Geoffrey vrijgesproken voor dood Rick Holshuijsen

11 Dec

Familiaweb_2Update 20.30 uur:

Het schijnt een beetje onrustig te zijn in Amsterdam-Noord en omgeving. Geoffrey N.(37), die door de rechtbank tot zes jaar gevangenisstraf was veroordeeld omdat hij in de nacht van 25 op 26 januari 2008 de 44-jarige ex-freefighter Rick Holshuijsen heeft doodgeschoten, is in hoger beroep vrijgesproken.

Volgens velen terecht: hij heeft de levens gered van andere cafxc3xa9bezoekers, maar zoals het gaat in dit soort zaken: er blijven altijd emoties en verschillende lezingen een rol spelen.

Het gebeurde allemaal in cafxc3xa9 Familia in Amsterdam-Noord. Kort voor de fatale schoten had Holshuijsen in het cafxc3xa9 een handgranaat tot ontploffing gebracht waardoor verscheidene mensen gewond waren geraakt. Volgens Geoffrey had hij Holshuijsen uit zelfverdediging neergeschoten, maar de rechtbank verwierp dat verweer.


Ik kwam nog een wat ouder berichtje over deze zaak tegen:

"Heeft een xe2x80x98Wegmisbruikerxe2x80x99 iets te maken met de schietpartij in cafxc3xa9 Familia in Amsterdam-Noord, in de nacht van 25 op 26 januari 2008? Op internet circuleert een filmpje over een achtervolging van een Porsche. De bestuurder doet er alles aan de politie voor te blijven, maar dat lukt uiteindelijk niet. Op internet doen geruchten de ronde dat de man die met de Porsche is aangehouden betrokken was bij het geweld in Familia waarbij freefighter Rick Holshuijsen (44)om het leven kwam.

De Porsche zou achtervolgd zijn omdat er kiloxe2x80x99s cocaxc3xafne in de achterbak lagen en Holshuijsen zou een bodyguard zijn geweest van de bestuurder, een zekere Q. uit Amsterdam-Noord. Deze zou de bewuste avond ruzie hebben gekregen met een Marokkaan in Familia, waarna Q. zijn bodyguard Holshuijsen zou hebben gebeld die meteen naar binnen zou zijn gestormd om orde op zaken te stellen. Geoffrey N.(37), een man die zegt al tijd een pistool bij zich te dragen omdat hij bedreigd wordt, grijpt in en schiet Holshuijsen neer."

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: