Dinsdag 24-11: Nellie praat: 'Jaap was mijn type niet'; de jacht op Dino

24 Nov

UrkhlnwebOok in Belgixc3xab is de tienermoord op Urk groot nieuws, Het Laatste Nieuws brengt zelfs een foto van ‘Nellie’, al is het niet helemaal duidelijk of zij dat is. Ook op Urk zelf houden media en betrokkenen zich niet echt aan de oproep van de burgemeester om terughoudendheid met de berichtgeving.

Het Algemeen Dagblad sprak met Nellie, die vertelt dat ze geen idee had dat  Jaap en Dirk ruzie hadden om haar: ze had met geen van beiden verkering, Dirk kende ze beter, Jaap was haar type niet. De Stentor sprak een broertje van Jaap, die zegt dat het allemaal onzin is, dat Jaap niks heeft gedaan en dat de waarheid nog wel boven tafel zal komen.

Aanvulling 10.00 uur:

De foto in HLN is inderdaad van Nellie. Inmiddels heb ik de originele foto ook gekregen. Ze is geen verdachte, heeft verder niet met de zaak te maken, er lijkt mij geen bezwaar deze te publiceren.

NellieurkwebDe Telegraaf meldt dat de politie een blunder heeft gemaakt door een getuige die een skateboard had gevonden weg te sturen zonder naar de naam te vragen. Of dit ‘het skateboard’ was en of de politie er inmiddels meer over weet is niet bekend, maar als het echt waar is, is het amper voor te stellen. Je zou toch denken dat vier dagen na ‘de skateboardmoord’ ook de dienstdoende agenten daar het een en ander van hebben meegekregen.

Moorden door jeugdige personen komen vaker voor. Een lezer herinnerde me aan een zaak uit 1996, waarbij een jongen van 14 en 17 in Enschede de 41-jarige Willemien Overesch om het leven brachten. Een artikel daarover staat in een oude Trouw

                                                     *

Koudbloed7k_2 

"De foto moet ergens midden jaren negentig zijn gemaakt in een zonovergoten jachthaven. We gokken ergens aan de Cxc3xb4te d’Azur, zeg Saint-Tropez, of Cannes. Het doet er niet zoveel toe waar het gezelschap zich bevindt, wel wie het glas champagne heffen naar de fotograaf: een greep uit het hart van de Amsterdamse onderwereld. We zien, in opperbeste stemming, de kern van de groep die sinds de liquidatie van maffiabaas Klaas Bruinsma in 1991 door het leven gaat als ‘de groep Amsterdam’, ‘de erven Bruinsma’ of, ook wel, ‘de Delta-organisatie’.

Op de voorgrond in het midden van de foto, geheel in het zwart, herkennen we Stanley Hillis, met zijn vriendelijkste glimlach."

Zo begint in de nieuwe Koud Bloed het verhaal van Paul Vugts over ‘De jacht op Dino Soerel’. 

Verder op de foto: Rick van de Bunt, in februari 2008 in Marbella doodgeschoten. Joop van de Loo, die samen met Dino Soerel portier was bij dfiscotheek The Movies in Volendam. Jan ‘de snor’ Femer. Mink Kok staat erop, "in korte broek boven hardloopschoenen en witte sportsokken". En Mustafa Kahveci van pizzeria Pastorale op de Haarlemmerdijk. Het is de plek waar Jan Femer op 23 september 2000 een afspraak had en werd doodgeschoten toen hij uitstapte.

Een intrigerend begin van een spannend verhaal. Wel jammer dat de foto er niet bij staat, maar die zal de politie niet hebben willen afstaan… D’r zal toch nog wel ergens een kopietje rondslingeren?

                                                             *

Worden de Nederlandse opiniebladen alleen nog door ‘ouwe mannen’ gelezen en gemaakt? In Vrij Nederland van deze week staat een ingezonden brief van een zeventienjarige lezer die zich afvraagt of de redactie nog wel voeling met de jongeren heeft. Des te opmerkelijker dat HP/De Tijd een ingezonden brief laat passeren die volkomen de plank misslaat en aangeeft dat er daar op de brievenredactie in elk geval wxc3xa9l jeugdigen zonder historisch besef de dienst uitmaken – en niet worden gecontroleerd. "Ik herinnerde mij een soortgelijk zuurpruimerig verhaal van iemand zo’n veertig jaar geleden, waarbij uw redactie het magistrale naschrift plaatste: "En hoe vond u onze nietjes?"

Dit is een klassieker in de tijdschriftgeschiedenis, maar niet van HP/De Tijd – dat toen niet eens bestond. Het was in Panorama, in de glorietijd van het blad toen de wekelijkse oplage zelfs boven de 400.000 uitkwam. Ik vraag me ook af of de zin wel zo luidde, of het niet was: ‘Wat vond u van de nietjes?’

                                                           *

En dan is het ook wederom dinsdag=bepsterdag. Op www.bepster.com staat nu mijn nieuwe wekelijkse column. Gaat dit keer over herhaling: "Zou iemand in de gaten hebben dat ik deze column al een keer eerder heb geschreven?" Of is dat niet zo? Zie hier

Advertisement

11 Responses to “Dinsdag 24-11: Nellie praat: 'Jaap was mijn type niet'; de jacht op Dino”

 1. Ron November 24, 2009 at 9:37 am #

  De politie heeft niemand weg gestuurd. De politie heeft gezegd via de intercom: “Sorry er is op dit moment niemand aanwezig, maar blijft U even wachten, er komt iemand aan.”

  Dat die persoon dan niet blijft wachten is niet de schuld van de politie.
  Dat er te weinig mensen (lees geld) zijn om elk buro 24 uur per dag te bemensen… daarvoor moeten we Guusje “de bezuinigingen gaan niet te kosten van het blauw op straat” te Dorst bedanken.

 2. Joopie November 24, 2009 at 9:59 am #

  Van der Bunt is in Madrid doodgeschoten.
  De foto is heel bekend en staat oa op crimesite.

 3. Gert November 24, 2009 at 10:08 am #

  Hendrik Jan,

  Crimesite heeft die foto. Zie:

  http://crimesite.nl/crimesite/uitgelicht/15879-de-jacht-op-dino-s.html

  helemaal onderaan.

 4. ray November 24, 2009 at 10:19 am #

  Wat lul je nou man.. Als je hier in Den Haag s’ avonds bij een politieburo naar binnen kijkt zitten er 6 t.v. te kijken, 1 leest de krant en 1 zit zich te masturberen op de w.c. maar de voordeur zit op slot want via de intercom kan je makkelijker iemand afpoeieren ja toch ? Kom geen begrip vragen hier terwijl je voor je werk met een buschauffeurkostuum aan langs de kant van de weg met een laser ouwe mensjes van hun a.o.w.-tje beroofd.

 5. Jay November 24, 2009 at 10:42 am #

  HJ, ik ben zo vriendelijk geweest om de foto even op te sporen:

  http://www.crimesite.nl/forum/showthread.php?t=2939&page=13

  Slechte kwaliteit hoor

 6. Triest November 24, 2009 at 11:03 am #

  Wat een trieste bedoening. Moord is triest. maar een site als deze helemaal. Niets beters te doen? Roddel, veroordelingen zonder iets te weten. Wacht maar tot je zelf geoordeeld wordt..

 7. Anonymous November 24, 2009 at 12:37 pm #

  Ze is geen verdachte, heeft verder niet met de zaak te maken.

  Dus, is het platsen van deze foto volkomen nutteloos.

 8. Perry Vermeulen November 24, 2009 at 5:46 pm #

  Irriteer me dood aan dat subjectieve irrelevante ‘Mooie Nellie’ in al die media. Of in Belgixc3xab waar ze blijkbaar publiceren dat het gaat om het ‘Mooiste meisje van het dorp’. Sensationele flauwekul.

 9. Ada November 24, 2009 at 7:29 pm #

  Ach ja, ramptoerisme, het went nooit…

 10. mieke November 25, 2009 at 4:11 am #

  Hou maar op…

  ‘Jongste verdachten waren niet bij dood Dirk’

  Telegraaf 24/11 21:17 h

  Hou maar op, maar lxc3xa9xc3xa9r je kinderen om niet bang te zijn, geweld niet te tolereren en om altijd direct hulp in te roepen en eerlijk te zijn als ze een situatie niet vertrouwen.

 11. ed November 25, 2009 at 8:54 am #

  “Ze is geen verdachte, heeft verder niet met de zaak te maken, er lijkt mij geen bezwaar deze te publiceren.”

  Als ze niets met de zaak te maken heeft, waarom is het dan nodig de foto te publiceren?
  Kun je net zo goed een foto van Yolanthe er bij zetten: ook geen verdachte, heeft ook niks met de zaak te maken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: