Dinsdag 22-12: Makadoero & twee stille dubbele moorden

22 Dec

MakadoerowebLater vandaag nog wat actualiteiten, eerst dit. Terugbladerend door misdadig 2009 vallen me een paar dingen op. Zo is op maandag 8 juni muzikant Ron Makadoero (57) uit Rijswijk vermoord door een liefdesrivaal: zijn eigen baas Heiko D. (51) uit Maarssen. Beiden werkten bij de Immigratie en Naturalisatiedienst in Rijswijk en waren verliefd op dezelfde collega, een jong meisje.

Toen zij koos voor Makadoero sloegen bij Heiko de stoppen door. Hij wachtte Ron op voor de deur van het IND-kantoor en schoot hem van dichtbij met xc3xa9xc3xa9n schot in het hoofd. Heiko was onder invloed van het medicijn Seroxat. Depressief van verliefdheid en dan een moord plegen, daar zijn de onderzoekers nog wel even mee bezig.

De publiciteit rond de dubbele moord op het echtpaar Vis uit Vollenhove steekt nogal af bij twee andere moordzaken op echtparen. In de nacht van maandag op dinsdag 14 april komen in de Leeuwarder Jan Lievensstraat Ritske Ronner (71) en zijn echtgenote Ria Bolk (66) om het leven. Een voorbijgangster die haar hond uitliet, zag rond half negen iets verdachts aan de achterkant van het huis en waarschuwde de politie. Buurtbewoners hadden xe2x80x99s nachts geschreeuw en vier schoten gehoord. Verder bleef het stil, ook in de media.

Begin oktober zijn in een woning aan De Harz in Doetinchem worden de stoffelijke overschotten van het echtpaar Riny (51) en Ingrid (49) Janssen gevonden. Vermoedelijk zijn ze al in het weekend daarvoor vermoord. Ook hun hondje werd omgebracht. De twee zouden met messteken zijn omgebracht. Het motief ligt vermoedelijk in de familiesfeer. Ook niks meer te vinden over het hoe en waarom.

No Responses to “Dinsdag 22-12: Makadoero & twee stille dubbele moorden”

 1. Gert December 22, 2009 at 9:46 am #

  Volgens de Leeuwarder Courant was in de Jan Lievensstraat sprake van een familiedrama. Zie:

  http://www.leeuwardercourant.nl/nieuws/regio/article4602484.ece

 2. Henk December 22, 2009 at 2:34 pm #

  En de moord in Doetinchem ook een familiedrama: http://www.gelderlander.nl/voorpagina/achterhoek/5864465/Justitie-dood-echtpaar-Harz-is-familiedrama.ece

 3. Philip December 22, 2009 at 9:52 pm #

  Je wee dat seroxat ook in het spel was/is bij de bijlmoord in Badhoevedorp? Moeder doodt man en dochter met een bij en wijt het aan seroxat. Motief zou te maken hebben met de dood van een zoon paar jaar eerder, bij de dorpspomp wordt heel wat anders beweerd.

 4. Blog Boy December 23, 2009 at 10:02 am #

  In Leeuwarden was de zaak zo klaar als een klontje en dat kun je nou niet bepaald zeggen van het echtpaar Vis uit Vollenhove.

  Dus hoe erg ik het ook vind voor alle dode mensjes, maar de familie Vis (nabestaanden) verdiend alle mogelijke moeite om die laffe moord opgelost te zien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: