Poeder- en vloeistofcontroles op komst

26 Dec

Detroit

Update 13.15 uur:

De Telegraaf meldt dat de Nederlandse Jasper een heldenrol heeft vervuld bij het oppakken van de man die probeerde een vliegtuig op te blazen. Interessant fenomeen: mensen die zo primair reageren, meteen beseffen dat er iets ernstigs aan de hand is en geen seconde aarzelen. Beveiligers zouden hierop geselecteerd moeten worden, maar of dat altijd gebeurt? Interessant is natuurlijk: handelde de man alleen of had hij inderdaad connecties met een terroristennetwerk? Dat maakt het gevaar overigens niet groter of kleiner: de meeste aanslagen worden gepleegd door gestoorde eenlingen. Wel vervelend voor de makers van ‘het aanzien van 2009’: het zal niet meevallen dit er nog in te verwerken.

Inmiddels zijn de controles verscherpt. Wel logisch, maar totaal onzinnig. Alsof er nu iemand met verdacht poeder zou proberen nxc3xb3g een aanslag te plegen. Het valt te vrezen dat er nu behalve op vloeistoffen ook op poeder gecontroleerd gaat worden. Nieuwe apparatuur, meer mensen, extra toeslagen en vooral extra lange wachttijden en meer kosten voor de gewone reiziger.

No Responses to “Poeder- en vloeistofcontroles op komst”

 1. Jan December 26, 2009 at 2:30 pm #

  Onzinnig wil ik het totaal niet noemen.
  Ik bedoel , die extra controles.
  Het zal toch maar gebeuren dat dit een afleidingsmanouvre was. Wanneer iedereen er zo over dacht hebben we een vet probleem, dacht ik. Maar goed , laten we eens afwachten of het allemaal zo ernstig is zoals het eruit ziet. Weinig vliegtuigen worden opgeblazen , maar veel meer dit soort berichten.
  gr
  Jan

 2. SP December 26, 2009 at 3:51 pm #

  ………en dan halen ze mijn lippenstift uit de tas, waar zijn we toch mee bezig!
  Compliment voor deze Jasper

 3. mohari December 27, 2009 at 12:59 am #

  mohari denkt dat het personeel op schiphol ook kerst viert in de baas zn tijd. maar een andere vraag wat gebeurt er met je spullen waar je afstand van moet doen? {je eigen spullen in een container gooien}.ik reis altijd alleen naar schiphol, maar ik zie de mensen de container aanvullen puur omdat ze niet weten om dat je maar 2 aanstekers bij mag hebben en zeker ook geen pincet. handbagage neem ik niet meer mee

 4. Jan en Alleman December 27, 2009 at 6:38 pm #

  HJK,

  dat er ooit eens iemand met bolletjes “ko-kie-ja-nie” in z’n buik is betrapt en dat er ooit eens iemand met 10 kilo in z’n koffer is gepakt heeft niet tot gevolg gehad dat nooit meer iemend dat nog gedurfd heeft te proberen, dusss….daar sla je de plank nou echt eens een keer helemaal finaal mis.

 5. j.ciere December 29, 2009 at 10:46 am #

  we zijn er nog steeds niet achter mar het zijn de criminelen die in Nederland aan de touwtjes trekken, dat gaat aan Balkenende voorbij.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: