Woensdag 9-12: Arthur en Ruud & Fanta is dood

9 Dec

Arthurnoachportret"De avond dat Ruud is vermoord was hij samen met Arthur. Hij is vlak daarna opgepakt omdat hij bij zijn ex in Nijkerk de ramen heeft ingegooid en haar wilde vermoorden. Ruud was toen nog niet gevonden. Ik weet uit betrouwbare bron dat Arthur in de gevangenis is aangehouden voor de moord op Ruud. Of ze dat inmiddels hebben kunnen bewijzen weet ik niet. Maar hij is zekerrrrr hoofdverdachte nummer 1. Het is ook net ff te toevallig dat Ruud is vermoord op de avond dat hij op stap was met….. een moordenaar. Wordt zekers vervolgd."

Schrijft een reageerder. Ruud Kinneging is gevonden op maandag 2 november, hij lag toen al enkele dagen dood in huis, ik heb nog nergens kunnen vinden hoe lang. Het conflict met de ex in Nijkerk was op 27 oktober. Het is afwachten, maar het lijkt me dat Arthur Noach zich niet al te lang schuil zal kunnen houden, daarvoor lijkt de man mij niet stabiel genoeg.

RuudkinnegingnwIk kondigde gisteren aan dat ik nog een nieuwtje had over deze Arthur. Is niet heel spectaculair, maar ik vond het zelf nogal verrassend. ‘Ons kent ons’ en ‘it’s a small world’, dat idee. Het blijkt dat ik zijn zus ken, heb haar regelmatig telefonisch gesproken en ook wel eens ontmoet.

Ze woont tegenwoordig een aardig eindje uit de buurt, zou me niks verbazen als Arthur daar eerst eens is heen gereden. Wat niet al te slim zou zijn, maar daar zie ik hem dus wel voor aan. Het speelt zich allemaal af aan de rand van de criminele wereld. De zus werkte voor iemand die ik goed ken – en die bijna zo lang ik hem ken ook al in de gevangenis zit. Laten we zeggen: ze had in organiserende zin te maken met een bepaald soort dienstverlening. Iets met vlinders in de buik.

Ik weet niet waar de familie oorspronkelijk vandaan komt, de zus heeft in elk geval een zwaar Gronings accent. Ik heb haar al gebeld, maar ze nam niet op. En het is me net te ver om er naar toe te rijden.

                                                         *

Twee euro voor de verkoper van de Daklozenkrant, dat is nog te overzien, maar alles wat verder weg is wordt al snel een stuk lastiger. ‘Druppel op een gloeiende plaat’, er is geen beginnen aan. En aan wie moet je ‘t geven? Niet meer aan Fanta, zij is al dood. Een schrijnend bericht in het Nederlands Dagblad deze week, zo’n stukje dat in Nederland hooguit door enkele tienduizenden mensen wordt gelezen. Het helpt ook allemaal niks, maar soms kun je er niet zomaar overheen stappen.

"Nog maar dertien jaar was Fanta. Afgelopen woensdag stierf het meisje na een groepsverkrachting bij een busstation in Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust. Een weeskind dat probeerde te overleven door haar lichaam te verkopen voor eten."

Het meisje was begin vorige week door Cavoequiva (xe2x80x98werk samenxe2x80x99) naar het ziekenhuis gebracht omdat ze enkele dagen eerder was verkracht door een bende. Na medisch onderzoek keerde ze terug naar haar groentekraampje op de markt, waar ze enkele uren later stierf.

Ivoorkust is een leverancier, doorvoerhaven en afnemer van de handel in vrouwen en kinderen. De meeste meisjes van het platteland zijn weggelokt door familieleden of vrienden, die hun werk als verkoopster op de markt in de hoofdstad Abidjan voorspiegelden. In werkelijkheid belanden ze in de nachtprostitutie, terwijl ze overdag proberen te overleven met het verkopen van wat groente. De woordvoerster van een organisatie tegen slavernijpraktijken in West-Afrika meent dat te veel geld van donors aan bijzaken wordt gespendeerd: dagelijks  sterven er wereldwijd veel kinderen omdat er geen veilig plekje voor hen is, terwijl miljoenen dollars opgaan aan training, onderzoek en beleid."

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: