Vrijdag 25-12: Wie zijn deze pooierboys? & Tom Oldenbroek

25 Dec

In alle kranten staan berichtjes over de veroordelingen van pooier- annex loverboys in Amsterdam, maar ik kwam min of meer toevallig (omdat de Leeuwarder Courant wegens bezorgingsproblemen een keer gratis digitaal online staat) dit berichtje tegen:

"De 22-jarige P. M. uit Kampen is door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. Volgens de rechters heeft hij zich schuldig gemaakt aan mensenhandel van en ontucht met een minderjarig meisje. Naast de celstraf moet hij een schadevergoeding van vierduizend euro aan het meisje betalen. Zijn medeverdachte E.A.S. (27) is vrijgesproken. Hij had volgens het Openbaar Ministerie (OM) hetzelfde meisje in ieder geval xc3xa9xc3xa9n keer verkracht. Het gerechtshof vindt dat niet bewezen.

Net als de raadsmannen van de verdachten trekt ook het hof veel verklaringen van het slachtoffer in twijfel. Het meisje is niet altijd even consistent geweest in haar verklaringen. "Daardoor is het moeilijk om haar verklaringen op waarde te schattenxe2x80x99xe2x80x99, aldus de voorzitter van het gerechtshof. Het meisje had tijdens een eerdere zitting al aangegeven soms te hebben gelogen. ‘Om stoer te doen.xe2x80x99’

Het is niet met zekerheid te zeggen dat E.A.S. het meisje heeft verkracht. Mogelijk heeft een andere man, die op hem lijkt, de verkrachting op zijn geweten. Voor hoofdverdachte P.M. bleek nog voldoende ander bewijs. "In hoofdlijnen verklaart het slachtoffer wel consistent." Ook een man die tegen betaling van haar diensten gebruik maakte, verklaarde belastend over P.M."

Aldus het bericht.

Wat een merkwaardige zaak. En wanneer speelde dit zich af, en waar?

Aanvulling:

Het slachtoffer is een vijftienjarig meisje uit Kampen. Ik zou graag – onder allerlei voorwaarden – met haar in contact komen.

                                                      *

Er is altijd onduidelijkheid geweest rond het overlijden van Tom Oldenbroek (17) uit Parrega in februari 2000. Een ongeluk of betrokkenheid van anderen? Justitie doet nu eindelijk nieuw verkennend onderzoek naar de toedracht. Er worden opnieuw getuigen gehoord. Tom werd na een avondje stappen gevonden in een sloot bij Schraard. Volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie is er voor een verkennend onderzoek gekozen, omdat er ‘spontane verklaringen’ bij de politie zijn afgelegd. Over de aard van die getuigenissen mag ze niks zeggen.

Tom Oldenbroek ging op zaterdagavond 12 februari 2000 stappen. Met een paar jongens die niet tot zijn vaste vriendenkring behoorden nam hij een taxi naar discotheek Frisia in Schraard. Hij verliet de zaak om kwart over vier xe2x80x99s ochtends, een week later werd hij buiten  het dorp in een sloot gevonden. De politie concludeerde dat hij was verdronken. Na sectie werd als doodsoorzaak verdrinking, in combinatie met bier en medicijngebruik genoteerd.

No Responses to “Vrijdag 25-12: Wie zijn deze pooierboys? & Tom Oldenbroek”

 1. Derk December 25, 2009 at 9:50 am #

  Tussen april 2007 en begin 2008 Zie heier een oud bericht erover http://www.brugmedia.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1310&catid=&Itemid=3

 2. Gert December 25, 2009 at 12:00 pm #

  Op de site van De Stentor staat een artikel, gedateerd 28-01-2009 (!), over de veroordeling van Kampenaar P.M.:

  http://www.destentor.nl/regio/kampen/4417734/Jaren-celstraf-voor-Kamper-loverboys.ece?

 3. vw December 25, 2009 at 1:22 pm #

  Hoi HJ!

  Weet je al iets meer van de ontvoering van de eigenaar van GoedGoed?
  Fijne feestdagen! en bedankt voor weer een mooi weblog jaar!
  Groeten

 4. ed December 27, 2009 at 11:29 pm #

  In eerste aanleg was P.M. veroordeeld tot 40 maanden celstraf en 4000 euro schadevergoeding (27 januari 2009). Het OM had destijds 7 jaar gexc3xabist.

  Vonnis eerste aanleg, rechtbank Zwolle

  http://www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=BH3317

 5. pim December 28, 2009 at 6:40 pm #

  In de zaak Tom Oldenbroek is veel mis.
  Volgens mij is er sprake van moord. De moeder van Tom is een nogal excentrieke vrouw. Zij is niet serieus genomen door de recherche.
  Johannet van Hasz (bekend van het programma “opzoek naar het 6e zintuig”) heeft ook al eens gemeld dat Tom op een onnatuurlijke wijze is overleden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: