Moordbroeders in de Bunker & klap voor helderzienden

8 Dec

Kuijpersbunkersep1Update 9.45 uur:

Advocaat Jan-Hein Kuijpers is op weg naar de Bunker, voor de tweede zittingsdag deze week voor de oude Antwerpse moord. Over zijn voortvluchtige clixc3xabnt Arthur Noach heeft hij verder niks meer gehoord, wel dat de man hooguit als getuige zou worden gehoord voor de moord op Ruud Kinneging. Het feit waarvoor hij vastzat was ‘iets kleins, iets met een kapot raam’. Waar de politie ‘poging tot doodslag’ van had gemaakt.

Misschien is het in de Bunker ‘zwaarder’? Drie heren moeten zich verantwoorden voor de liquidatie van de Griekse drugshandelaar Henie Shamel en diens vriendin Anne de Witte in 1993 in Antwerpen. Het zijn Jesse Remmers, Moppie R. en Siegfried S. Volgens kroongetuige Peter La Serpe was laatstgenoemde "xc3xa9xc3xa9n van de twee negers" die bij die moorden betrokken was. Volgens Kuijpers was het gisteren niet bijzonder spannend, het ging vooral over telefoongegevens van zestien jaar geleden.

Over Moppie – de clixc3xabnt van Kuijpers –  verklaarde La Serpe: "Ik weet niet zeker of Jesse mij heeft verteld dat Moppie er in Rotterdam en/of Antwerpen bij was." In een vorige pleitnota zei Kuijpers: "La Serpe geeft  in die verklaring aan dat hij destijds het betreffende strafdossier heeft gelezen. Maar het hiervoor geciteerde maakt niet eens een verbinding met een dossier. La Serpe weet niet xc3xb3f hij ooit iets heeft gehoord over R. en diens vermeende betrokkenheid bij die zaak. Men vraagt het hem maar hij weet niet of hij daar ooit iets over heeft gehoord. Thatxe2x80x99s it."

                                                        *

DianawinkelgaitVerdachte Gait, van de moord op Diana Winkel in Oldenzaal, is vrijgelaten. Dat zat er al in, gisteren meldde ik dat de man was aangehouden op basis van borrelpraat, ik vergat dat er nog iets was: tips van paragnosten! De jongens van het Zesde Pistuig. Omdat ik mij reeds genoeg woede van deze scharrelaars tussen hemel en aarde op de hals heb gehaald zal ik er nu niks over zeggen, dat laat ik graag over aan Henk Strootman

Aanvulling:

"Niks paranormaal gescharrel bij het Zesde Zintuig, het was doorgestoken kaart. Na de uitzending verscheen dit bizarre bericht bij RTV Oost:
"De politie Twente is verbaasd over de informatie van drie paragnosten van het tv-programma het Zesde Zintuig over de moord op de Oldenzaalse Diana Winkel.
De paragnosten wezen de moordplek aan en hadden informatie die alleen de dader en de politie weten. Daarnaast wezen ze de plaats van het moordwapen aan. Of dat is gevonden wil de politie niet zeggen. Ook is nog onduidelijk of de informatie aanleiding is voor een aanhouding. Het is voor de eerste keer dat de politie in een lopend onderzoek meewerkt aan het programma." (einde citaat)

De paragnosten hadden de informatie die "alleen de dader en politie weten", gewoon rechtstreeks van de politie. Dat de politie nooit eerder heeft meegewerkt aan het programma in een lopend onderzoek is volstrekt logisch, want de politie mag dat helemaal niet. Hier is dat ook niet gebeurd; het programma juist heeft meegewerkt met de politie, niet omgekeerd.

Op het blog van Ko van Dijk zegt ene Paloma het scherp:

"Ze hadden de dader waarschijnlijk al langer op het oog. En hiervan hebben ze een compostie-tekening gemaakt. ( niet met paranormaal te maken)
Hiervan uit werd er gekeken wie deze man herkende, en welke tips hier dan op binnen komen. Dat was ook het puzzelstukje waar ze naar op zoek waren. Gewoon instinkertjes!"

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: