Zo ging de ontsnapping in Alphen

26 Dec

Update 13.00 uur:

Inmiddels is duidelijk hoe de ontsnapping in Alphen aan den Rijn is gegaan. Ik heb de naam van de gedetineerde nog niet, wordt nog aan gewerkt, het gaat in elk geval om iemand die in het huis van bewaring zat. Na het bezoekuur is een van de bezoekers met de gedetineerden meegelopen. Er moet dan een vingerscan worden gemaakt. Dat lukte natuurlijk niet, maar de apparatuur schijnt wel vaker te haperen. Er had natuurlijk meteen alarm geslagen moeten worden, maar dat gebeurde niet. Na een half uur prutsen kwam de aap uit de mouw, maar toen was de gedetineerde – die met de vertrekkende bezoekers was meegelopen – al gevlogen.
Het gaat om iemand die er nog niet zo lang zat, er was enige aanleiding hem er even uit te halen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: