Spreekverbod op Urk

23 Nov

Dirkpost3

Update 18:25 uur:

Twee van de drie minderjarige Urkers die bij de dood van Dirk Post betrokken zouden zijn, zijn vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De jongens van 12 en 13 jaar worden in elk geval nog drie dagen vastgehouden.

De vraag is of ze mede-verantwoordelijk zijn voor de dood van Dirk of dat ze aanwezig waren op de plek waar het gebeurde maar niets konden doen. Uit Urk zelf is voorlopig niet veel informatie meer te verwachten: er is een mediastilte afgekondigd, ook de jeugd wordt verzocht niet met journalisten te praten. Van wie dat uitgaat is niet helemaal duidelijk, de politie heeft er wel eens een handje van dit soort ‘verboden’ op te leggen, zonder enige rechtsgrond. De meeste relevante hyvespagina’s zijn inmiddels verwijderd.

De 15-jarige hoofdverdachte wordt morgenvroeg voorgeleid. Het Openbaar Ministerie wil hem nog twee weken vasthouden.

No Responses to “Spreekverbod op Urk”

 1. moi November 23, 2009 at 9:36 pm #

  @HJK

  Dat “de politie er wel eens een handje van heeft” is helemaal niet zo vreemd hoor. Op die manier probeert men te voorkomen dat getuigen elkaar beinvloeden en dat komt een zaak ten goede (waarheidsvinding).
  En dat is dan jammer voor de journalist.
  Maar je hebt gelijk dat het elke rechtsgrond mist.

 2. il strangero November 23, 2009 at 11:24 pm #

  Tja, de politie… Ze doen alles om journalisten te plagen. Kijk ook gerust eens naar jezelf! Je hebt mij niet overtuigd, je bent sensatiezuchtig bezig. Veel alsen en mitsen, weinig concreets. Overigens is het de vraag of het van de politie afkomstig is. Volgens mij komt de oproep van de burgemeester van Urk. En met journalisten zoals jij is het alleen maar verstandig om niets te zeggen!
  Betreffende “moi”: hoezo mist het elke rechtsgrond? Het is een verzoek en geen bevel! Volgens mij behoort bij vrijheid van meningsuiting ook de vrijheid om dat niet te doen. Okxc3xa9, back to business, doe je werk, maar wel zonder al te veel op de “kijkcijfers” te letten!

 3. Kate-online December 12, 2009 at 12:38 am #

  wat ik zocht, bedankt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: