Zaterdag 26-12: Bajesperikelen

26 Dec

JailphoneWat is nieuws? De Verenigde Staten worden geteisterd door de zwaarste sneeuwstormen sinds mensenheugenis, die rechtstreeks afkoersen op de plek waar drie van onze kinderen zich bevinden. Staat in Nederland op de voorpagina van teletekst, daar weten ze van niks. Hebben nog niet zo goed opgelet, op het weer en zo. Tja.

Dezer dagen word ik veel gebeld vanuit gevangenissen (jailphone!). Mensen die even de groeten doen. Hoe het met de ontsnapping in Alphen aan den Rijn is afgelopen weet ik nog niet, ik ben zelf ook niet de hele tijd bij een computer in de buurt. Wel ander opmerkelijk ‘bajesnieuws’.

Ik was vorige week bij iemand in een huis van bewaring die min of meer de dupe is geworden van een afgeluisterd gesprek in de gevangenis, in 2006. Mink Kok zat vast, Ferry de Kok zou bij hem op bezoek komen, justitie had alles in gereedheid gebracht, maar Ferry kwam steeds niet. Er waren speciale nieuwe tafels gebracht, maar helaas. Toen is men maar andere gesprekken gaan afluisteren. Of dat zomaar mag weet ik niet, ik dacht dat er in dit soort zaken ‘persoonsgebonden’ toestemming werd verleend. Wel een interessant gesprek, trouwens, zo hoor je nog eens wat.

Over Ferry gesproken: hij was al een tijdje uit beeld, blijkt dat hij een poos heeft vastgezeten. Hij woonde destijds in Neerpelt, bij de familie Mieremet. Met de activiteiten van Barry Mieremet had hij geen bemoeienis, maar de Belgische justitie wil hem daar toch wel graag voor hebben. Dat lukt niet, maar als je in Nederland maar lang genoeg iemand op de korrel neemt is er altijd wel een stok om de hond mee te slaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: