Maandag 30-11: Gangsterliefje, seksgijzel, foute Wiegel en spartelende Zalm)

30 Nov

Kaateevrouw_2In de Bunker hoorde ze – tijdens ‘het proces van de eeuw – bijna bij het behang, aan de zijde van ‘de boekhouder van Holleeder’. Uit een vooraankondiging van uitgeverij Nieuw Amsterdam blijkt dat ze een boek heeft geschreven. Priscilla Jourdan, de vriendin van Marcel Kaatee. ‘Gangsterliefje’ doet het natuurlijk goed als titel, maar in feite is ze dat helemaal niet, omdat Kaatee geen gangster is. Als je iedereen die zakelijk te maken kreeg met de Willems Endstra en Holleeder een gangster noemt, kunnen we nog wel even.

Priscilla is al veertien jaar de vriendin van Kaatee. Hij is weliswaar vrijgesproken, maar de verdenkingen – en de publiciteit – hebben natuurlijk een enorme invloed gehad op hun privxc3xa9leven. In het boek beschrijft ze hoe haar leven van de ene op de andere dag volledig veranderde.

                                                                *

Tijdens het maken van dit stukje kreeg ik toevallig bericht van een ander ‘gangsterliefje’: Scarlet Francini, de vriendin van Charles Zwolsman. Een medegedetineerde van haar belde met een bepaalde boodschap, waar ik uiteraard niet over in detail kan treden, maar wie op onderstaande link klikt kan een vermoeden krijgen. Laten we zeggen: het is voor menig vrouw moeizaam balanceren op de rand van onder- en bovenwereld. Het levensverhaal van Scarlet staat in mijn boek ‘Vrouwen in het kwaad’. Meer over Scarlet en Zwolsman staat hier

                                                        *

Plasmanleenhouwerweb"Bizarre verhalen kunnen waar zijn, heel geloofwaardige verhalen kunnen verzonnen zijn." Zei advocate Ivonne Leenhouwers afgelopen donderdag bij de presentatie van het boek ‘Zeden’. Politie en justitie in Amsterdam worstelen al een half jaar met zo’n bizarre zedenzaak, waarvan niemand weet wat er precies van waar is.

Twee vrouwen beweren dat ze respectievelijk xc3xa9xc3xa9n jaar en vier maanden zijn opgesloten door een zwakbegaafde man en zijn moeder in hun flatje in Amsterdam-Noord en voortdurend zijn verkracht. Een van hen stak na haar ontsnapping uit wraak de moeder neer. Daarvoor staat ze binnenkort terecht.

Er zijn aanwijzingen dat de dames niet alles uit hun duim zuigen, maar er klopt ook van alles niet. Een van de slachtoffers is een Turkse vrouw die met de man in contact kwam via een advertentie op internet. Ze vroeg om een lening van 50.000 euro om een schuld van haar jongere broer bij criminelen af te lossen. Als afbetaling beloofde ze seks. Bij haar tweede bezoek werd ze vastgebonden en niet meer vrijgelaten.

Een van de slachtoffers heeft een psychiatrische stoornis, de ander heeft psychisch veel geleden en de hoofdverdachte is zwakbegaafd.

Ga er maar aan staan, als justitie (en advocaten, en media).

                                                             *

Jonaldbouwhuis"Jonald Bouwhuis droomde van succes en kreeg succes. Hij leefde de Amerikaanse droom, van afwasser tot belegger. Bijna on-Nederlands ging hij op een voetstuk staan. Richtte bedrijf na bedrijf op, een stichting voor kinderen, hield dure feesten en partijen met bekende sprekers als Pim Fortuyn, Eric Nordholt en Rita Verdonk. Omringde zich met welgestelde mensen. Met bekende artiesten. Zette de bloemetjes buiten op Ibiza. Het moest groot en mooi. En het werd groot en mooi. Hij was zo tevreden met zichzelf dat hij er een boek over schreef. Hij noemde het zijn economische biografie. De prikkelende titel xe2x80x98Het komt vast goedxe2x80x99. Maar het kwam niet goed."

Afgelopen zaterdag in De Stentor het levensverhaal van deze Jonald. Meest opmerkelijk: de rol van VVD-dragonder Hans Wiegel, die met zijn betrouwbare uitstraling tal van beleggers overhaalde hun kapitaal te beleggen bij Jonald en nu van een ijskoude kermis thuiskomen. (Oud)Politici en het bank- en beleggingswezen, dat is geen handige combinatie, gezien ook de actuele ontwikkelingen rond de bungelende en spartelende Gerrit Zalm.

No Responses to “Maandag 30-11: Gangsterliefje, seksgijzel, foute Wiegel en spartelende Zalm)”

  1. Spotnet February 1, 2011 at 1:20 pm #

    Ik heb misdaadjournalist.web-log.nl gevonden via Google. Geweldig gemaakt! Ik hoop wil ook zo een site te maken.
    Welke software heb je hiervoor gebruikt?

    Groetjes,
    Henny uit Purmerend

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: