Zondag 29-11: Oorlog in Overschie

29 Nov

OverschiepeterrCriminelen zijn niet altijd gebaat bij publiciteit. Zo zal motordief Johan B. de dag betreuren dat hij voor de verborgen camera’s van Peter R. de Vries verscheen. Dat was in een ‘lichte uitzending’, uit mei van dit jaar, waar te zien was dat hij een proefrit maakte op een Suzuki bij een motordealer in Soesterberg en niet meer terugkeerde: ‘kruimeldief’ Johan blijkt een opmerkelijke rol te spelen in een bloedige familievete die in de jaren negentig de Rotterdamse wijk Overschie teisterde. Vanavond SBS, half tien.

No Responses to “Zondag 29-11: Oorlog in Overschie”

 1. K.Hakvoort November 29, 2009 at 2:14 pm #

  Onder de wekelijkse P.R-reclame even aandacht voor ‘Eigen schuld, dikke bult’. In dit programma worden de nodige vraagtekens geplaatst bij de harde aanpak van afwijkend gedrag. De vaak zo beschimpte softe aanpak blijkt, afgezien van die van een kleine groep diehards, uiteindelijk effectiever te zijn. Alleen de politiek heeft er geen oren naar, mede omdat deze visie niet in de media wordt doorgegeven en het lonend blijft aan de telegraafvisie op misdaad te appelleren.
  De mening van het publiek is uiteindelijk niet meer dan een echo van het media-aanbod.

 2. chris November 29, 2009 at 9:20 pm #

  @hakvoort:

  Precies

  en zoals al ruim een jaar door ondergetekende op zijn weblog voorzien van voorbeelden….

 3. Deep End of the Ocean November 30, 2009 at 9:38 am #

  Chris, jouw weblog staat alleen maar in het anti-Wilders teken. Overal wordt hij er met zijn blonde haren bijgesleept. Waarmee ook de selectiviteit van de door jou gekozen voorbeelden verklaard wordt.

  Weet je wat het grote verschil is tussen HJK en jou? HJK heeft ook nog oog voor de slachtoffers, iets wat voor jou en K.Hakvoort de Telegraaf-visie op misdaad schijnt te zijn.

 4. @ November 30, 2009 at 10:17 am #

  Vraag het dan even aan iemand met ervaring.
  Die weet in ieder geval zelf wat hem/haar wel of niet geholpen heeft.

 5. chris November 30, 2009 at 12:45 pm #

  Beste deep end of the ocean,

  Mijn weblog telt op dit moment ruim driehonderd verhalen. Vijf daarvan gaan over Wilders….

  Ik heb ook oog voor de slachtoffers, ik stel alleen soms vraagtekens bij de rol van diezelfde slachtoffers. Een journalist is nooit partij en dient dus ook deze rol kritisch te beschouwen.

 6. ed November 30, 2009 at 7:47 pm #

  een vreemd programma van Peter de Vries over ‘eitje’ Johan B. Getuigen vragen voor een 16 jaar oude moord waarvan de veroordeelden in hoger beroep al zijn vrijgesproken.
  Dat staat in schril contrast met peters uitspraak gisteren dat de rechters in de zaak Gerrit Snoeren (6 jaar geleden), de juiste beslissing hebben genomen door te zeggen dat er na zoveel tijd de juiste toedracht niet meer is vast te stellen.

  Overigens, wat stelde die uitzending over die gestolen motor nou voor? Dealer zijn motor van 16.000 euro kwijt en dat allemaal voor een interviewtje van peter met een Overschiese junk, waar de motor voor de deur heeft gestaan. Peter een programma, dealer zijn motor kwijt

 7. Deep End of the Ocean November 30, 2009 at 8:42 pm #

  Beste Chris, ik heb het over je weblog. En dat bestaat niet alleen uit verhalen maar ook uit commentaren. Als je voor ieder keer dat Wilders genoemd wordt een tientje over zou maken naar zijn verkiezingsfonds is de kans groot dat je wedijvert met een schatrijke Israxc3xablixc3xabr wie straks als eerste bij Agnes Kant op het matje moet komen om meer openheid te geven.

  En, zeker alsof de duvel er mee speelt, je “Quote van de dag” is vandaag van het Sociaal Cultureel Planbureau. Over Wilders.

 8. chris November 30, 2009 at 9:59 pm #

  Deep end,

  Ik plaats de commentaren niet, dat doen mijn lezers.

 9. Ada November 30, 2009 at 10:10 pm #

  Euhmm Ed, de twee onopgeloste moorden gemist?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: