Donderdag 19-11: Moord Vollenhove muurvast & de seksmoord in het maxc3xafsveld

19 Nov

VollenhovehuisachterDe dubbele moord op het echtpaar Jurrie en Marrie Vis in Vollenhove lijkt muurvast te zitten. In de Telegraaf vertelt zoon Klaas dat hij bang is dat het helemaal niet meer wordt opgelost. Er is wel dna van de dader of daders, maar dat is het enige. Vermoedelijk gaa het om een domme roofoverval door gewelddadige buitenlandse criminelen. Er rijdt hier wat van dat gajes rond. Vorige week kwam dat ook aan het licht door die zaak in Driel, waarbij vijf Engelse criminelen een pinautomaat leegroofden en er met een plofkoffer vandoor gingen. Onderweg sloeg de auto over de kop, drie dood, twee gewond. Er zullen niet veel mensen zijn geweest die niet stiekem even hebben gedacht: "Eigen schuld, dikke bult". Maar achter elk van die slachtoffers schuilt misschien ook een boeiend levensverhaal.

"Neergestoken xc3xa9n doodgeschoten. Geen sporen van een worsteling of inbraak. De voordeur zelfs nog op het nachtslot, de poort naar de tuin ook. De achterdeur open. Kostbare vazen en schilderijen hingen er nog. Alleen de levenloze lichamen van Jurrie (64) en Marrie (60) Vis vormden twee maanden terug de stille getuigen van een verschrikkelijke misdaad. Vollenhovepaar

Voor zoon Klaas Vis uit Rotterdam, een voormalig binnenschipper en ex-eigenaar van een computerbedrijf, lijkt de geschiedenis afsluiten zonder antwoorden te krijgen, onmogelijk.

xe2x80x9eMijn moeder had haar handen nog omhoog toen ze in haar stoel, waar ze altijd in zat als ze tv keken, werd gevonden. Messteken in haar lichaam en een kogel door het hart. Mijn vader lag. Hij leek wel gexc3xabxecuteerd. Een enkel schot door zijn hoofd. Waarom toch twee soorten wapens?xe2x80x9d

Klaas Vis vertelt ook hoe de politie bleef doorvragen naar de relatie van zijn jongere  broer met zijn ouders. Ze zagen het kind van zijn broertje en zijn ex nog steeds, tot ergernis van de broer. "Hij heeft ook niet altijd in de beste kringen verkeerd. Maar dat hij er iets mee te maken zou hebben? Ik vind het heel onwaarschijnlijk.xe2x80x9d

                                                  *

Gabbyhessels2web Vorige week kondigde ik de reportage aan over Erwin Lodders uit Zichen – net onder Maastricht – die na een feestavond de 18-jarige Gabby Hessels vermoordde. Volgens Erwin was de ‘wurgseks’ in het maxc3xafsveld wat uit de hand gelopen, maar het was ook nogal eenzijdig: het wurgen kwam alleen van zijn kant en na een seksritueel van een uur trapte hij Gabby ongenadig dood, ze was zo verminkt dat het leek alsof er een auto over haar heen gereden was.

Daarna had hij haar willen begraven in een twintig meter diepe zandput, bij de steenfabriek waar hij werkte. Voor het zover was was hij al aangehouden en had hij al bekend.

"Hoe kan iemand zijn leven zo verknoeien voor vijf minuutjes plezier," verzuchtte een collega van Erwin tijdens het proces dat begin november diende bij het hof van assisen in Tongeren.

ErwinloddershlnZijn daad was ‘onverklaarbaar’. Hij werkte keihard, had al jarenlang een vaste relatie en iedereen kende hem als een lieve aardige nette jongen. Toch had hij tijdens een feestje in het dorp zijn oog laten vallen op Gabby, die toevallig die avond alleen was omdat haar vriend een vrijgezellenfeest had in Maastricht.

De vriendin van Erwin was al boos naar huis gegaan, hij had – zo bleek later uit verklaringen van zijn vrienden – de hele avond al lopen geilen op Gabby. Hij noemde haar xe2x80x98sexyxe2x80x99 en xe2x80x98een lekker stuk die een stoot waard is. Er zou alleen een andere kop moeten opstaanxe2x80x99. Tijdens het proces vergoelijkte hij de laatste opmerking als ‘toogpraat’.

GabbygrafwebHij liep met haar mee en voor wat er toen verder precies is gebeurd zijn we aangewezen op wat Erwin daar zelf over verteld heeft en op de sporen uit het technisch onderzoek. De hele reportage staat nu online.

                             *

Nieuwsgierig vraagje: gisteravond tussen acht en tien uur waren er onverklaarbaar veel bezoekers op de site, en niet via een doorlink van een web-log. Ik was/ben zelf even niet in de buurt, weet iemand of er iets op radio of tv is geweest over een bepaald onderwerp?

No Responses to “Donderdag 19-11: Moord Vollenhove muurvast & de seksmoord in het maxc3xafsveld”

 1. Robbie November 19, 2009 at 10:11 am #

  Beste HJ,

  ik heb voor het eerst een klacht ook over Vodafone.. Er zijn heel veel (onverklaarbare)sms berichten tijdens mijn vakantie verstuurd. Ik heb de specificatie bekeken en er klopt geen hout van (bij 3 smsjes binnen een paar seconden en dat soort fratsen)..Ze gaan het uitzoeken, ik houd je op de hoogte, ik hoop dat het mij niet te veel moeite kost om het recht te breien…

  mvg

 2. Marco November 19, 2009 at 10:40 am #

  Misschien heeft het te maken met het vinden van een vermoorde 14 jarige in de bossen van Urk??

 3. Jay November 19, 2009 at 1:07 pm #

  ‘Holleeder beraamde moorden in Baja Beach Club’ AMSTERDAM – De moorden op Thomas van de Bijl en Kees Houtman werden door Willem Holleeder beraamd in de Rotterdamse Baja Beach Club.

  Ook Dino S. en Ali A. waren bij deze gesprekken in de bekende Rotterdamse uitgaansgelegenheid aanwezig.

  Dit zeggen verschillende advocaten van verdachten in het liquidatieproces tegen Elsevier.nl Zij baseren zich op een brief van het Openbaar Ministerie. Vandaag is er weer een zitting van de zaak in de Amsterdamse Bunker in Osdorp.

  Het zou voor het eerst zijn dat een getuige die zelf bij de voorbereidingen aanwezig was, uit de school klapt over de rol van Holleeder bij een liquidatie. Andere verklaringen, van bijvoorbeeld de weduwe van Kees Houtman, kwamen uit het geruchtencircuit of kwamen van personen die inmiddels zelf zijn geliquideerd.

  Bron: telegraaf/elsevier

  Hmm, interresant. Nu moet toch wel makkelijk te achterhalen zijn wie de anonieme getuige is? Neem aan dat er niet heel veel gasten aanwezig waren tijdens de gesprekken in de Baja?

 4. Jaja November 19, 2009 at 4:14 pm #

  Beveiligingstroepen van Willem ,sommigen daarvan hebben bij Baja gewerkt als Portier.

 5. Jan en Alleman November 19, 2009 at 4:40 pm #

  @ HJK,
  heb je er al aan gedacht dat er mischien wel juist helemaal niks leuks op de tv was rond die tijd… vroeger gingen we ganzenborden nu misdaadjournalistje lezen haha

  @ Jay
  baja beachclub op zaterdagavond…
  maximaal 2000 a 3000 gasten…. dus valt inderdaad mee.
  jajaja ik weet het zo bedoelde je het niet, laat maar.

 6. Jason November 19, 2009 at 4:55 pm #

  Ook ik heb dit nieuws met stijgende verbazing en bijna verachting aanschouwd. Hoe kan dit, in dit stadium en onder deze omstandigheden?!
  Als e.e.a. klopt dan moet het een koud kunstje zijn voor degenen die aanwezig waren in de BBC om van de a.b.g. een ex-a.b.g. te maken. In elk geval wordt er al wel weer een OvJ onder permanente bewaking gesteld.

 7. Maja November 19, 2009 at 6:14 pm #

  waarschijnlijk had je aardig wat bezoekers doordat mensen gingen zoeken op maja. Gister was die matige docu over haar op tv!

 8. lotterman hendri June 2, 2010 at 6:48 pm #

  het bestaat dat je in nederland onschuldig in de gev kunt belanden laten ze die kl ministers maar aanpakken die overal even langs wandelen om de boel te verziekken ,of niet men donner, wat heeft balken ende gedaan , ,,iedere keer kreegt tie op zn donner,,,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: