Polderpedo's gepakt in Puerto Galera

6 Dec

Puertogaleroabc

Update 14.45 uur:

Drie Nederlanders die verbleven in Puerto Galera kunnen een aanklacht wegens pedofilie tegemoet zien voor het misbruiken van drie jongens.

De verdachten zijn "Gusbert Van T. Hof, alias Jack, Robert Arjen Peter, alias Robert, and Rudolf William Devos, alias Rudy." Ik volg de Amerikaanse spelling maar. Peter zal wel Peters moeten zijn en Devos De Vos.

PuertogaleroVolgens een van de slachtoffers, een jongen van 16, begon het misbruik twee jaar geleden toen hij zijn met zijn broertje van 13 en zijn neefje van 11 werd uitgenodigd in het ‘resort’ van een van de mannen.’ De jongens kregen tussen de 50 en 100 Filippijnse pesos per dag (100 is 1,40 euro)

Er is ook een aanklacht ingediend tegen stadsbestuurder Benjamin de Chavez voor het toelaten van dit soort praktijken. De Chavez ontkende:

xe2x80x9cWala naman akong alam diyan at kasama lang ako sa pag-aresto,xe2x80x9d zei hij.

Politiechef James Brillantes -recentelijk nog in opspraak wegens betrokkenheid bij een schietincident – ontkende dat hij de verdachten had vrijgelaten na ontvangst van een groot geldbedrag.

Wat mij interesseert: hoe lang waren deze mannen hier al, waar komen ze vandaan en konden ze in Nederland hun handen wel thuishouden? Of zijn ze onschuldig en liegen de jongetjes?

No Responses to “Polderpedo's gepakt in Puerto Galera”

 1. peter December 6, 2009 at 3:07 pm #

  Wat mij interesseert: hoe luidt de vertaling van de uitspraak van Benjamin de Chavez?

 2. K.Hakvoort December 6, 2009 at 4:02 pm #

  Het is mij niet duidelijk wat de Amerikanen en ABC hiermee te maken hebben. Het heeft zich in de Filippijnen afgespeeld, is een zaak van de Filippijnse justitie en het bericht is afkomstig van een Filippijns nieuwsbureau.

 3. fatima December 6, 2009 at 9:08 pm #

  waarom zouden de jongetjes liegen ?? waarom nodigen wildvreemde vieze oude mannetjes kinderen in doie leeftijd uit ?!!! ik hoop dat ze levenslang krijgen, liever de doodstraf pedofielen die verpesten en verzieken het leven van een onschuldig kind !!!

 4. n December 6, 2009 at 9:27 pm #

  Vertaling

  ik wist niets over deze zaak
  tot ik bij het team kwam, dat hen arresteerden

 5. Pieter December 7, 2009 at 12:07 am #

  @Fatima: Je gaat wel lekker kort door de bocht. Toegegeven, drie mannen in een resort op de Fillipijnen klinkt minder gezellig dan drie gezinnen in datzelfde resort, maar je kunt niet zonder meer aankomen met “waarom zouden die kinderen liegen?”.

  Goede vraag. Waarom zou de dochter van inspecteur Lancee van Schiermonnikoog over ontucht liegen? Waarom zou dat gehandicapte vrouwtje liegen over die twee jongens die haar met scootmoniel en al in de greppel hebben gegooid en haar hondje hebben opgehangen?

  De dochter van Lancee bleek achteraf onder meer niet helemaal lekker in haar vel te hebben gezeten en de gehandicapte vrouw had haar eigen handje opgeknoopt en zichzelf in de greppel gekapseisd omdat ze aandacht wilde.

  Laat ze daar maar eerst goed onderzoek doen. Ze zijn daar niet achterlijk en hebben er alle belang bij.

  En Amerikanen…tja, ze kunnen er zelf net als iedere andere nationaliteit ook een hout van, maar ze hebben nu eenmaal een oog voor de combinatie the Netherlands en child (sexual) abuse.

  Maar goed, je kan maar blij zijn met je nichxc3xa9-markt.

 6. Quentin December 7, 2009 at 6:15 am #

  De ‘heren’ hebben de schijn tegen, maar daar staat tegenover dat het ook niet voor ‘t eerst zou zijn dat een (vermeend) slachtoffer een valse aangifte doet.

  De kleine nuance in het artikel van HJ is daarom wel op z’n plaats. Laten we eerst de bewijzen maar eens afwachten alvorens om ‘de doodstraf’ te gaan roepen.

  Als ze schuldig zijn verdienen ze uiteraard een passende straf, dat spreekt voor zich.

  Dat geldt wat mij betreft overigens net zo goed voor iedereen die een valse aangifte doet, zeker als het om zoiets smerigs gaat. Dergelijke leugenaars ruxc3xafneren niet alleen het leven van degene(n) die ze vals beschuldigen, het is ook nog eens een klap in het gezicht van alle xc3xa9chte slachtoffers die het zo – nog – moeilijker wordt gemaakt om naar voren te komen.

  Maar goed, ik ben ook benieuwd naar de voorgeschiedenis van deze lieden. De vraag of ze eerder de fout in zijn gegaan is volkomen terecht en het antwoord waarschijnlijk zeer veelzeggend…

 7. ed December 7, 2009 at 11:58 am #

  De vertaling is:

  “Ik weet van niets alleen dat mijn kollega en ik de arrestatie hebben gedaan”

  Overigens zegt xc3xa9xc3xa9n van de kinderen nog:

  xe2x80x9cLagi akong pinapupunta ni Jack sa kuwarto at pinaliligo. Pagkatapos ay pinaghuhubad ako ng damitxe2x80x9d 😉

  Nou dat betekent zoveel als dat Jack hem geld gaf om in bad te gaan en hem uit te kleden.

  Ik geef in deze toch de kinderen het voordeel van de twijfel, maar in de Filipijnen komen ook valse beschuldigingen voor (zoals op veel plaatsen). Klassiek is het verhaal van een huishoudelijke hulp die haar (in de Filipijnen wonende) Zwitserse werkgever beschuldigde haar meermalen geweldadig te hebben verkracht.

  De man werd egarresteerd en ontkende, het werd een rechtszaak en toen de rechters zagen dat de man in een rolstoel zat (al jaren) en daar zonder hulp niet eens uit kon komen, was het vonnis ‘vrijspraak’ gauw geveld. Je vraagt je af waarom de zaak xc3xbcberhaupt voor kwam.

  Het verhaal van de dochter van Lancee is inderdaad kenmerkend en er zitten vele rare kanten aan. Het vreemdste is nog wel dat zij op een gegeven moment opgehaald werd door een politievrouw voor verhoor op het vasteland en dat ze wegens een verlate boot de trein gemist hadden, waardoor zij op xc3xa9xc3xa9n hotelkamer moest slapen met die vrouw. Daarbij zijn haar ook heel wat verhalen in het hoofd geprent die zij tijdens het verhoor ‘moest zeggen’

 8. ed December 7, 2009 at 12:01 pm #

  @ Hakvoort
  Ook een Duitse site besteed er aandacht aan, zoals wij ook aandacht besteden aan engelse pedofielen die in Thailand worden opgepakt, of Oostenrijkse meisjes die door oostenrijkers in oostenrijkse kelders worden opgesloten. Nieuws is nieuws

  Beste Ed,

  Ik zag het alleen nog niet in een Nederlandse krant, maar misschien lees ik eroverheen.

  Hendrik Jan

 9. K.Hakvoort December 7, 2009 at 2:01 pm #

  @Ed,
  Of het nieuws is of niet, was niet mijn punt. Ik heb slechts vastgesteld dat nergens uit blijkt dat Amerikanen of een Amerikaans mediabedrijf bij de opsporing of het wereldkundig maken zijn betrokken, zoals in de eerste alinea van HJK’s stukje beweerd wordt.

  Beste Ed/Koen,

  Ik heb het aangepast, ik had me inderdaad vergist, ik dacht dat het om een Amerikaans mediabedrijf ging maar dat is niet zo.

  Hendrik Jan

 10. Kate-online December 12, 2009 at 12:38 am #

  Bedankt voor de interessante informatie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: