Zondag 13-12: Bijbels Lekker & Joran gegrild

13 Dec

LekkerbijbelsAls het in de criminaliteit over eten gaat, is het doorgaans niet al te smakelijk. Zwarte bonen als galgemaal, onderzoek van de maaginhoud door het NFI, of de pleisterplaatsen van de zware jongens. Vandaag houden we ‘t luchtig.

Oud-collega Peter Hagtingius – ooit adjunct bij Panorama, in de tijd dat ik er kwam werken – woont al jaren in Frankrijk (met een uitstapje naar Portugal) met concubine Renxc3xa9e Vonk. Jaren runden ze het blad ‘Lekker’, maar ze waren iets te onafhankelijk: dat soort gesponsorde blaadjes houdt niet van al te kritische recensenten, het is vooral doorgestoken kaart. De laatste jaren wordt het door ‘positivo’s’ in elkaar gedraaid. Is commercieel een stuk aantrekkelijker.

Hoe dan ook, Vonk is de drijvende kracht achter het boek ‘Lekker Bijbels’ (wat ze bij ‘Lekker’ vast niet zo smakelijk vinden), een kookboek met recepten die gebaseerd zijn op de bijbel.

Leuk idee voor kerst: om cadeau te geven. Of om te gebruiken voor het kerstdiner. Neem de tienplagensalade, de wonderbaarlijke komkommersalade, Esau’s linzensoep, vispasta Galilea, carpaccio van de farao, kwartels van de vogeltrek, paasbout uit de over, stoofpotje van Mozes, lamshapjes voor onderweg, Blijde boodschapbiefstukjes, manna uit de woestijn, liefdesappels en als toetje strijdbare schimmelkaasjes…

Het is uitgegeven bij (hoe toepasselijk!) Kok in Kampen

                                                         *

Over eten gesproken: vanavond wordt Joran van der Sloot gegrild bij Peter R. de Vries (SBS, half tien). Er worden beelden aangekondigd uit een politieverhoor. Er is hier en daar al enige opwinding ontstaan: of dit zomaar mag. We zullen het zien.

No Responses to “Zondag 13-12: Bijbels Lekker & Joran gegrild”

 1. Alex December 13, 2009 at 1:05 pm #

  Nog even en wij maken het mee dat mensen wederom aan het kruis worden geslagen op aannames. Zou Peter R dan de hamer ter hand nemen. Denk zonder blikken of blozen ‘ lekker bijbels ‘ en dat allemaal na xc3xa9xc3xa9n glas rode wijn. Zal eens kijken vanavond.

 2. luppi December 13, 2009 at 4:50 pm #

  Ach Alex jongen, was jij niet de rechterhand van Peter r de vries? Samen werkend aan de oplossing van een friese moordzaak? Hoe staat het ermee geheim agent Alex?

  Wat een invloed toch weer voor een bode die al 15 jaar thuis zit na zijn ontslag omdat zijn collega’s hem niet meer pruimden en nu vannachter zijn komputertje vervelend doet tegen de wereld. Stond je ergens ook niet ineens bekend als een stalker? Volgens mij stond daar iets over in de Panorama ofzo…

 3. M. December 14, 2009 at 9:23 am #

  We zullen zien… Wat vind je er zelf van Hendrik. Mag dit zo maar. Ik ben benieuwd.

 4. ed December 14, 2009 at 12:25 pm #

  de uitzending van de Joran tapes diende geen enkel nuttig doel. “veel mensen dachten dat hij de dans was ontsprongen, niets is minder waar” blaat Peter op zijn site.
  Zou de Vries nou serieus willen beweren dat op basis van het vertonen van verhoor tapes Joran plotseling wxc3xa9l veroordeeld wordt?
  Me dunkt dat ‘de dans die Joran niet ontspringt’ enkel betrekking heeft op het stalken door de Vries.

  Hoe komt de Vries trouwens aan die tapes??? Als advocaat moet je al een kort geding aanspannen om inzage in de verhoortapes te krijgen. Dat kan allemaal zomaar in Nederlands, maar als er maar een verdenking is dat iemand mogelijk de porno-emails van de vries doorgemaild heeft gekregen, dan wordt-ie van zijn bed gelicht, opgesloten en zijn computers en prive bescheiden in beslag genomen.

 5. K.Hakvoort December 14, 2009 at 1:01 pm #

  Volgens mij wilde Joran niet helemaal gaar worden. De commentaarstem probeerde nietszeggende verhoorfragmenten met suggestieve teksten een grotere betekenis te verlenen. Een rechercheur blufte dat hij een hoop kon bewijzen maar dat is inmiddels ook al 22 maanden geleden.
  Verder zag ik nog vluchtig dat een man in een scootmobiel werd lastig gevallen. Gelukkig was de politie snel ter plaatse en kon de man in tweede instantie een veilig heenkomen zoeken.
  Aanbevelenswaardig dit programma achteraf als opname te bekijken als men het perse toch wil zien. Reclameblokken en veel omhaal wegspoelen levert al gauw een uur tijdwinst op.

 6. Jacqueline December 14, 2009 at 2:11 pm #

  @Ed

  Laten we het houden op de integriteit van Burgemeester Aboutaleb in het geding te brengen.

  Die is tenslotte eindverantwoordelijk.

  En nu die rellen op het strand hot zijn kan Joran er ook wel even bij. Vergeet ook niet de uitzending van 2 weken geleden. Ook daar werd gefilmd in een ruimte die verboden is voor onbevoegden.

  De verhoortapes komen uit Rotterdam ende verboden opname vallen onder de verantwoordelijkheden van Rotterdam.

  Tel alles bij elkaar op en…….????

  Een politiek steekspelletje daar men in Den Haag alles behalve blij was met een marokkaan (sorry hoe moet ik het anders zeggen) als burgemeester.

  Goed gedaan Paulus Peter de Vries de I

 7. derrick December 14, 2009 at 2:30 pm #

  Peter R,s kruistocht tegen Joran van der Sloot kent geen grenzen.Afwachten wat de volgende move wordt.Het is op zeker dat van der Sloot iets met de verdwijning van Nathalee Holloway te maken heeft gehad.Alleen het is aan justitie om dat hard te maken.Maar ja als je de twee van Putten hebt losgekregen wil je die ene van Aruba proberen op te bergen.

 8. HJK December 14, 2009 at 5:06 pm #

  Zeer edelachtbare HJK ik vind dat u absoluut de dutcwebbloggie award moet krijen, u bent een toonbeeld van integriteit, en een voorstander van kanabalisme gezien de gegrilde Joran van der sloot snacks lang leve de rechtstaat in Nederland en wat mogen wij ons gelukkig prijzen met uw fantastische collumns Hulde!

 9. Wilco December 14, 2009 at 10:37 pm #

  @Jacqueline,

  Je kunt altijd wel liggen te zeiken over Peter de Vries, maar als het aan jou lag Jacqueline, zouden alle gedetineerden, waaronder dit soort enge pedofielen, kindermoordenaars(…jou niet onbekend) in een riante luxe hotelkamer met jacuzzi en roomservice zitten i.p.v. een xc3xa9chte bajes waar met harde hand geregeerd word.
  Niks rechten, niks bajesbibliotheek, neukkamertjes etc., gewoon aanpakken dat schuim. Keihard, zo hard dat ze smeken om hun moeder.
  En aan een dergelijke aanpak is helaas (voor dat soort van jou) een groot gebrek aan hier in Nederland.
  En daarom is het goed dat we Peter hebben. Die geeft nog enigszins het gevoel dat er iets tegen onrecht en barbaars tuig gedaan word.

 10. Wilco December 14, 2009 at 10:48 pm #

  Joran wil niet praten??
  Haha, daar had ik geen 3 minuten voor nodig. Gewoon wat hete kaarsen onder z’n voeten en een paar duimklemmen, zo gepiept !!!
  Hij verdient niet beter, deze wannabee.

 11. Jacqueline December 15, 2009 at 12:17 am #

  @Wilco

  De geschiedenis leert dat personen zoals jij die ook nog eens in het verkeerde jaar geboren zijn het hardst om hun moeder roepen als de nood aan de man is.

  Brandende kaarsen en duimklemmen?

  Ik weet nog wel een leuke SM club voor je.

  Trouwens er zijn zat pedofielen die heel vaak in luxe hotelkamers verblijfen, genieten van een jaccuzzi en flessen champagne…..vreemd dat Peter altijd de onderste laag pedofielen onder de aandacht brengt. Nog vreemder is dat er maar bar weinig echt veroordeeld worden.

  Wilco of wie je ook bent je bent een schaap.

 12. M. December 15, 2009 at 12:36 am #

  Als Peter inderdaad serieus met de zaak bezig was ging hij achter de echte ‘Daury’ aan. Deze uitzending bewijst alleen maar dat het onderzoek geen steek verder is en moet zogenaamd bewijzen dat justitie nog altijd bezig is met de zaak. Ik vermoed zo dat Joran niet eens weet waar Natalee gebleven is. Dat alleen de echte ‘Daury’ dat weet. Hoe zit dat met de corruptiemeldingen meneer De Vries. Besteed daar eens wat aandacht aan.

 13. Joyce December 15, 2009 at 9:39 am #

  @Wilco: Ik ben het met je eens dat het allemaal veel te soft gaat hier in Nederland en dat mensen als De Vries tenminste nog ixc3xa9ts boven water krijgen (daar heeft hij ook meer mogelijkheden voor dan de politie kan of mag), maar met kaarsen en duimklemmen onder mijn voeten zou ik ook bekennen, terwijl ik zo onschuldig ben als een baby.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: