Maandag 14-12: Natascha's 686 dagen

14 Dec

Natascha5bwebxe2x80x9cU mag straks die grote deur uit.xe2x80x9d Op vrijdagmiddag 7 oktober 2005 wordt er bij het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep vervroegde uitspraak gedaan. Dat is meestal een goed teken: vrijspraak. Natascha Duim* kan het haast nog niet geloven, maar na 686 dagen onschuldig te hebben vastgezeten lijkt het erop dat het recht heeft gezegevierd en dat ze over een paar uur haar kinderen zal kunnen zien en eindelijk weer vrij buiten kan lopen.

Dan zegt de openbare aanklager: xe2x80x9cMevrouw moet eerst nog even iets aftekenen.xe2x80x9d

Natascha begrijpt niet wat hij bedoelt, wel is duidelijk dat ze niet meteen weg mag. xe2x80x9cIk werd in een kantoortje opgesloten, even later kwam er iemand die zei dat ik toch de parketbus in moest, ik moest eerst terug naar Nieuwersluis. Ik werd boos, ik begreep niet waarom en ze wilden het niet vertellen, het enige dat ze zeiden was: xe2x80x98Je hoort het straks wel.xe2x80x99 Hoe vaak ik dat in de afgelopen jaren niet had gehoordxe2x80xa6 Altijd: straks. Altijd: wachten.

In het parketbusje vertelde ik de chauffeur wat er was gebeurd, dat ik was vrijgesproken maar dat ik nog niet weg mocht. Hij zei: xe2x80x98O, maar dan weet ik het wel!xe2x80x99 Hij is met een noodgang, soms over de vluchtstrook, naar Nieuwersluis gescheurd. Het was vrijdagmiddag, als het niet voor vijf uur was geregeld zou ik het hele weekend nog binnen moeten zitten, de administratie zou pas op maandagmorgen weer open gaan.

Het bleek dat er nog een verkeersboete van openstond van een paar jaar geleden. 320 euro, of zes dagen hechtenis. Ik had net 686 dagen onschuldig gezeten, maar daar kon dat natuurlijk niet mee worden verrekend. Ik werd opnieuw aangehouden, bij aankomst in Nieuwersluis moest ik ook weer worden gevisiteerd, xe2x80x98dat zijn de regelsxe2x80x99, vrijspraak of niet. Mijn vriend Gerard was intussen onderweg om de boete te betalen, dat moest voor kwart voor vijf. Dat lukte net, op de minuut af.

Het was tien voor vijf toen in Nieuwersluis doorkwam dat het geregeld was, maar toen moest ik al mijn spullen nog uit mijn cel halen. Al die gangen door, echt vlot gaat dat niet. Gelukkig hadden de meiden van mijn afdeling alles voor mij verzameld en in een vuilniszak gedaan. Ik ben door de gangen gerend met die zware zak. Niemand hielp en voor ik naar buiten kon moest alles ook nog weer onderzocht worden. Om xc3xa9xc3xa9n minuut voor vijf rende ik naar buiten, naar de poort.

Toen ging de vuilniszak stuk, de spullen lagen helemaal verspreid. Als de poort dichtging, zou ik het hele weekend nog binnen moeten blijven. Gelukkig was er xc3xa9xc3xa9n bewaker die wilde helpen, hij riep: xe2x80x98Rennen! Ik neem die spullen wel mee!xe2x80x99 Precies op tijd kon ik door de poort, hij kwam even later met de spullen. Het was voor mij de zoveelste mensonterende ervaring van de afgelopen jaren. Er is zoveel tegen me gelogen, er is mij zoveel onrecht aangedaan, dat maakt je boos en verdrietig, maar je staat machteloos. Je kunt huilen, maar dat helpt allemaal niet.xe2x80x9d

Spijkersafrican

Als het zo uitkomt besteed ik aandacht aan een hoofdstuk uit mijn nieuwe boek ‘Vrouwen in het kwaad’. Vandaag hoofdstuk 3, over Natascha Duim uit Vollenhove. Ze is na het uitkomen van het boek ook meegeweest naar ‘Spijkers met koppen’, het VARA-programma op Radio 2, zaterdagmiddag tussen 12 en 2 uur, met Felix Meurders en Dolf Jansen.

Natascha was veroordeeld omdat ze werd verdacht van betrokkenheid bij de (mislukte) moordaanslag op haar man Gerrit. Zij zat 686 dagen onschuldig vast, met de echte daders (Johan en zijn vriendin Gerlinde) ging justitie een stuk soepeler om. Johan had uit wraak – omdat Natascha geen relatie met hem wilde – valse verklaringen afgelegd over Natascha, waardoor zij werd opgepakt. Diezelfde Johan stond bekend als vluchtgevaarlijk, was opdrachtgever voor de moordaanslag, maar kreeg samen met Gerlinde verlof om hun woning leeg te halen, ze konden niemand anders vinden die dat wilde doen. Ze namen meteen de benen en justitie deed geen enkele poging hen te achterhalen.

Ze werden bij verstek veroordeeld, en gingen bij verstek in hoger beroep, dat kan allemaal. Terwijl Natascha, moeder van drie jonge kinderen, ondanks al haar smeekbedes en verzoeken, nooit xc3xa9xc3xa9n dag verlof kreeg, bijvoorbeeld voor een verjaardag. Daar gaat het in dit hoofdstuk vooral om: de machteloosheid van het individu. Weten dat je onschuldig bent, toch opgesloten. Gelukkig was er voor haar gerechtigheid in hoger beroep. 

Natascha1webNatascha zat als niet-afgestrafte in huizen van bewaring. Daar kom je van alles tegen, ook tbs-klanten die wachten op plaatsing in een kliniek. Verder veelplegers en junks. "Of juist heel extreem: vrouwen die moorden hadden gepleegd. Er zat niet veel tussenin, zoals bij mannen, met xe2x80x98gewonexe2x80x99 geweldsmisdrijven. Vrouwen zijn als het op agressie aankomt minder impulsief dan mannen, ze doen het meer met voorbedachte rade, dus als ze een delict begaan is het ernstiger. Een van de weinigen van wie iedereen vond dat ze onschuldig vastzat, was Lucia de B. met wie ik vrij regelmatig te maken heb gehad: eerst in Breda, later in Nieuwersluis, waar ze die hersenbloeding  kreeg.xe2x80x9d

Op Wanda Rikkers, de moeder van xe2x80x98het meisje van Nuldexe2x80x99, had Natascha het minder begrepen. xe2x80x9cToen ze voor het eerst binnenkwam wilde ik niet met haar aan xc3xa9xc3xa9n tafel. Ik ben xe2x80x98De glimlach van een kindxe2x80x99 gaan zingen, de anderen deden mee, dat werd haar te veel.xe2x80x9d

Een van de meest bizarre moorden uit de Nederlandse misdaadgeschiedenis is die op de 62-jarige xe2x80x98Tonxe2x80x99 uit IJmuiden, door het lesbische stel Janna(49) en Sophie (42). In november 2000 werd zijn lijk in het schuurtje van een woning aan de Eikenstraat gevonden. Het inspireerde Renate Dorrestein voor haar boek xe2x80x98Het Hemelse Gerechtxe2x80x99. De dames terroriseerden de buurt al sinds ze daar in 1987 waren komen wonen. Ze hadden luidruchtig ruzie met elkaar en met de meeste buren. Na een zoveelste conflict – waarbij iemand met een mes had gezwaaid – zaten ze op het politiebureau om te kalmeren toen Sophie opbiechtte dat hun vroegere huisgenoot Ton onder de tegelvloer in de schuur begraven lag, sinds februari 1999.

Ton, voormalige soldaat van het Leger des Heils, was in 1995 met een huurschuld zijn huis uitgezet en had samen met zijn 23-jarige zoon onderdak gevonden bij de vriendinnen. Vermoedelijk kenden ze elkaar uit het drugscircuit. Toen de zoon in 1998 zijn uitkering kwijtraakte, werd hij de deur uitgezet. Huisgenoot Ton werd als slaaf gebruikt. Als hij alleen thuis was, zat hij opgesloten, hij ging nooit alleen de deur uit. Soms hoorden buren hem gillen, als hij werd mishandeld, maar zolang hij zelf geen aangifte deed, deed de politie niets. In de periode vxc3xb3xc3xb3r
zijn dood was Ton broodmager geworden, de oorzaak is niet bekend.

Natascha2webNatascha: xe2x80x9cMet xc3xa9xc3xa9n van die twee potten heb ik in Zwolle gezeten, met de ander in Nieuwersluis. Een van de twee was slachtoffer geweest van die psychiater uit Zetten, die in de inrichting meisjes had misbruikt. Ze zaten allebei te wachten op plaatsing in een tbs-kliniek. Ze waren zo gek als een deur. Zo zaten ze in geuren en kleuren te vertellen dat ze hun huisgenoot hadden gemarteld en vermoord. Ze hadden onderling ruzie gekregen en toen had de xc3xa9xc3xa9n tegen hem gezegd: xe2x80x98Je mag mijn vriendin wel misbruiken.xe2x80x99 Dat had-ie gedaan, maar later hebben die meiden daar ruzie over gekregen en toen hebben ze hem doodgeslagen. Na twee jaar hadden ze hem opgegraven om te kijken of hij wel echt dood was.xe2x80x9d

Tot zover een paar fragmenten uit dit hoofdstuk.

Misschien zijn er ‘ervaringsdeskundigen’ die zeggen: hallo, je weet toch zelf wel of er nog boetes openstaan? Heb ik later met Natascha nog wel even over gehad. Ze had haar advocate gevraagd het te controleren, die had navraag gedaan en te horen gekregen dat alles in orde was. Foutje van justitie, de papieren bevonden zich op een andere afdeling.

No Responses to “Maandag 14-12: Natascha's 686 dagen”

 1. Pol December 14, 2009 at 9:33 am #

  Wat voor schadevergoeding krijg je als je 686 dagen onschuldig vast zit? Dat zou, redelijkerwijs, toch een enorme smak geld moeten zijn. Je leven is verwoest. Echt een van de ergste dingen om mee te maken, lijkt me. Slachtoffer worden van een systeem en volkomen machteloos staan. Heel erg Kafka.

 2. Sam December 14, 2009 at 9:59 am #

  Jammer dat ze dan maar zo kort heeft vastgezeten. Als ze nog een keer 686 dagen had gepakt dan was die bekeuring (bijna) verjaard geweest. Dan had ze nog meer mazzel gehad van haar onschuldige detentie.
  Nu krijgt ze ongeveer xe2x82xac 90.000 uit de pot en dat had zomaar xe2x82xac 180.000 zonder die bekeuring zijn.
  Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Misschien dat je de dingen eens van een positieve kant kan belichten. Zij denkt dat mevrouw de Berk onschuldig is ( net als vele anderen). Een vriend van mij die gelijktijdig met de Berk in het pbc ter observatie zat wist zeker dat zij wel schuldig was.
  Mevrouw heeft in ieder geval straks geld om een tuinman te huren, dat is zo te zien hard nodig.

  Beste Sam,

  De schadevergoeding was netto 79.000 euro. Daar ging een fors deel vanaf voor de advocaat, ze heeft wat ex-medegedetineerden wat geleend (en niet teruggekregen) en als je niet voor een huurwoning in aanmerking komt moet je zelf iets regelen. Dan bej je er snel doorheen.

  Hendrik Jan

 3. Jacqueline December 14, 2009 at 10:18 am #

  686 van een leven naar de klote en omdat zij niet afgestraft was 686 gebukt gegaan onder een HvB regiem.

  686 dagen hebben kinderen het zonder hun moeder mogen stellen.

  En dat allemaal voor een of andere idioot die werd afgewezen. Verlof kreeg omdat hij zogenaamd alles had opgebiecht en vervolgens het hazenpad koos.

  Ik wens Natascha heel veel sterkte!

  De schade die is aangericht is met geen geld op de wereld goed te maken.

  En waar bleef de man die onderzoekt, aanklaagt en verdedigt?

 4. Jacqueline December 14, 2009 at 11:00 am #

  @HJK

  Niet voor een huurwoning in aanmerking komen is geen utopia voor ex-gedetineerden of langdurig opgesloten verdachten.

  Noch een uitkering of een schadevergoeding staat de volgende dag op je rekening.

  Als men mazzel heeft dan staat men met reiskostenvergoeding voor de poort en mag men het allemaal zelf uitzoeken.

  De stelling die Sam inneemt is te triest voor woorden.

 5. ed December 14, 2009 at 12:17 pm #

  Het is te dol dat justitie ten onrechte gezeten dagen niet verrekend met bijvoorbeeld dagen die men eventueel nog voor een boete moet zitten. De ten onrechte gezeten dagen moeten nl uit belastinggeld worden vergoed. Het is beter die terug te geven uit nog te zitten dagen.

  Heb zelf meegemaakt dat iemand na 6 maanden zitten werd vrijgesproken, maar…… hij had klaarblijkelijk nog 2 dagen openstaan van een oude straf. Wordt dan uit het HvB op transport gezet naar een jeugdgevangenis, waar hij nog 2 nachtjes moet blijven. Volkomen geschift bij justitie, wat een geld dat wel niet kost.

 6. ed December 14, 2009 at 12:19 pm #

  @Jacquelien: die man is druk bezig om Joran weer eens een veeg uit de pan te geven, met als nut…… wie zal het zeggen, alsof Joran nu plotseling veroordeeld gaat worden op basis ven vertoonde verhoortapes.

 7. Alex December 14, 2009 at 2:43 pm #

  HJK,

  Op de eerste plaats een groot compliment voor je blog artikelen en boeken. Ik ben best een beetje jaloers op jou goede schrijfstijl en je prachtige blog. De menselijke maat is zoek. Ik kan al een hele tijd geen achting opbrengen over de manieren van Justitie. Het optreden van officieren van Justitie gaan soms door merg en been. Ook dit heb je weer prachtige beschreven. Nee geen stroopslikker,.. jou blog is de beste, goede journalistiek.

 8. Sam December 14, 2009 at 3:34 pm #

  @Jacqueline.

  Ik heb geen idee wat er triest aan is. Ik kan bijna het exacte schade bedrag noemen, dit is geheel uit eigen ervaring. Ik had er dan 130 dagen meer van geprofiteerd. In hoger beroep bleef van de zes jaar die was uitgesproken helemaal niets over.
  Ik was wel erg blij met die 90 duizend en had met een grijns op mijn gezicht graag door gespaard tot een half miljoen.

  We leven voor het geld, en dat kan je nooit in zo een korte tijd verdienen als je iedere maand moet sparen van een salaris van 3000 netto.
  286 dagen is helemaal niets, je leeft het duizendvoudige als je mazzel hebt.
  Waarom je leven na de kloten is als je tijdelijk op vakantie bent geweest is mij een heel groot raadsel. Ik heb helemaal geen kloten leven, sterker nog ik ben dol gelukkig en heb net uitgerekend dat ik 3612 dagen van de straat ben geweest in de afgelopen 20 jaar.
  Het is juist zeer positief om te netwerken en nieuwe zakenrelaties te ontmoeten.

  Beetje triest om te zeggen dat je leven helemaal stuk is na 286 dagen. Mensen met kanker die strijden veel langer dan 286 dagen en leven ook lekker hun leven na genezing.

  Je kan wel bij de pakken gaan neer zitten als je een klein obstakel in je levensweg tegen komt, maar er zijn echt ergere dingen in het leven dan 286 dagen van de straat zijn.

 9. Siem December 14, 2009 at 9:00 pm #

  @Sam 15.34

  Quote: Beetje triest om te zeggen dat je leven helemaal stuk is na 286 dagen. Mensen met kanker die strijden veel langer dan 286 dagen en leven ook lekker hun leven na genezing.

  – Dat jij detentiedagen als gelukkige rustmomenten ziet waarbinnen je zakenrelaties weet op te bouwen, wil nog niet zeggen dat een onterecht ingesloten moeder net zo ‘n kromme denkwereld als jij hoeft te hebben.

  En een kankerstrijd daarmee vergelijken: je bent ronduit niet goed bij je hoofd.

 10. Sam December 14, 2009 at 10:36 pm #

  @Siem.Dat ik niet goed bij mijn hoofd ben dat is al langer bekend. Je hebt gelijk dat het ontzettend fout van mij is om een soms dodelijke ziekte als vergelijk te gebruiken.
  Ik had het veel simpeler kunnen formuleren. Een mens staat namelijk langer dan 686 dagen in de file. Volgens sommige statistieken, anderen weerspreken dat.
  Dat is minder erg dan 686 ziek zijn en dan genezen.

  Ik bedoel alleen maar te zeggen dat er beslist ergere dingen zijn in het leven dan 686 dagen verplicht rustig aan te doen en je opnieuw moeten orixc3xabnteren om nieuwe kansen.
  Dat argument van een huismoeder vindt ik bullshit, ik ben beroeps huisvader en leid natuurlijk het zelfde leven als een huismoeder. We willen allemaal een beetje normaal kunnen leven toch. Zolang rechts nog niet aan de macht is, gaan we gebukt onder de linkse terreur die de vrije man als paria beschouwd.

 11. mohari December 14, 2009 at 11:44 pm #

  vrijspraakschade vergoeding is gebasseert op daggeld, onkosten(lees advocaat kosten etc)……….slordig hjk.

  Beste Mohari,

  Niet erg duidelijk, maar ik heb ‘t Natascha, die weet zelf toch wel wat ze heeft gekregen en wat ze moest betalen?

  Hendrik Jan

 12. natascha December 15, 2009 at 8:48 am #

  Ik ben dus de Natascha waar het over gaat en wil ten eerste de mensen bedanken die wel begrijpen hoe ingrijpend die 686 dagen zijn geweest voor mij en mijn kinderen.
  Daarnaast wil ik me graag richten tot Sam, of je idd ziek bent kan ik niet over oordelen wel kan ik je vertellen dat het je ontbreekt aan gezond verstand!!
  Als je dan al zo nodig onzinnig wilt reageren op een artikel raad ik je aan het eerst ook goed te lezen, want klein detail…het waren geen 286 dagen maar 686 dagen!! Daarnaast bijzonder interessant om te lezen dat jij als huisvader denkt dat je zo’n periode van rust – zoals je dat noemt – zou gebruiken voor zaken???!!
  Hoe bizar… Ik ben gewoon een moeder die slachtoffer was van een fout in het rechtssysteem en tunnelvisies, ik had voor die tijd mijn leven prima op de rit, ik heb niet gevraagd om een xc2xb4rustperiodexc2xb4, zeker niet omdat die periode niks anders als verdriet betekende en het missen van mijn kinderen en het machteloos voelen!!
  De impact die de hele situatie op mijn kinderen heeft gehad is met geen pen te beschrijven, en als jij Sam je dat niet kunt bedenken dan mis je toch een belangrijk verantwoordelijkheids en liefdesgevoel naar je kinderen toe!!
  Wat betreft mijn schadevergoeding, die stelde idd niks voor, is puur gebaseerd op misgelopen inkomsten, en omdat ik in opleiding was ( doktersassistente) was mijn inkomen niet zo heel hoog, wel heeft de situatie dusdanig veel invloed op ons leven gehad dat de opleiding hervatten nagenoeg onmogelijk is geworden. Ja, ik ben dus veel meer misgelopen dan datgeen ik vergoed heb gekregen, daarbij moet ik zelf opdraaien voor de kosten van psychische hulp voor mijn kinderen en dat gaat nog altijd vxc3xb3xc3xb3r het opknappen van mijn tuin.
  Advies: als jij nu eerst je eigen tuin schoonveegt kun je daarna misschien nog eens van betekenis voor een ander zijn!

  HJK, bedankt voor je goede reacties!! je bent een geweldige schrijver maar zeer zeker ook een fantastische persoonlijkheid en ik ben blij dat jij degene bent die mijn verhaal aan het licht heeft gebracht!
  groetjes Natascha

 13. Sam December 15, 2009 at 1:50 pm #

  Natascha ik ben gewoon niet in het bezit van een gezond verstand dat ik gewoon zo. Als ik jou heb beledigd of pijn heb gedaan dan wil ik daar graag mijn oprechte excuus voor aanbieden.

  Ik heb mijn eigen mening en manier van denken, dat is alles. Er zijn geen enkele intenties om jou tegen je schenen te schoppen. Ik kan me alleen ergere dingen voorstellen dan 686 dagen vastzitten.
  In mijn beleving zit iedereen onschuldig, dat heeft te maken met die akelige joods/christelijke cultuur.
  Ik ben van mening dat uitsluitend kindermisbruikers terecht vast zitten.
  Psychologische hulp zit gewoon in het AWBZ en wordt volledig vergoed.
  Ik wens je daarom maar sterkte met de tijd die jij als erg zwaar ervaart, en hoop dat je het geluk snel weer vind.

  onnozele groet,

  simpele Sam

 14. Pieter December 15, 2009 at 8:06 pm #

  Ik heb je reacties gelezen, Sam. Het is je goed recht om haar niet te geloven en dan getuigt het alleen van ondoordachtheid en slechte smaak om met je van-horen-zeggen info zo te reageren zoals jij dat heb gedaan.

  Maar als dat niet eens het geval is en je serieus alleen een “andere manier van denken” hebt, dus dat je het bijvoorbeeld volstrekt normaal vindt om een gevangenschap van 686 dagen van een onschuldige te vergelijken met een strijd tegen een dodelijke ziekte (ik laat andere opmerkingen maar achterwege), dan heb je hoogstwaarschijnlijk een flinke kronkel in je hoofd. Als mijn hond er zo’n eentje had gehad, zou ik hem jammer genoeg een spuitje moeten laten geven. Te gek, te gevaarlijk, ook voor zichzelf.

  Ik probeer het positief voor je in te zien en denk maar gewoon dat je het “lekker” vindt om geheel anoniem in dat geheime bunkertje waar je woont iemand te krenken. Het internet zit er immers vol mee. Maar doe je zelf toch een plezier en ga eens naar een hulpverlener toe.

 15. Mook December 15, 2009 at 10:26 pm #

  Ik loop toch al een aantal jaartjes mee op dit weblog, maar dit is echt te krankzinnig! Zo zou ik bijvoorbeeld nu in kunnen gaan op de hersenspinsels (indien hersenen aanwezig) van Sam, maar ik verlaag me niet tot een dergelijk iq-loos niveau.

  Natascha, ik ken je verhaal van a tot z, vanuit media en uit het boek van HJK, en ik ben trots op je. Trots op je doorzettingsvermogen en trots op het feit dat je niet geknakt ben onder ALLE omstandigheden. Vergeet niet dat een gemiddeld persoon het al niet zou kunnen handelen, als ze maar 1 ding uit je verhaal mee hadden moeten maken. Ik hoop oprecht dat je je weg opnieuw kan vinden en dat je een onbezorgd leven tegemoed gaat met je kids. Bovenal hoop ik ook, dat je kinderen dit trauma te boven komen.

  Veel liefs , Mook

 16. randy December 16, 2009 at 1:09 am #

  Hallo ik ben hier voor het eerst en ik wil alleen zeggen dat er snel iets aan ons rechtstelsel gedaan moet worden. Maar om nu even terug te komen over wat Natascha allemaal heeft meegemaakt is echt mensonterend. En wat Sam betreft in mijn opinie is die al onze energie niet waard. Maar nogmaals dat is mijn mening.

  Ik was dus opzoek naar dit boek ”Vrouwen in het kwaad”. En ik kwam het volgende tegen op een andere site. Op die site was een kleine samenvatting van wat er allemaal beschreven wordt. NU stond daar het volgende: ”Over moord en andere misdaden

  Natascha zat twee jaar onschuldig gevangen, verdacht van betrokkenheid bij de moordaanslag op haar echtgenoot, die tevens haar biologische vader is.”

  Moet ik hieruit opmaken dat haar echtgenoot OOK haar biolochische vader is? En is hij dan ook de vader van haar kinderen?

  Randy

  Beste Randy,

  Ik zou zeggen: lees het boek, daar krijg je antwoord op je vragen.

  Hendrik Jan

 17. Joyce December 16, 2009 at 9:51 am #

  Een tip @Sam: Zoek werk, jongen! Zorg dat je weer terug op de arbeidsmarkt en dus in de maatschappij komt. Dat komt je inderdaad erg simpele en karige referentiekader xc3xa9n het welzijn van je kinderen ten goede! (Je zult zo’n vader fulltime op je nek hebben zitten…..)

 18. Danielle December 17, 2009 at 8:49 pm #

  respect Natascha!!! En ik wil er geeneens aan denken hoe het moet zijn om onschuldig te zitten en je kinderen deze ervaring mee te moeten geven…Ik wens je enorm veel geluk voor je toekomst.

 19. Victor January 9, 2010 at 1:24 pm #

  Beste Natascha,

  We hebben elkaar vorig jaar een keer gesproken. Ik was zeer onder de indruk van je verhaal, je moed en doorzettingsvermogen. Je bent een hele sterke en dappere vrouw die dit drama knap doorstaan heeft. Ik hoop dat het nu naar omstandigheden goed gaat met jou,je kinderen en iedereen uit je omgeving die je is blijven steunen omdat ze wisten wie er fout zaten. Sterkte met alles.(Ga het boek zeker een keer lezen).

 20. Erik Kleinoot, Naaldwijk January 9, 2010 at 5:30 pm #

  Ik ben het helemaal met Sam eens !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: