Vrijdag 4-12: Shaffy in cafxc3xa9 Mulder

4 Dec

Mulder1 Het gebied rond Vijzelgracht en Weteringcircuit kent niet het meest bruisende uitgaansleven van Amsterdam,, maar als je de verhalen op tv mocht geloven kwam Ramses Shaffy hier veel. Ik meen mij uitermate stellig te herinneren dat ik een stukje op televise zag waarin een kroegbaas vertelde dat Shaffy vaak zomaar binnenkwam en achter de piano ging zitten spelen, en dat dit bij cafxc3xa9 Mulder was.

Niemand die ik ken komt ooit bij cafxc3xa9 Mulder, men kent het alleen van heel vaak erlangs gelopen, even naar binnen kijken en denken: nee, toch maar niet. En waar zou die piano moeten staan?

Gelagkamer

In de eeuwige jacht naar de waarheid achter de waan van de dag gingen wij gisteren bij het krieken van de nacht maar eens poolshoogte nemen. Een piano in cafxc3xa9 Mulder? Daar kan nooit ruimte voor zijn geweest, of het moet een heel klein mini-pianootje zijn geweest. Volgens de man achter de bar was Shaffy hier ook nooit geweest, hij kwam wel eens om de hoek, bij de Gelaghkamer.

Of daar een piano is, was niet te zien. Het was dicht en zag er uit alsof het nooit open was geweest en nimmer meer open zal gaan.

Zo zie je maar: je moet niet alles geloven wat ze op televisie vertellen. De vraag is alleen: wie zei dat, van dat cafxc3xa9 Mulder? Ik heb het nog even opgezocht, de kroegbaas die het over een piano had was van een ander cafxc3xa9, bij het Sarphatipark.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: