way” er niet bij zat, was je erbij? Dat bedoel ik niet cynisch maar xc3xa9xc3xa9n van de journalisten van de NR schreef destijds dat “My Way” van Frank Sinatra “het enige toepasselijke nummer was wat te horen was op de begrafenis”. Of was dat gewoon xc3xa9xc3xa9n van de zoveel en niet xc3xa9xc3xa9n van de vijf ballads?

 9. S. December 30, 2009 at 10:25 pm #

  Wat voor werk zou Jan doen, vast geen verslaggever bij Nieuw Revu. Die zaten blijkbaar toch fout met ‘My Way’. Frank Sinatra had zeker goed gepast. Cor van Hout had hem zien optreden in Las Vegas.
  Die ‘Butterfly Kisses’ van de christelijke zanger Bob Carlisle was de plaat die ik nog zocht. Die bedoelde ik in een eerdere reactie met ‘typisch amerikaanse zanger’.
  het liedje zojuist even beluisterd via You Tube. De stem lijkt inderdaad een beetje op Michael McDonald.Eindelijk opgelost dank zij de reageerders N,Jason en Jan. Die Bob Carlisle had trouwens in 1997 een hit met dat nummer.Cor was toen juist gearresteerd voor de City Peakzaak en zal daardoor het nummer vooral in de gevangenis hebben gehoord. Ondanks dat reageerder N zinniger dingen heeft te doen, is het misschien toch nog leuk om de juiste volgorde te raden(?). Dit is mijn volgorde 1. R. Kelly 2. Bee Gees ‘To love somebody’. 3.Youp van’t Hek. 4. Bob Carlisle. 5. Bee Gees Massachusetts. Als ik nog een volgorde mocht inzenden dan zou ik 4 en 5 omruilen.

 10. Jan December 31, 2009 at 5:28 pm #

  Ik was 1 van de vele beveiligers aldaar aanwezig.Mijn taak was om Cor zijn vrouw en kinderen te beschermen tegen de media.

 11. martin kok January 2, 2010 at 7:14 pm #

  jammer dat ik niet op je uitvaart er bij kon zijn je beschermer Bassie was te langzaam, ik heb het altijd al gezegt kijk toch uit het is te laat ik mis je nog elke dag ik zit nu met mijn enkelbanje om het laaste deel van mijn staf uiten zo breng ik mijn laaste groet vaar wel wat hebben we toch gelachen he flip

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: