Woensdag 16-12: Moord Isla Margarita, Matthijs onder hypnose & Tano

15 Dec

Isladec2009krant"Mijn broer is vrijdag 11 december 2009 overvallen en vermoord in zijn woning op Isla Margarita na hier 14 jaar te hebben gewoond. Hij noemde het daar "zijn paradijs" en wilde ondanks toename van brute overvallen op buitenlanders niet weg."

Meldde Bernie eergister. Ik kon er niets over vinden, heb Arthur Videler nog een mailtje gestuurd, maar die reageerde nog niet. Gisteravond kwam er dit mailtje binnen:

"Een 54-jarige Nederlandse man is door de Venezolaanse politie doorzeefd met kogels aangetroffen in zijn woning op het vakantie-eiland Isla Margarita. De politie gaat uit van een roofmoord, meldt de Venezolaanse nieuwssite entornointeligente.com dinsdag.

De Nederlandse zakenman werd voor zijn computer in de woning in de stad Juan Griego gevonden. De politie denkt dat de man beroofd is omdat er geld van de Nederlander was verdwenen. De politie heeft nog niemand aangehouden."

Na registratie op die website kwam het bericht tevoorschijn. De naam van het slachtoffer staat er wat verhaspeld in. Sedert februari 2006 is het de vierde Nederlander die op Isla Margarita is vermoord: Johan Woudstra, Wendy en Joyce Videler gingen hem voor. Het is daar voor buitenlanders die er wonen levensgevaarlijk. Toeristen hebben er minder te vrezen, zo lang ze in hun resort blijven, maar veel toeristen zijn er al niet meer.

                                                        *

SanderduijfDie Sander Duijf kwam op mij niet al te authentiek over, voor de rest was het behoorlijk overtuigend: de hypnoseshow in De Wereld Draait Door, vanaf zondag met Jan Smit bij de Tros. Het was pas echt leuk geweest als hypnotiseur Jos Claus erin geslaagd was Matthijs van Nieuwkerk live onder hypnose te brengen, maar die uitdaging ging hij – wijselijk – niet aan.

Dat je met hypnose merkwaardige dingen kunt doen is wel bekend, ik vind het alleen walgelijk om daar een spelletje van te maken. Het doet me denken aan Rasta Rostelli – en dan direct aan An en Eefje die na zijn show door Marc Dutroux werden ontvoerd. Misschien nog half onder hypnose?

JosclausZelf ben ik – volgens Jos Claus – schizofreen, lijd ik aan Alzheimer of ik heb een andere ernstige psychische afwijking. Of de hypnotiseur was niet goed genoeg. Jaren geleden was er bij Panorama een ‘hypnoseproject’ (ik meende zelfs Claus te herkennen, maar dat kan aan mijn Alzheimer liggen). Kandidaten konden zich laten hypnotiseren en zo terug naar een vorig leven.

Dat leek mij interessant. In die tijd was dat erg in de mode, vooral Bekende Nederlanders bleken erg boeiende en ook Bekende Voorouders te hebben. Op z’n minst van adel, of anders iets groots. Het zit kennelijk in de genen.

Ik wilde dat ook wel weten, maar hoe die hypnotiseur ook zijn best deed en hoe goed ik probeerde mee te werken, ik bleef dat plafond en dat kamertje zien. Het zal allemaal wel mogen, maar volgens mij zit hier hele linke kanten aan.

TanojansenIn Zutphen is vandaag het proces tegen de jongens en het meisje die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Tano Janssen uit Apeldoorn die werd opgesloten in een container. "Om hem een lesje te leren."

Dat de direct betrokkenen straf hebben verdiend, is buiten kijf, maar dat het zo zou aflopen had niemand kunnen bedenken. Waarschijnlijk in paniek heeft Tano brand gesticht, wellicht om de aandacht te trekken, en is hij daarbij gestikt.

Dat de betrokkenen toen ze het drama ontdekten hun mond hebben gehouden is hen ook zwaar aan te rekenen, maar toch zit er weer iets onsmakelijks aan hoe justitie dit inzet.

Zo wordt ook een meisje dat er helemaal niet bij was vervolgd. Omdat ze het later te horen kreeg en niet meteen alarm durfde slaan. Dus, stelt justitie: misschien leefde Tano toen nog wel en is het ‘dood door schuld.’

Met wie moet je nou het meest medelijden hebben: met dat meisje of met die figuren bij justitie die met zulke perverse kronkels rondlopen. Daar zou een hypnotiseur goed werk kunnen doen (of juist niet…)

No Responses to “Woensdag 16-12: Moord Isla Margarita, Matthijs onder hypnose & Tano”

 1. Ron December 16, 2009 at 7:49 am #

  HJ in ontbijt tv: er komt nu een register van getuige deskundige!
  De vele fouten die deze goed betaalde personen maken in onderzoeken, en wat men nu schijnbaar in gaat zien.
  Nooit heeft justitie deze personen te kijk gezet, maar wel paragnosten.
  Zou dit register de onkundige laten verdwijnen?

 2. chris December 16, 2009 at 1:10 pm #

  Ik kan me vergissen, maar ik dacht gelezen te hebben dat het meisje alleen het ‘nalaten van het inroepen van medische hulp’ kan worden verweten. Bepaald geen dood door schuld, dus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: