Donderdag 10-12: 'Bewegingen van dozen'

10 Dec

Heutink4web_2Stel: je bent rechercheur en je staat bij een verdacht adres te kijken, samen met een collega. Leuk is anders, vaak gebeurt er niks, maar dit keer xe2x80x98beweegt de dobberxe2x80x99: je hebt beet! Er komt iemand aan met een busje die voor de woning stopt en spullen naar binnen brengt. Je ziet xe2x80x98bewegingen van dozenxe2x80x99. Daarna rijdt het busje weg.

Wat doe je?

Het zou een mooie quizvraag zijn voor: xe2x80x98Wie is de beste rechercheur?xe2x80x99 Op de Politieschool zal iemand hebben verteld wat je in zoxe2x80x99n geval moet doen, maar ik weet het niet en de twee rechercheurs uit dit voorbeeld misschien ook niet. Ze hadden versterking kunnen inroepen, maar dan was de vogel al gevlogen.

Wat doen ze?

Ze rijden achter het busje aan, volgen het, houden de man aan en leveren hem af op het bureau. Daarna gaan ze naar het adres waar de dozen naar binnen zijn gebracht.

De vrouw des huizes doet open. De dozen zijn er nog. De rechercheurs constateren dat er 21 kilo hennep in zit, de zakken bevinden zich in verschillende kamers in huis.

De vrouw zegt: xe2x80x98Ik weet van niks, die zakken zijn niet van mij.xe2x80x99 Ze kent de persoon wel die de spullen heeft gebracht: hij heeft een sleutel van de woning, maar hij woont daar niet.

Gistermiddag was de uitspraak.

Ik was kort daarvoor even bij Ron Heutink, de advocaat van de verdachte. Hij dacht dat het wel vrijspraak zou kunnen worden.

We vroegen ons af wat de rechercheurs anders hadden kunnen of moeten doen. Hadden ze meteen moeten ingrijpen? Zou het dan anders zijn afgelopen?

Hoe dan ook: de verdachte is inderdaad vrijgesproken. Zie verder de uitspraak

                                                       *

Over de betrokkenheid van Arthur N. bij de dood van Ruud Kinneging horen we nog steeds weinig, behalve dan via deze reactie:

"Kinneging werd op 2 november gevonden en heeft een week thuis gelegen. Is dus vermoedelijk op 26 oktober vermoord en was die avond in gezelschap van Noach. Op 27 oktober gooit hij bij zijn ex de ruiten in en wordt aangehouden. Het lijkt er sterk op dat hij zich hiermee een alibi wilde verschaffen.

Het verhaal gaat dat hij na een paar dagen vanuit het hvb heeft getelefoneerd en gevraagd naar wat er met Kinneging was gebeurd, terwijl dit toen nog niet bekend was. Kinneging was toen nog niet eens gevonden. Dit gesprek is afgetapt en toen Ruud daadwerkelijk gevonden werd (door een goede vriend van hem die een ladder tegen zijn huis zette) is Noach in zijn cel aangehouden.

Ik weet niet of justitie het allemaal kan bewijzen, maar 1 plus 1 lijkt toch 2."

No Responses to “Donderdag 10-12: 'Bewegingen van dozen'”

 1. Quentin December 10, 2009 at 10:17 am #

  De vrouw des huizes doet open. De dozen zijn er nog. De rechercheurs constateren dat er 21 kilo hennep in zit, de zakken bevinden zich in verschillende kamers in huis.”

  Knappe advocaat die Ron Heutink. Ik ken gevallen waarbij mensen zijn veroordeeld omdat iets simpelweg op hun privxc3xa9terrein werd gevonden, terwijl het daar zxc3xa9xc3xa9r aannemelijk was dat men het niet wist – en het zelfs niet kon weten.

  Als er 21 kilo wiet over verschillende kamers verspreid in je huis ligt lijkt het me sterk dat je van niets weet. Als het nou ergens in een box ligt xc3¡ la, maar overal in je hele huis? Hmm…

  En ik ben geen rechercheur, maar ik was er op afgestapt toen ze aan ‘t uitladen waren, dan hadden ze een heterdaadje gehad en naar alle waarschijnlijk mevrouw ook ‘red handed’ aangetroffen…

  ————————————————————-

  Als veroordeeld moordenaar Arthur Noach ten eerste in het gezelschap van het slachtoffer is geweest op de avond van diens dood en ten tweede vanuit het HVB gaat informeren wat er met het slachtoffer is gebeurd terwijl hij op dat moment nog niet eens is gevonden, dan lijkt het mij ook redelijk duidelijk.

  Uit bovenstaande blijkt niet wat hij precies gezegd heeft, maar je gaat niet vragen wat er met iemand gebeurd is als hier geen aanleiding voor is…

 2. Ron December 10, 2009 at 11:41 am #

  1 plus 1 is soms 11

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: