Woensdag 9-12: Arthur en Ruud & Fanta is dood

9 Dec

Arthurnoachportret"De avond dat Ruud is vermoord was hij samen met Arthur. Hij is vlak daarna opgepakt omdat hij bij zijn ex in Nijkerk de ramen heeft ingegooid en haar wilde vermoorden. Ruud was toen nog niet gevonden. Ik weet uit betrouwbare bron dat Arthur in de gevangenis is aangehouden voor de moord op Ruud. Of ze dat inmiddels hebben kunnen bewijzen weet ik niet. Maar hij is zekerrrrr hoofdverdachte nummer 1. Het is ook net ff te toevallig dat Ruud is vermoord op de avond dat hij op stap was met….. een moordenaar. Wordt zekers vervolgd."

Schrijft een reageerder. Ruud Kinneging is gevonden op maandag 2 november, hij lag toen al enkele dagen dood in huis, ik heb nog nergens kunnen vinden hoe lang. Het conflict met de ex in Nijkerk was op 27 oktober. Het is afwachten, maar het lijkt me dat Arthur Noach zich niet al te lang schuil zal kunnen houden, daarvoor lijkt de man mij niet stabiel genoeg.

RuudkinnegingnwIk kondigde gisteren aan dat ik nog een nieuwtje had over deze Arthur. Is niet heel spectaculair, maar ik vond het zelf nogal verrassend. ‘Ons kent ons’ en ‘it’s a small world’, dat idee. Het blijkt dat ik zijn zus ken, heb haar regelmatig telefonisch gesproken en ook wel eens ontmoet.

Ze woont tegenwoordig een aardig eindje uit de buurt, zou me niks verbazen als Arthur daar eerst eens is heen gereden. Wat niet al te slim zou zijn, maar daar zie ik hem dus wel voor aan. Het speelt zich allemaal af aan de rand van de criminele wereld. De zus werkte voor iemand die ik goed ken – en die bijna zo lang ik hem ken ook al in de gevangenis zit. Laten we zeggen: ze had in organiserende zin te maken met een bepaald soort dienstverlening. Iets met vlinders in de buik.

Ik weet niet waar de familie oorspronkelijk vandaan komt, de zus heeft in elk geval een zwaar Gronings accent. Ik heb haar al gebeld, maar ze nam niet op. En het is me net te ver om er naar toe te rijden.

                                                         *

Twee euro voor de verkoper van de Daklozenkrant, dat is nog te overzien, maar alles wat verder weg is wordt al snel een stuk lastiger. ‘Druppel op een gloeiende plaat’, er is geen beginnen aan. En aan wie moet je ‘t geven? Niet meer aan Fanta, zij is al dood. Een schrijnend bericht in het Nederlands Dagblad deze week, zo’n stukje dat in Nederland hooguit door enkele tienduizenden mensen wordt gelezen. Het helpt ook allemaal niks, maar soms kun je er niet zomaar overheen stappen.

"Nog maar dertien jaar was Fanta. Afgelopen woensdag stierf het meisje na een groepsverkrachting bij een busstation in Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust. Een weeskind dat probeerde te overleven door haar lichaam te verkopen voor eten."

Het meisje was begin vorige week door Cavoequiva (xe2x80x98werk samenxe2x80x99) naar het ziekenhuis gebracht omdat ze enkele dagen eerder was verkracht door een bende. Na medisch onderzoek keerde ze terug naar haar groentekraampje op de markt, waar ze enkele uren later stierf.

Ivoorkust is een leverancier, doorvoerhaven en afnemer van de handel in vrouwen en kinderen. De meeste meisjes van het platteland zijn weggelokt door familieleden of vrienden, die hun werk als verkoopster op de markt in de hoofdstad Abidjan voorspiegelden. In werkelijkheid belanden ze in de nachtprostitutie, terwijl ze overdag proberen te overleven met het verkopen van wat groente. De woordvoerster van een organisatie tegen slavernijpraktijken in West-Afrika meent dat te veel geld van donors aan bijzaken wordt gespendeerd: dagelijks  sterven er wereldwijd veel kinderen omdat er geen veilig plekje voor hen is, terwijl miljoenen dollars opgaan aan training, onderzoek en beleid."

No Responses to “Woensdag 9-12: Arthur en Ruud & Fanta is dood”

 1. Arthur een oude vriend December 9, 2009 at 10:54 am #

  Ik ken Arthur en zijn zus nog vanuit uitgaanswereld in Amersfoort. Zou mij niets verbazen als hij een paar oude vrienden gaat bezoeken in Leusden. Zijn zus was destijds bodybuilder en daar moest je geen ruzie mee krijgen.

 2. Marlon J. December 9, 2009 at 12:34 pm #

  Ik zie ‘m nog zitten met z’n domme kop op de Hamershof. Zijn slechtheid is op een kilometer afstand waar te nemen.

 3. Richard December 9, 2009 at 12:43 pm #

  Na zijn laatste vrijlating is hij ook gelijk naar Leusden gekomen…

 4. Quentin December 9, 2009 at 1:22 pm #

  Re: “Twee Euro…”

  Het is triest, en ik herken het machteloze gevoel. Wat kun je er aan doen…?

  Het is alweer lang geleden maar ik herinner me Omayra Sxc3¡nchez nog steeds, een dertienjarig meisje wat na een vulkaanuitbarsting drie dagen lang vastzat in de modder, vastgeklampt aan een stuk hout terwijl ze langzaam verdronk. De hele wereld keek live toe via satellietverbinding, maar kennelijk kon niemand een dertienjarig meisje redden…

  Ik was nog vrij jong toen het gebeurde, maar het maakte me woedend en machteloos. Waarschijnlijk de reden waarom ik het nooit meer ben vergeten. En als ik er aan terugdenk voel ik me nog steeds hetzelfde…

  Hoe kon het bestaan dat er NIETS gedaan werd terwijl iedereen toekeek? Er was toch genoeg geld en materieel beschikbaar? Zeker globaal gezien had men toch wel iets kunnen doen? Hadden de VS niet een geschikte helikopter kunnen sturen, of wat pompen en een graafmachine? Zo ver is het immers niet, ze komen er ook met vliegtuigen om coca-plantages met gif te besproeien.
  En moet je kijken als er oorlog is, dan is er binnen de kortste keren een heel leger + materieel aan de andere kant van de wereld…

  Het zal allemaal wel om economie en belangen gaan, maar dat maakt het er niet beter op.

  Voor wie het niet meer weet of er te jong voor is, zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Omayra_Sxc3¡nchez

  Ik probeer maar wat te doen in m’n eigen omgeving, daar heb ik nog wat controle over. Verder geef ik wat aan (particuliere) initiatieven waarvan ik het idee heb dat het wxc3xa9l goed terecht komt.

  De grote NGO’s besteden inderdaad vxc3xa9xc3xa9l te veel geld aan bijzaken en ‘eigen onkosten’. Daar ben ik al jaren geleden op afgeknapt.

  Maar je zou wensen dat dit soort ellendige dingen nooit meer zou voorkomen. Hier niet en nergens niet.

 5. Mau December 9, 2009 at 4:42 pm #

  Ik kan mij dit niet herinerren maar als ik het zo lees (met dank aan je link) dan vraag ik mij ook af: hoe kan het nou dat dit meisje niet gered is?

  Ik deel overigens je kritiek op NGO’s volledig. Die zijn vooral druk met zichzelf in stand houden. Valt mij ook enorm op dat de meeste NGO’s waar ik mee te maken heb gehad in Nederland en Roemenie (ik heb me een tijd beziggehouden met zigeuner problematiek in de EU) allemaal (zonder uitzondering) gerund worden door vrouwen. Niets ten nadele van vrouwen an sich, maar opvallend is het wel. NGO’s, het blijft amateuristisch gepruts in de marge. Echt..voorbeelden te over. Schrijnend gewoon.

 6. Raymond December 9, 2009 at 7:36 pm #

  Volgens de telegraaf is Arthur opgepakt in Luik. Zover ik weet heeft de familie altijd in Achterveld gewoont aan de Pater Stormstraat. Anneke sprak volgens mij 20 jaar terug gewoon accentloos Nederlands. Stond trouwens gisteren ook nog een stukje in de telegraaf over wat zaken die zouden dienen voor oplichting en als ik me niet vergis was dat ook goed voor een jaartje of 2 in de cel. Wat zou ie krijgen voor deze ontsnapping ???

 7. moi December 9, 2009 at 8:03 pm #

  “””De 43-jarige Arthur Noach die zondagavond ontsnapte uit de koepelgevangenis in Arnhem-Noord, is opgepakt in Belgixc3xab. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) woensdagavond gezegd. De voortvluchtige werd woensdagavond rond zes uur gearresteerd in Luik. Volgens het OM is de aanhouding rustig en zonder geweld verlopen. De arrestant bleek wel in het bezit van een alarmpistool. Het OM spreekt van een een uitstekende samenwerking tussen de politieorganisaties van Nederland (de Groep Opsporing Onttrekkingen van het Korps landelijke politiediensten), Duitsland en Belgixc3xab, die heeft geleid tot de opsporing van de ontsnapte man.”””

 8. Jan en Alleman December 9, 2009 at 8:32 pm #

  update: leedies ent djentulmen:…. wie got him….. arthuurtje is gepakt in Luik, Belgixc3xab.

 9. Marlon J. December 10, 2009 at 7:25 am #

  Dit beest heeft ook minimaal 1 kind. Het zal je pa maar zijn. Ene Sabine heeft ie ooit volgeplempt. Maar ja die spoort zelf ook niet.

 10. E. December 10, 2009 at 12:53 pm #

  Zusje Anneke heeft destijds nog in de Playboy gestaan, jawel! De blote meisjessoldaatjes op de legeringskamer van de kazerne in Ermelo.
  Die stunt deed toen aardig wat stof opwaaien.

 11. Rianne December 10, 2009 at 2:13 pm #

  De familie Noach woonde inderdaad in Achterveld. Een groot gezin met in ieder een oudere broer van Arthur en verschillende zussen. Dus er worden hier verschillende zussen door elkaar gehaald.

  Beste Rianne,

  De zus die ik ken noemt zich Nora (maar dat is niet haar echte naam). De andere zus – Anneke – ken ik niet.

  Hendrik Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: