Ontsnapte gevangene Arnhem is levensgevaarlijke Arthur N.

7 Dec

ArthurnoachUpdate 18.15 uur:

De gevangene die gistermorgen uit de Arnhemse Koepelgevangenis is ontsnapt, is in het bezit van een vuurwapen. Hij wist onder bedreiging van een vuurwapen aan zijn begeleider te ontsnappen. Hij gijzelde een automobilist en dwong hem naar Hoenderloo te rijden. Daar pinde hij geld met diens pinpas. Vervolgens is de automobilist uit de auto gezet. De politie roept met klem op de man niet te benaderen, maar de opsporingstiplijn 0800-6070 te bellen wanneer hij wordt gezien.

Ruudkinnegingnw_2

Inmiddels is bekend dat het gaat om de 43-jarige Arthur Noach, die we onlangs nog tegenkwamen (in november) als verdachte voor de moord op Ruud Kinneging in Amersfoort. Hij was nog maar net vrij: in 2001 wurgde hij zijn vriendin met een elektriciteitssnoer. Hij beweerde toen dat er een onbekende dader was die het had gedaan.

Hij zat nu vast voor poging tot doodslag. Of dat was voor de verdenking inzake Ruud Kinneging is mij nog niet duidelijk.

No Responses to “Ontsnapte gevangene Arnhem is levensgevaarlijke Arthur N.”

 1. Quentin December 7, 2009 at 7:37 pm #

  En hier vraag je je toch weer af hoe het mogelijk is…

  Ten eerste dat de man aan een vuurwapen kon komen in de gevangenis. Dat er drugs binnenkomen is bekend, maar een heel vuurwapen?! Da’s wel hxc3xa9xc3xa9l slordig of hij heeft hulp gehad van een platte bewaarder (die trouwens ook ontoereikend gescreend worden).

  Ten tweede dat er blijkbaar – nog steeds – onvoldoende veiligheidsmaatregelen worden getroffen vxc3xb3xc3xb3r c.q. tijdens een transport. Je kunt iemand toch visiteren (fouilleren) vxc3xb3xc3xb3r hij op transport gaat? Maar kennelijk is dat toch vrij simpele en voor de hand liggende idee bij justitie nog niet opgekomen…

  Ten derde vraag je je – hoe weinig origineel dan ook – toch weer af of sommige lieden xc3xbcberhaupt weer vrij zouden moeten kunnen komen. Als een crimineel keer op keer (dodelijk) geweld gebruikt zodra hij weer op vrije voeten is hoort hij m.i. niet thuis in de maatschappij.

 2. Raymond December 7, 2009 at 8:13 pm #

  Hij zat vast voor de moord op Ruud K. in Leusden, doodslag ??? raar hoor hij, Arthur heeft Ruud gewoon zijn kop ingeslagen met een bijl ! Zal mij niet verbazen als ie probeert zelfmoord te plegen heeft ie al eerder geprobeert (toen ie vast zat voor zijn mislukte overval) Wordt vast vervolgt

 3. Patrick December 7, 2009 at 9:36 pm #

  En gisteren mocht niemand weten wie hij was waar hij voor vast zat en of hij gevaarlijk was en nu ineens wel???

 4. Jacqueline December 7, 2009 at 11:04 pm #

  @Quentin

  Men kan scannen wat ze willen maar dit is iets wat van binnenuit geregeld is.

  Zoals zoveel contrabanden van binnenuit geregeld wordt.

  Heel naar voor die kleine groep bewaarders die hun werk met liefde en heel professioneel uitvoeren.

  Het is en blijft mensenwerk.

  De grootste groep kiest voor dit beroep omdat zij brood op de plank moeten brengen of verplicht werden om te werken.

  Justitie betaalt graag voor kwantiteit en zeker niet voor kwaliteit.

 5. Quentin December 8, 2009 at 2:52 am #

  Jacqueline schreef: “Justitie betaalt graag voor kwantiteit en zeker niet voor kwaliteit.”

  Helemaal mee eens, dat was ook mijn punt. Niets ten nadele van de hardwerkende goedwillende PIW-ers, die doen zwaar werk in een slecht functionerend regime en worden ook nog eens onderbetaald.

  Maar je krijgt waar je voor betaalt… En binnen de al tijden chronisch zieke Dienst Justitixc3xable Inrichtingen (DJI) zijn de werkomstandigheden vaak verre van ideaal. De voornaamste mores is ‘vooral geen ophef maken’. Mensen die iets ten goede willen veranderen worden stelselmatig weggewerkt, terwijl ‘fout’ personeel wordt gedoogd en zelfs afgeschermd. Zolang er maar geen ophef wordt gemaakt vindt met het allemaal wel goed zo bij de DJI. Geen wonder dat er zo een heel verkeerde (werk)sfeer ontstaat, waarin groepen dubieuze bewaarders makkelijk de overhand kunnen krijgen.

  Ook niet zxc3xb3 verwonderlijk dus dat er af en toe iemand de mist in gaat. Je kunt er feitelijk op wxc3¡chten…

  Wxc3xa9l verwonderlijk is het dat het nog steeds dezelfde puinhoop is binnen de DJI na decennia van wanbeleid en mismanagement. Hier is een totale omslag van management en bedrijfsfilosofie xc3xa9cht hard nodig! (En niet sinds gisteren).

  Dat er (ook) mensen worden aangenomen die – om uiteenlopende redenen – niet geschikt zijn voor dit moeilijke werk is slechts xc3xa9xc3xa9n van de problemen. (Waar ik dus hierboven op doelde met het ‘onvoldoende screenen’ van DJI personeel).

  Maar zolang men niet bereid is te betalen voor kwaliteit xc3xa9n tot het scheppen van een beter, veiliger en prettiger werkklimaat zal het dezelfde puinhoop blijven die het al jaren is.

  Men plakt hier en daar een pleister als men weer eens negatief in ‘t nieuws is gekomen, maar de broodnodige xc3xa9chte omslag is er tot dusver nooit gekomen.

  Niet alleen heel vervelend voor de goedwillende werknemers van de DJI (je zult er maar moeten werken), maar het komt de algehele veiligheid in onze maatschappij natuurlijk ook bepaald niet ten goede…

 6. Harrie December 8, 2009 at 9:15 am #

  Ruud is niet dood geslagen door een bijl maar is dood gestoken
  Hendrink Jan ik zit nu in Bangkok
  zal eens informeren in Leusden of er meer bekend is
  groet uit een warm Bangkok

 7. Jacqueline December 8, 2009 at 10:38 am #

  @Quentin

  Thans is Peter vd Sande weer hoofd van het DJI maar die kan ook geen kant op met al zijn goedbedoelde plannen.

  Het RSJ is destijds als toezichthouder op een zijspoor gezet. Thans adviesorgaan.

  Dit hebben we allemaal te danken aan Donner.

  En het is precies wat jij zegt. Als men hun mond opentrekt om misstanden aan de orde te brengen dan wordt men gediskwalificeerd.

  Iedereen heeft baat bij een “beter, veiliger en prettiger werkklimaat”.
  Zowel de werknemers als de gedetineerden.

  Het management en bedrijfsfilosofie is teveel op kosten en baten gericht.

  Dan de bedrijfsfilosofie, bestaat die wel?

  Er wordt niet vanuit de praktijk gehandeld maar vanaf een stukje papier met allerlei wiskundige berekeningen.

 8. Raymond December 8, 2009 at 12:20 pm #

  Harrie je mist waar het omgaat ! Hij is inderdaad niet doodgeslagen met een bijl maar gestoken en niet 1 keer maar flink meer ! Feit is dat ze bekend maken dat arthur vast zat voor een poging tot doodslag nou volgens mij is ruud gewoon dood hoor dus waarom poging tot doodslag ???

  Beste Raymond,

  Omdat het bij hem om een andere zaak gaat, hij is in deze zaak geen verdachte,

  Hendrik Jan

 9. Richard December 8, 2009 at 2:17 pm #

  Geen verdachte? Lijkt me onwaarschijnlijk…
  Poging tot doodslag op zijn ex okxc3xa9 maar volgens mij vergeten ze Ruud die er toch echt niet meer is!

 10. Anonymous December 8, 2009 at 4:43 pm #

  “Beste Raymond,

  Omdat het bij hem om een andere zaak gaat, hij is in deze zaak geen verdachte,

  Hendrik Jan”

  Hij is in de zaak Ruud K geen verdachte ???
  Maar wel verdachte in een poging tot doodslag ? Hoe dan oke wie heeft Ruud vermoord ? Waarom zat Arthur vast ?? En als ie onschuldig is hoeft ie ook niet te ontsappen !

  HJ Jammer dat je het stukje over de advocaten weglaat !!

  Beste Niets-Invuller,

  Ik weet niet wat je bedoelt met ‘advocaten weglaat’ en voor de rest moet je ‘t nog maar eens nalezen, zo moeilijk is het toch niet.

  Hendrik Jan

 11. Raymond December 8, 2009 at 4:57 pm #

  “Beste Niets-Invuller,

  Ik weet niet wat je bedoelt met ‘advocaten weglaat’ en voor de rest moet je ‘t nog maar eens nalezen, zo moeilijk is het toch niet.

  Hendrik Jan”

  De vraag is waar betaald Arthur advocaten als Kuijpers van !

  Beste Raymond,

  Ook ‘topadvocaten’ hebben pro-deo-klanten, leveren wel iets minder op dan top-criminelen, maar is nog best de moeite waard.

  Hendrik Jan

 12. Jacqueline December 8, 2009 at 6:05 pm #

  @HJK

  Ik ben blij dat je even de aandacht vestigt op het gegeven dat topadvocaten ook pro-deo werken.

 13. Jacqueline December 8, 2009 at 6:52 pm #

  Onderstaande verdachte zou even een keuze moeten maken uit jouw serie advocaten en dan eens even naar de Raad voor Journalistiek stappen.

  Verdachte oude moordzaak weer vrij

  AMSTERDAM – De politie heeft de man die zij zondag aanhield in verband met de gruwelijke moord op een bejaard stel in Amsterdam in 1997, weer vrijgelaten. Hij is geen verdachte meer.

  Dat heeft een woordvoerder dinsdag laten weten. De man heeft vrijwillig DNA-materiaal afgestaan. Dat blijkt niet overeen te komen met de sporen die de politie aantrof op de messen waarmee de slachtoffers zijn vermoord.

  Henk Opentij (79) en zijn vriendin en buurvrouw Mary Run (73) werden in november 1997 omgebracht. Een buurman trof ze dood aan in de woning van een van hen aan de Noorderbreedte in Amsterdam-Noord. Ze hadden diverse steekwonden en hun kelen waren doorgesneden.

  Vorige week werd bekend dat de politie het onderzoek naar de moord heeft heropend. De zaak was al gesloten, maar een team dat zogeheten cold cases onderzoekt, had nieuwe aanwijzingen gevonden.

  De man meldde zichzelf zondagavond op het politiebureau. Hij deed dat enkele uren nadat misdaadverslaggever Peter R. de Vries aandacht aan de zaak had besteed in zijn tv-programma.

  De journalist onthulde wat de nieuwe aanwijzingen zijn waarover de politie beschikt: DNA-sporen van twee daders die op de gebruikte messen zaten. De politie heeft inmiddels ook twee mannen op het oog die de moord mogelijk gepleegd hebben, zo meldde De Vries.

  De politie wil niet zeggen of de man die zij had aangehouden, een van de personen is die zij zocht

 14. Peter December 8, 2009 at 9:42 pm #

  Raymond,

  De avond dat Ruud is vermoord was hij samen met Arthur. Hij is vlak daarna opgepakt omdat hij bij zijn ex in Nijkerk de ramen heeft ingegooid en haar wilde vermoorden. Ruud was toen nog niet gevonden. Ik weet uit betrouwbare bron dat Arthur in de gevangenis is aangehouden voor de moord op Ruud. Of ze dat inmiddels hebben kunnen bewijzen weet ik niet. Maar hij is zekerrrrr hoofdverdachte nummer 1. Het is ook net ff te toevallig dat Ruud is vermoord op de avond dat hij op stap was met….. een moordenaar. Wordt zekers vervolgd.

 15. Boes December 9, 2009 at 1:48 am #

  Inzake de moordzaak op het bejaarde echtpaar in Amsterdam.

  De handschoen die gevonden is wordt aangeduid als chirurgische handschoen maar in keukens en restaurants worden deze handschoenen veelvuldig gebruikt vanwege de in de jaren 90 aangescherpte HACCP regels. Aangezien de daders keukenmessen hebben gebruikt en ze daarna ergens neer hebben gelegd naast elkaar vermoed ik dat er een keukenmedewerker of kok of slager bij is geweest. Ik als kok weet namelijk dat gebruikte messen naast elkaar worden neergelegd om schoongemaakt te worden. Niet in een bak water want als je ze er dan uitpakt kun je je snijden. Het is een automatisme en heeft naar mijn idee niets te maken met een ritueel of trofee of iets dergelijks.

  Het feit dat de keel is doorgesneden duidt volgens mij op een allochtone dader. nederlandse koks en slagers snijden geen kelen door. Voor allochtonen is dat de normaalste zaak van de wereld.

  Na een slachting of keukenhandeling scheur je automatisch ook keukenpapier of folie af om je handen af te vegen of je product af te dekken. Geen rare actie dus maar gewoon dagelijkse routine die er nooit meer uitgaat. Het zal me ook niet verbazen als er veegsporen op de theedoek aangetroffen zijn waar mevrouw haar hoofd mee afgedekt was. Een kok pakt automatisch een doek als zn handen vies zijn. Zomaar neergooien of neerleggen doe je niet met een vieze doek dus dan maar over het hoofd van mevrouw.

  Aangezien de gebruikte messen uit de keuken komen moeten de daders eerst binnen zijn gekomen en daarna voor alles de keuken in zijn gegaan. De dame is afgeslacht bij de deur maar niet bij binnenkomst denk ik. Dus is minimaal 1 dader een bekende geweest anders laat je mensen niet zonder worsteling in je keuken.

  Mijn gok : een allochtone slager of kok ,bekende van de slachtoffers(misschien van een lokale winkel of restaurant). Lieten de slachtoffers wel eens groenten of vlees bezorgen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: