11 Dec

A, maarHet gaat om de dubbele : zijn we het

door Jolande van der Graaf en Coen Springelkamp

ARNHEM –  De gevaarlijke crimineel Arthxc3xbcr Noach is waarschijnlijk ontsnapt uit de koepelgevangenis in Arnhem door een bewaarder te gijzelen met een briefje waarop stond dat hij een wapen had. Daarna gingen de deuren open en liep hij naar buiten.

Arthur Noach Ads door Google

SilproXs proteinedieet

Gemakkelijk afvallen net als Erica Terpstra, Persoonlijke begeleiding

http://www.eenkiloperweekaf.nl

TBS behandeling te lang?

Aantal opleggingen te gering? Vermijdt geen risico’s, ga ze aan!

http://www.jaapvanvliet.info

Uw advocaat te duur?

Gratis 1e advies. Arbeidsrecht huurrecht, contracten etc.

http://www.uwjurist.nl

De Dienst Justitixc3xable Inrichtingen (DJI) wil alleen bevestigen dat er sprake was van een ‘dreigement’. Justitie geeft nu ook toe dat de man in de gevangenis hoogstwaarschijnlijk geen vuurwapen had, ‘al was er wel sprake van een dreigement’. De bedreigde bewaarder was een tijdelijke medewerker.

Noach, die eerder is veroordeeld voor het wurgen van een vriendin, zat in Arnhem vast omdat hij met geweld het huis van zijn ex in Nijkerk wilde binnendringen. Bij de rechter-commissaris kwam een eerdere ontsnappingspoging ter sprake. Volgens zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers was dat in werkelijkheid een onwelwording van zijn clixc3xabnt, die verkeerd is uitgelegd.

Na de uitspraak van de rechter-commissaris dat hij weer de cel in moest is Noach onder extra bewaking teruggebracht naar Arnhem.

Ondanks advies van bewaarders, die grote problemen voorzagen met de gewelddadige en mentaal instabiele crimineel, belandde hij in een normale cel. Extra toezicht ontbrak. Ook mocht Noach gewoon meedoen met het dagprogramma, zo zegt een ingewijde.

Tijdens het dagprogramma zou het zijn misgegaan. "Noach voelde zich niet lekker en is onder begeleiding van een tijdelijke medewerker naar zijn cel gebracht. Onderweg gijzelde hij de bewaarder door een briefje te laten zien waarop stond dat hij een wapen had", aldus de bron. Daarop ontstond verwarring, zijn deuren geopend en stond Noach buiten.

Tegen alle regels in is het interne gijzelingsprotocol in de koepel niet gevolgd. Ter bescherming van burgers mogen criminelen die gijzelaars maken om te ontsnappen onder geen beding de gevangenis verlaten. Deuren blijven dicht en er moet worden onderhandeld, luidt de instructie.

oeste vader gijzelt TROS-redacteur

HILVERSUM – TROS-Eindredacteur Pim Faber is eind vorige maand in Egypte gegijzeld, bedreigd en uitxc2xadeindelijk gearresteerd geweest. Dat gebeurde bij het maken van opnaxc2xadmes voor de kerstspecial van het programma Vermist.

  Faber maakte opnames over twee naar Egypte ontvoerde meisjes. De vader van de kinderen gijzelde Faxc2xadber gedurende enkele uren en bexc2xaddreigde hem daarbij met de dood. De Nederlandse ex-vrouw van de man kon in allerijl vluchten.

  Faber en de vrouw wilden de man vragen of ze Jasmin ( 8) en Amber ( 12), zes jaar geleden door de man ontvoerd, even konden zien. De faxc2xadmilie ontstak in grote woede en terxc2xadwijl de vrouw vluchtte, werd Faber aan zijn keel het huis binnen gexc2xadsleurd. Daar werd hij urenlang vastxc2xadgehouden onder bedreigingen dat hij xe2x80x98 in stukken zou worden gehaktxe2x80x99. De familie wilde Faber ruilen tegen de Nederlandse ex- echtgenote die inmiddels in veiligheid was.

  Presentator Jaap Jongbloed, die op dat moment in de buurt was, stelxc2xadde de ambassade op de hoogte, maar de ambassademedewerker en de politie arriveerden pas vele uren later in het dorp buiten Cairo.

  Tot zijn verbijstering werd de bexc2xadvrijde Faber, op aanwijzingen van de vader gearresteerd op verdenxc2xadking van ontvoering, geweldplexc2xadging en spionage. xe2x80x9eTotaal absurdxe2x80x9d, aldus Faber, die pas diep in de nacht en na lange verhoren werd vrijgelaten. Met een cameraatje aan zijn pols maakte hij beelden van de heikele uren in gevangenschap.

  De vader, die zelf in Nederland verxc2xadoordeeld is voor een zedenmisdrijf en later ook voor kindontvoering, wist destijds Nederland te ontxc2xadvluchten, maar moet zijn tweede straf nog uitzitten. Hij verklaarde gehandeld te hebben uit angst dat zijn officieel aan de moeder toegexc2xadwezen kinderen, ontvoerd zouden worden.

  xe2x80x9eIk heb alle rechtzaken gewonnen die ik kon winnen, maar niemand doet iets om ze daar weg te krijxc2xadgenxe2x80x9d, aldus een wanhopige moeder Inge.

  De kerstspecial wordt op 24 decemxc2xadber uitgezonden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: