Gretha Smit koopt bier, niet om

13 Dec

GrethaoswebMijn oud-dorpsgenote Gretha Smit is in opspraak: haar team zou tijdens de vorige Olympische Spelen hebben geprobeerd een Poolse schaatsjuffrouw ‘om te kopen’: Gretha was reserve, als de Poolse niet zou rijden zou Gretha kunnen starten. Ik herinner me dat nog: de Poolse had geen enkele kans op de betreffende afstand (wat ook bleek), Gretha was door allerlei nare omstandigheden net buiten de boot gevallen.

De Poolse beweert nu dat ze 50.000 euro aangeboden heeft gekregen om niet te starten. Ik neem aan dat de Studio-Sporters die dit verhaal hebben uitgezocht in de war zijn met zloty’s, dat het in werkelijkheid gaat om een paar tientjes.

Is dat dan omkopen? Zelfs al zou het om een hoog bedrag gaan, dan nog is de vraag of daar iets fout aan is, het heeft niks met fraude te maken. Het is al erg genoeg dat de Poolse niet uit zichzelf afzag van een voor haar hopeloze race, waarmee ze een serieuze kanshebster op een medaille in de wielen reed.

Als die Poolse lef heeft komt ze op 30 december naar Rouveen om mee te doen aan de klompenrace (met dit jaar als motief: Boer Zoekt Vrouw). Boer Wim – ook van Rouveen – komt vast ook nog wel even kijken, met zijn Astrid. Al was het maar om even een pilsje te drinken bij Salt Lake Smittie.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: