Zondag 6-12: Verdachte Diana Winekl vrij & Over de schreef in Belgixc3xab

6 Dec

DianawinkelgaitEcht verrassend is het niet: de man die in oktober is aangehouden voor de moord op tekenlerares Diana Winkel in Oldenzaal is vrijgelaten. Vanaf het begin gold de Afrikaanse ex-vriend van de tekenlerares uit Aalten als verdachte, maar de politie pakte op grond van borrelpraat een jaar later een buurman uit de straat op. Deze Gait zou in een dronken bui in een kroeg hebben verteld dat hij de moord had gepleegd. Diana was doodgestoken.

Dianawinkel2webDe mensen die hem kenden kunnen het zich niet goed voorstellen. De vraag was of de politie mxc3xa9xc3xa9r bewijs had dan alleen zijn eigen benevelde verklaring, mogelijk aangevuld met uitlatingen tijdens de verhoren. Die vraag lijkt nu beantwoord.

                                                   *

"Erkent U deze inbreuk te hebben begaan?"

"Bent u bereid een minnelijke schikking te aanvaarden van het Openbaar Ministerie?"

Of de duvel ermee speelt. Op de dag dat dit formulier (te hard gereden in Belgixc3xab, in juli) per post arriveert, stuurt iemand mij ‘out of the blue’ dit mailtje:

Belgen betalen boetes niet. Van de boetes die Belgische rechters opleggen voor overtredingen en misdrijven als te hard rijden, stalking, drugshandel en berovingen, wordt circa 60 procent nooit betaald. Dat blijkt uit cijfers van minister van Financixc3xabn Didier Reynders, aldus de Vlaamse krant het Laatste Nieuws vrijdag.

Vorig jaar legden de Belgische rechters voor 151 miljoen euro aan boetes op, soms bovenop een celstraf. Daarvan werd 90 miljoen niet betaald, meldt Reynders. Zijn ambtenaren komen meestal niet verder dan het sturen van aanmaningen en aangetekende brieven.

Deurwaarders worden zelden ingeschakeld. Een vervangende celstraf zit er door de overbevolkte gevangenissen doorgaans ook niet in."

Wat te doen? Een formulier waarop je de ene keer wordt aangesproken met U en in de volgende regel met u, moet je dat serieus nemen?

No Responses to “Zondag 6-12: Verdachte Diana Winekl vrij & Over de schreef in Belgixc3xab”

 1. peter December 6, 2009 at 2:22 pm #

  @HJK

  De vraag is niet of je het formulier serieus moet nemen, maar de vraag of je de overtreding hebt begaan, zo ja, gewoon betalen.

 2. Mia December 7, 2009 at 5:09 pm #

  Ik kan mij helemaal vinden in de voorspellende gave van Henk, vooral dat van die lange tenen.

  http://www.peterrdevries.nl/nieuws/
  de-troebele-blik-van-de-helderziende/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: