Ontsnapte gevangene Arnhem is levensgevaarlijke Arthur N.

7 Dec

ArthurnoachUpdate 18.15 uur:

De gevangene die gistermorgen uit de Arnhemse Koepelgevangenis is ontsnapt, is in het bezit van een vuurwapen. Hij wist onder bedreiging van een vuurwapen aan zijn begeleider te ontsnappen. Hij gijzelde een automobilist en dwong hem naar Hoenderloo te rijden. Daar pinde hij geld met diens pinpas. Vervolgens is de automobilist uit de auto gezet. De politie roept met klem op de man niet te benaderen, maar de opsporingstiplijn 0800-6070 te bellen wanneer hij wordt gezien.

Ruudkinnegingnw_2

Inmiddels is bekend dat het gaat om de 43-jarige Arthur Noach, die we onlangs nog tegenkwamen (in november) als verdachte voor de moord op Ruud Kinneging in Amersfoort. Hij was nog maar net vrij: in 2001 wurgde hij zijn vriendin met een elektriciteitssnoer. Hij beweerde toen dat er een onbekende dader was die het had gedaan.

Hij zat nu vast voor poging tot doodslag. Of dat was voor de verdenking inzake Ruud Kinneging is mij nog niet duidelijk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: