Vermiste Wim Kisjes herkend & iPhone-kul

22 Dec

Kisjesmuiderberg

Update 11.30 uur:

Een opmerkelijk bericht, afgelopen week. Op een foto in De Gooi- en Eemlander van een mensenmassa in de Italiaanse stad Napels meent Marianne Kisjes haar man Wim te herkennen. Wim Kisjes (mei 1971) wordt sinds juli 2006 vermist. Volgens Marianne was het laatste levensteken van haar man uit Napels gekomen. Daar werd enkele weken na zijn verdwijning geld gepind met zijn pasje.

De politie doet niet al te veel: Kisjes zou vrijwillig vertrokken zijn, op de vlucht voor financixc3xable problemen, maar daar weet zijn vrouw niks van. Hij zou een week voor zijn verdwijning zijn bedreigd en bij zijn strot gegrepen door een louche huisjesmelker die de sleutels van hun woning in Huizen wilde: hij beweerde dat hij het huis had gekocht. Toen ze thuiskwam van haar werk was de woning leeg en haar man verdwenen.

                                                           *

Iphone3gVoorheen vakblad De Journalist heet thans Villamedia. Ze doen maar. Het niveau wordt er niet beter op: in de laatste aflevering dit keer een lijstje met ‘in’ en ‘uit’ in 2010. Erbarmelijke onzinjournalistiek, meestal in elkaar gedraaid door een stagiaire, voor flutkranten en prutsblaadjes. Niet iets om je verder druk over te maken, maar wel opmerkelijk: de iPhone staat in het lijstje met ‘uit’.

Veel onnozeler kun je ‘t niet bedenken. Pas was er ook een bericht van een ‘deskundige’ die iPhone-bezitters een ‘Stockholmsyndroom’ toedichtte. Verslingerd raken aan iemand (in dit geval iets) die je gijzelt.

Ik heb in de afgelopen jaren heel wat ervaringen opgedaan met mobiele telefoons en pda’s en de iPhone heeft inderdaad tal van nadelen ten opzichte van sommige andere telefoons, maar – in elk geval voor mij – zijn de voordelen zoveel groter dat ik mij de komende jaren niet zie overstappen naar iets anders. Voor mijn gevoel hebben de andere aanbieders de slag met de iPhone definitief verloren en blijft dat allemaal gerommel in de marge.

Advertisement

No Responses to “Vermiste Wim Kisjes herkend & iPhone-kul”

 1. Sam December 22, 2009 at 5:36 pm #

  Geweldige humor heb je H.J. Nu opeens ook het Stocholmsyndroom. Zelf wilde je niets meer weten van die Amerikaanse troep. lol

  ”Over hypes gesproken: de Verenigde Staten zijn in de ban van de iPhone van Apple, die vandaag voor het eerst wordt verkocht. Men ligt in de rij. Ik ben bang dat het een flop wordt. Ik heb destijds twee iPods gekocht, ik gebruik ze nooit meer. Waardeloze Amerikaanse rommel, de batterijen waren na een paar uur al leeg en je kunt ze niet vervangen. Sindsdien koop ik nooit meer iets van Apple. Over de iPhone lees ik nu al dat er klachten zijn over de korte batterijduur en dat je die ook niet kunt vervangen.

  Geef mij dan maar zo’n blackberry (zie advertentie linksonder op deze pagina). Voor 49 euro heb je een simlockvrij toestel, met zo’n handig draaiknopje, waar je perfect mee kunt bellen, mailen, internetten en weet ik wat allemaal. Je kunt er alleen geen foto’s mee maken en het is ook geen mp3-speler. Tja.”

  Zijn je eigen woorden H.J.
  Niet echt een man van het woord zou je zomaar kunnen denken lol.

  Beste Sam,

  Dat klopt helemaal. Die ipods vond ik ook niks en ik heb heel lang tegen de iphone aan zitten hikken en ben pas ingestapt bij de 3g. Als je zo’n aversie tegen een merk hebt en het blijkt toch zo goed, dan moet het wel goed zijn. Toch? De batterij is ook geen probleem meer: in de auto gebruik ik hem voor navigatie, laadt-ie vanzelf op.

  Hendrik Jan

 2. Philip December 22, 2009 at 9:33 pm #

  Hahaha! Heel goed HJ, helemaal niet erg om ergens op terug te komen en je ongelijk te bekennen (of andersom). Maar de Iphone is wel degelijk helemaal uit, omdat iedere halve zool er tegenwoordig mee rondloopt (niet persoonlijk bedoeld, dan had ik wel boerenlul geschreven ;-)).

  Beste Philip,

  Ik vind het niet erg om iets te gebruiken dat anderen ook hebben, als het maar werkt.

  Hendrik Jan

 3. Sam December 22, 2009 at 9:53 pm #

  H.J ik hou oprecht van jou. Je erkent je eigen Stockholmsyndroom niet, geweldig om de praktijk te ervaren met nota bene een misdaad journalist. lol

  Beste Sam,

  Ik (h)erken het juist wel, maar als jij een alternatief hebt voor de iPhone (vooral voor gebruik met internet) hoor ik het graag, ik heb ‘m nog niet ontdekt.

  Hendrik Jan

 4. Philip December 22, 2009 at 10:10 pm #

  Maar daar ging het ook niet om. Ik gebruik zelf bij voorkeur geen dingen die ‘in’ zijn. Het ging erom of de Iphone uit is en het antwoord daarop is ontegenzeggelijk ja. Iets met trends, snap ik ook niet altijd, kom oorspronkelijk uit dezelfde regio als jij dus ik vind het al gauw goed.

 5. Bert December 25, 2009 at 11:50 am #

  De Iphone is mijn allerbeste gadget ooit!

  HJ is correct!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: