Zondag 22-11: de kindermoorden van Purmerend

22 Nov

PurmerendromydanielVanavond (half tien, SBS) bij Peter R. de Vries de xe2x80x98Purmerendse kindermoordxe2x80x99, uit de zomer van 2006. Ik ben er zelf ook even mee bezig geweest maar moest het afleggen tegen de televisie. Uiteindelijk bepalen de betrokkenen welk podium ze kiezen. De Telegraaf of Panorama, Pauw & Witteman of Peter de Vries?

Het interessante aan deze zaak is dat het een ‘spookmoord’ is, zoals ik het noem, en eigenlijk is Peter de Vries daar allergisch voor. Er is een hoofdverdachte die beweert dat hij of zij het niet heeft gedaan, dus moet er iemand anders zijn geweest. In dit geval zou dat ‘Bennie’ zijn.

Purmerendverhoorkimvisser_2Hoofdverdachte is Kim V.(24), de moeder van de tweejarige Romy en de baby Daniel. Romy werd met 60 messteken afgemaakt, Daniel met 25. Kim belde in de nacht van 14 juni 2006 overstuur met 112 en meldde toen dat haar kinderen waren doodgestoken. Ze vertelde dat er een indringer in huis was geweest, een man die zij vaag kende als xe2x80x98Benniexe2x80x99 en die een oude (drugs)schuld kwam incasseren.

De politie twijfelde aan dit verhaal: Kim had op een aantal controleerbare punten gelogen, cocaxc3xafne gebruikt en ze had pijn in haar arm: van het steken?

Purmerendbennie

Er is een compositietekening gemaakt van ‘Bennie’ maar daar is niet veel mee gedaan. Volgens Kim en haar familie omdat de politie er niet in geloofde. In oktober 2007 is Kim vrijgesproken, binnenkort dient de zaak in hoger beroep.

De advocate van Kim is Esther Vroegh. Een profiel van haar staat hier 

No Responses to “Zondag 22-11: de kindermoorden van Purmerend”

 1. freek November 22, 2009 at 10:42 am #

  onze grote peter r de vries held patrick v.d.eem die momenteel verblijft in arnhem en behoorlijk aan lager wal is geraakt door zij cocaineverslaving dacht op een van zijn strooptochten in zijn woonplaats dat zijn kennis niet thuis was omdat diens auto niet voor de woning stond, ging via de tuin naar de achterkant van de woning vernielde een ruit klom naar binnen ging direct naar boven maar werd boven aan de trap geconfronteerd met de hoogzwangere vriendin van zijn kennis. Deze herkende hem direkt.Patrick mompelde nog wat en vluchtte daarna de straat op en verdween en wordt nu gezocht

 2. ed November 22, 2009 at 2:21 pm #

  Wat is er nou zo opmerkelijk aan een hoofdverdachte die zegt het niet gedaan te hebben? Of hij heeft gelijk of hij heeft geen gelijk. Wat maakt dat een ‘spookmoord’.

  Ik ben bij Peter de Vries vrijwel geen andere verdachten (hoewel dat bij Peter natuurlijk direct al daders zijn) tegengekomen die zeiden het niet gedaan te hebben. Als ze zeiden het wxc3xa9l gedaan te hebben dan hoefde de Vries zich er niet in te verdiepen.

 3. ed November 22, 2009 at 2:22 pm #

  Overigens, zit Patrick nog niet steeds op aruba gevangen wegens flessetrekkerij, vernieling en bedreiging? Of heb ik wat gemist?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: