Versluis vierde vermoorde Nederlander op Isla Margarita

16 Dec

Isladec2009krantUpdate 14.15 uur:

Het heeft even geduurd, maar nu is het eindelijk ook tot de andere media doorgedrongen dat er op Isla Margarita weer een Nederlander is vermoord. Markus Petrus Versluis. Hij woonde er al 14 jaar en ondanks de sterk toenemende criminaliteit wilde hij er niet weg. Zijn broer mailde me eerder deze week wat er was gebeurd, maar ik kan hem op dit moment niet bereiken, wellicht zit hij op Isla Margarita om de zaak te regelen. Het is een roofoverval zoals die er de laatste jaren schering en inslag zijn. Versluis is sinds 2006 de vierde Nederlander die daar is vermoord. Ik moet zeggen dat ik mij zelf ook nog nooit zo onveilig heb gevoeld in het Caribisch gebied als daar, het had maar een haartje gescheeld of ik was daar zelf ook beroofd.

Aanvulling 15.00 uur:

JuangriegozonIk heb inmiddels Arthur Videler even gesproken, hij kende het slachtoffer niet. Een andere Nederlander die daar goed is ingevoerd is Arie (‘Ik Vertrek’). Hij is gisteren teruggekeerd uit Isla, voor een paar weken. Juan Griego, de plek waar de moord is gebeurd, is de tweede stad van het eiland. Het staat bekend om de mooie zonsondergangen ("Vijfde van de wereld"). Ik heb daar de zon niet zien ondergaan, maar was wel blij dat hij elders opkwam. Hij heeft een vermoeden van de identiteit, maar gaat nog even wat mensen bellen. ‘t Is er nu nog vroeg (vijfenhalf uur tijdsverschil), wellicht horen we in de loop van de dag meer.

No Responses to “Versluis vierde vermoorde Nederlander op Isla Margarita”

 1. Robbie December 16, 2009 at 3:10 pm #

  Beste HJ, het is volgens mij ca. 5 uur tijdsverschil…

  Nog even over de moordparty bij discotheek Senor Frogs…van alle uitgaansgelegenheden op Isla Margarita is dit wel de laatste waar van ik dacht dat daar een slachtparty zou plaatsvinden…Het is best een nette tent, volgsn mij kan je er zelfs eten..Toen ik er was kwamen er ook veel Venezolaanse gezinnen naar toe…Als je zelfs bij Senor Frogs niet meer veilig bent…

  Beste Robbie,

  Tijdsverschil is vijfenhalf uur, heb ‘t aangepast.

  Hendrik Jan

 2. Leon December 16, 2009 at 7:08 pm #

  Elk tijdsverschil anders dan in gehele uren lijkt me onzin. In de zomer 6 uur en ‘s winters 5 uur betekent gemiddeld vijfenhalf uur verschil.
  Het is echter onmogelijk dat ik hier in Amsterdam om 17.30 uur een biertje bestel en dat iemand daar precies tegelijk om 14.00 uur uit zijn sixc3xabsta ontwaakt.

  Beste Leon,

  Toen ik op Isla Margarita was, was er ook een tijdverschil met een half uur, de president van Venezuela had dat besloten in verband met school- of werktijden, dat weet ik niet meer. En het klopt ook met de wereldklok op mijn iphone.

  Hendrik Jan

 3. Leon December 16, 2009 at 10:55 pm #

  Je hebt gelijk HJK — Ik rekende even buiten de megalomane Hugo Chxc3¡vez, die kennelijk geen mogelijkheid onbenut laat om de VS (Bush destijds) waar mogelijk te irriteren:

  “De officixc3xable reden om voor Venezuela een eigen tijdzone te crexc3xabren is dat de regering van Hugo Chxc3¡vez meent dat meer mensen eerder opstaan als het vroeger licht is. Daardoor zouden mensen beter presteren en zouden kinderen het op school beter gaan doen. Tevens zou het kiezen van een tijdzone aan de hand van een meridiaan die door het midden van het land loopt recht doen aan de geografische positie van het land. Volgens critici wil Chxc3¡vez, bekend om zijn anti-Amerikaanse retoriek, zijn land niet in dezelfde tijdzone als een deel van de Verenigde Staten laten liggen. Chxc3¡vez’ regering zorgde er met dit besluit voor dat de tijd in Venezuela afwijkt ten opzichte van die van alle buurlanden, die UTC-4 (Aruba, de aangrenzende delen van Brazilixc3xab, Guyana, de Nederlandse Antillen, Trinidad en Tobago) of UTC-5 (Colombia) voeren.”

  waarvan akte: Mea culpa

 4. ed December 17, 2009 at 12:43 pm #

  Voor de betweters die hun verzuim om zich van de feiten op de hoogte te stellen en het dan maar op megalomaniteit van een ander schuiven: Halve uren tijdsverschil komen op veel plaatsen voor: Ik noem maar even:
  Adelaide, Darwin (Australixc3xab)
  Kabul (Pakistan)
  Kolkata, Mumbai, New Dehli (India)
  St Johns (Canada)
  Teheran
  Rangoon (Birma)

  Ook allemaal megalomane regeringen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: